Upírovo tajemství

Upírovo tajemství https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98538/bmid_upirovo-tajemstvi-CYC-98538.jpg 4 58 7

Savannah Vampire série

< 2. díl >

William Cuyler Thorne kdysi býval smrtelný a měl milovanou rodinu. Nyní je však upírem, který vyhledává krev a krásné ženy. Dokonalé alibi mu zaručuje post uznávaného občana města Savannah. Před nedávnem musel podstoupit boj s krutým upírem Reedrekem, který se ho pokoušel zničit. Naštestí byl Reedrek poražen, ale zůstalo mu mnoho přívrženců. Ti teď prahnou po pomstě a otevřené válce... V odvetu na útok bandy evropských pijavic se William snaží sjednotit americké soukmenovce. Pomáhá mu pohledný a rafinovaný Jack, Williamova nedávno přeměněná družka, přitažlivá svůdnice Eleanor, a aspirant na hlupáka jménem Werm. Tým se připravuje na rozhodující boj kdo z koho, ale podle všeho leží jediná naděje na vítězství v existenci drobné ženy, její malé dcerky a pradávné krvi s neobvyklými schopnostmi...... celý text

Žánr:
Horory , Pro ženy , Fantasy

Vydáno: , Levné knihy
Originální název:

The Vampire`s secret , 2007


více info...

Přidat komentář

LucijeT
23.08.2020 3 z 5

Jako oddechovka to ujde, jen nemám ráda, když díl končí bez konce k dané zápletce

Milky92
07.08.2017 5 z 5

Krásně čitelná kniha jako všechny, težko jsem od ní odtrhávala oči.


Dandulka
07.05.2017 5 z 5

Zase jsem de jednou dostala ke druhému (možná i třetímu) dílu dříve než k prvnímu. Nevadí, snad to doženu, mám tyhle "upírky" ráda a sem tam po nich sáhnu. Jako čtení do vlaku je to vynikající.

Laf
01.05.2016 3 z 5

Tento díl mi přišel o dost lepší než jak tomu bylo u prvního. Různě se to všechno zamotává, takže sáhnu i po dalším dílu, jen abych věděla, jak to bude pokračovat.

Richie1
18.01.2015 3 z 5

V první části mě kniha příliš nebavila, ale zhruba od poloviny to začalo být více zajímavé. Autorka dále rozvíjí schopnosti upírů, zařazuje nové postavy a rovněž příběh pokračuje novými zápletkami. Oddechová kniha, které se čte docela dobře. Děj není uzavřen, tak uvažuji, že přikoupím další díl ... o to koneckonců jde, že? :-)

Beruška80
25.08.2014 3 z 5

Četla se krásně jako všechny díly!

pet-kyval
23.02.2012 1 z 5

[006/12] Tak jsem se těšila, že si přečtu pokračování plné touhy po pomstě a pronásledování po „vzdáleném“ starém světě. Prolínání se s minulostí a obrovskou tragédii. Trošku té pánské bezohledné akce na pěsti a vysoké kopy, případně nadpřirozené síly. Ale to vše je nakonec pouze v minulosti vzdálená představa, která se opět nestala realitou a já se zase můžu potupně zastydět, že jsem něčemu takovému dávala naději na alespoň průměrné pokračování.

Když jsem četla na počátečních stranách o první souloži, nevěnovala jsem tomu pozornost, protože takhle zkrátka začínají pokračování podobného typu knih docela často. Vlastně je to ve valné většině takovým nepsaným pravidlem. Když jsem o souloži četla podruhé a to ve velmi krátkém rozpětí, začalo mi pocukávat oko pod návalem podezřívavého tiku. Když jsem se ovšem dostala do první třetiny a kromě toho sexu se opravdu VŮBEC nic nedělo, bylo mé hodnocení zvoleno už téměř definitivně. Nechápu to. Autorka, která dokázala navrátit první knihou upíry do klasických kolejí v doprovodu s jen lehce absurdním nádechem voodoo a která si nastavila děj na hezky průměrné počtení, to celé zavrhla jednotvárným šoustáním (jak sama překladatelka několikrát napsala) a mně z toho všeho jen spadla čelist. Ne z údivu, protože popisy nejsou nijak originální a stereotyp by se v nich dal docela dobře krájet, ale z té blbosti, která sálá ze všech temných koutů.

Charaktery se mi zprotivily. Ti, kdož působili jako staletími ověnčení moudří tvorové, najednou začali podléhat hysterii, stali se z nich sobci a sebestřední blbové a jediné co je zajímalo bylo, aby na jejich samičku náhodou nenarazil sosáčkem jiný sameček. Bezmyšlenkovitá sbírka popisů těch nejprimitivnějších pudů po genetickém zachování sebe sama a ješitnost, za kterou by v reálném životě byl každý nenáviděn a opovrhován. Nové charaktery nepřinášejí kupodivu nic nového. Záporní jedinci nemají vůbec negativní auru kolem svých škodolibých hlav a když náhodou někdo zařve a nebo naopak vstane z mrtvých - tím či oním způsobem - je to docela… no, netýká se to nikoho důležitého, takže smuteční tryznu uspořádáte jen ztěží.

Celá kniha je jen o smilstvu, mluvení, smilstvu, mluvení, smilstvu, mluvení a smilstvu. Sem tam to naruší nějaký projev nevyzrálých a docela pubertálních emocí a nedůstojné zesměšňování sebe sama. Akce není skoro žádná a spíše se jedná jen o kohoutí zápasy o největší hromádku odpadků z polní kuchyně. Jediné, proč nedávám odpad, je nechtěné vyvolání zombie a vůbec vše kolem jejího včlenění se do běžného života. Bohužel, její funkčnost není vůbec využita. Další věc je pak posledních pár stran, které dávají nepatrnou naději, že konečně ve třetím dílu vypadneme z (ne)mrtvolami přehuštěného Savannah a koukneme se do (nejspíše) Anglie. Jistě, bude to kýč a doufat v solidní ukončení je marnost nad marnost a o sto stran chudší rozsah napovídá mnohé i bez přečtení, ale když už jsem to jednou rozečetla, měla bych to i dokončit. Přece jen, nemůžu nechat naše „hrdiny“ skučet v tak blbé situaci někde na pobřežním molu. Takže na zubatou příště.

Štítky knihy

sex upíři pro ženy 20.-21. století Amerika zombie romantika voodoo

Autorovy další knížky

Raven Hart (p)
americká
2011  71%Vábení krve
2011  73%Polibek upíra
2011  72%Upírovo tajemství
2013  76%Upírova odplata
2013  75%Upírova zrada

Kniha Upírovo tajemství je v

Právě čtených2x
Přečtených93x
Doporučených5x
Knihotéce124x
Chystám se číst40x
Chci si koupit11x
dalších seznamech3x