Satelity bohů

Satelity bohů https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212456/mid_satelity-bohu-212456.jpg 4 12 3

Hartwigu Hausdorfovi a Peteru Krassovi se podařilo jako prvním proniknout do dosud přísně střežených oblastí Číny. Obrázky a zprávy, které odtamtud přinesli, jsou senzačnější a berou dech více než jakákoli starší dokumentace.

Žánr:
Literatura světová , Literatura faktu

Vydáno: ekniha , Knižní klub
Originální název:

Satelliten der Götter


více info...

Přidat komentář

Terva
26.12.2022 3 z 5

„Pokud by s námi chtěla
nějaká mimozemská inteligence
navázat kontakt,
pak by bylo možné, aby to udělala
pomocí zpoždění rádiových signálů.“

Abych napsal pravdu, podle anotace jsem očekával větší vzrušení. Tak že, zatím co nám tu spisovatelé slibují obsáhlé informace ze zakázané Číny, musel jsem se například prvních padesát stran prokousávat fenoménem UFO, a únosy lidí mimozemšťany. Až v druhé půlce knihy se dostáváme do Číny samotné. Zklamáním však je fakt, že spousta věcí zůstává nevysvětlených a to buď díky nevědomosti badatelů nebo nepřístupnosti místních čínských zákonů a zákazů vstupu. Hartwig Hausdorf se několikrát pokusí tyto zákazy porušit a přesto, že mu hrozí i trest smrti, provedl něco nepatřičného. Jenže . . . Výsledky, které pak přinesl mi nepřipadají tak závratné, aby kvůli tomu musel riskovat svůj život.

Malá ochutnávka:
Bylo to naprosto fantastické, až nám přecházel zrak. V okolí bylo 25 až 30 pyramid a celkový počet těchto staveb v širokém okolí města (Si-anu) mohl dosáhnout až celé stovky.
V každém případě je v Číně více pyramid než v Egyptě, který byl až dosud považován za klasickou vlast těchto staveb. Je třeba změnit pohled na svět!

A když připočtu fakt, že se tvůrci tohoto příběhu několikrát odvolávají na Ericha von Dänikena, perfektního astroarcheologa, nepřinesl mi obsah této knihy v podstatě nic nového. Vědomí, že jsou v Číně pyramidy je sice úžasné, avšak ne šokující. A krom rozměrů pyramid samotných a několik fotografií, se čtenář nic víc nedozví. Jediné, kladné, z tohoto příběhu jsou pro mě pak jen dva Čínské znaky. Jedním je znak „Nebe“, který se kdysi spíš pyšnil názvem „Ten, co z nebe přichází“ a druhým je znak, který by se nejvíc líbil Arnoldu Schwarzeneggerovi. Jedná se o znak „návrat“, kdysi označován jako „Já se vrátím.“ I já se vrátím ke knihám Hartwiga Hausdorfa, protože věřím, že mě tento spisovatel ještě dokáže později překvapit. Tohle byl však jen průměr.

Citát. Nebojte se odvážných myšlenek.

hkrat.sn
05.10.2014 4 z 5

nečíst tohoto autora to je hřích páchaný na sobě samých


Jack Bauer
03.11.2012 5 z 5

Jako bych to už několikrát četl,asi to autoři opsali z Danikenových knih, a nebo jsem to kdysi už četl. Kniha je tak přesvědčivě psaná, že tomu prostě musíte věřit, ať chcete nebo ne. Ale pro někoho je i Bible přesvědčivá... Vůbec bych ničemu z této knihy nevěřil, kdybych před pár lety sám něco nezažil, teď jsem na pochybách.