Křik

Křik https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349157/bmid_krik-i6z-349157.jpg 4 347 105

Sarah Geringënová série

1. díl >

Výjimečný thriller inspirovaný skutečnými událostmi. Uprostřed mrazivé noci jsou policisté povoláni k rutinnímu případu úmrtí v psychiatrické léčebně. Tělo pacienta, který uškrtil sám sebe, je nalezeno s ústy otevřenými v tichém výkřiku. Inspektorka Sarah Geringënová cítí, že tady něco nesedí. Co znamená jizva na čele oběti? Co představují kresby na stěně? Vyšetřování zločinu zavede čtenáře přes Londýn, Oslo a Minnesotu až k otázce, která fascinuje snad každého: existuje posmrtný život?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Le Cri , 2016


více info...

Přidat komentář

TerkinKnižnySve
08.11.2023 5 z 5

Nicolas Beuglet - Křik

Počet strán: 428
Vydavateľstvo: #nakladatelstvixyz
Žáner: #thriller #detektivka #roman

Severský thrillero-detektivny svet!

Úžasna kniha od začiatku až po koniec.

Christopher a Sara dvojica, ktora vas chmatne a nepusti.
Sara - výborná inšpektora a Christopher- muž s veľkým srdcom, ktorý si ide za svojim i cez mŕtvoli!

Dej, ktorý vás núti čítať ďalej a ďalej a zistiť odpovede na otázky: Kde je pravda? Prečo to urobili a kto za tým všetkým stoji?

A tá hlavná: Podarí sa to?

Úžasné prepracované dielo, výborné témy na zamyslenie a troška sci-fi na záver!

Prvá polka knihy bola akcia za akciou , druhá polka knihy bola troška dobrodružstva a veľa rozmýšľania ale akcia bola i tam. Záver bol pre mňa nečakaný a pocítila som troška škodoradosti (a bol troska zbytočne natiahnutý ale čo už nevadí)

A musim sa pochváliť dva krát sa mi podarilo odhaliť osoby, až som na seba hrdá!

Štafeta č. 97

Dakujem za štafetu @literoza
#kniznastafeta #kniznarecenzia #nicolasbeuglet #krik

Antonacia:

Výjimečný thriller inspirovaný skutečnými událostmi.

Uprostřed mrazivé noci jsou policisté povoláni k rutinnímu případu úmrtí v psychiatrické léčebně. Tělo pacienta, který uškrtil sám sebe, je nalezeno s ústy otevřenými v tichém výkřiku. Inspektorka Sarah Geringënová cítí, že tady něco nesedí. Co znamená jizva na čele oběti? Co představují kresby na stěně? Vyšetřování zločinu zavede čtenáře přes Londýn, Oslo a Minnesotu až k otázce, která fascinuje snad každého: existuje posmrtný život?

m2056
13.09.2023 5 z 5

Kniha se mě líbila jsou tam i zvraty je čtivý příběh až do konce tak plný počet dávám.


Majuš333
03.07.2023 2 z 5

"Každá doba má své jistoty a přítomnost se někdy chová urážlivě, když soudí minulost."


'Křik' som si určite predstavovala inak... Moje predstavy zahrňovali tajomno s dávkou nadprirodzena a dostala som pokusy na ľuďoch, kresťanský fanatizmus a otázky nekonečného vesmíru...
V sérií pokračovať rozhodne nebudem, pretože akýkoľvek článok v novinách je napísaný s väčším kúskom citu než táto kniha :(


"Nepocházíme z dneška ani ze včerejška, náš věk je nekonečný."

kramlinka88
20.06.2023 5 z 5

Kniha se mi moc líbila :) Velmi originální a zajímavý příběh odehrávající se na pozadí skutečných událostí :)

Malinko mi to stylem připomnělo Dana Browna, hlavně tím cestováním z místa na místo, a vlastně i tématem - kdo četl jeho Počátek, tak pochopí, ale nevadilo mi to. Příběh začíná v psychiatrické léčebně a kde skončí? To se nechte překvapit :)

Inspektorka byla někdy fajn a někdy na facku, ale byla svá :) Z postav zde nebyla žádná, která by mě vyloženě iritovala, jak se mi poslední dobou často stává :D

Téma - v podstatě celé naší existence a hlavně posmrtného života, které se prolíná celým příběhem mě velmi zaujalo a napnutě jsem čekala, jak to celé dopadne :)

Příběh celkově měl asi své trhliny, nebylo to dokonalé, ale celkově hodnotím plným počtem, protože to bylo originální a čtivé a prostě se mi to moc líbilo :)

O knize jsem vůbec nevěděla, že existuje a jsem moc ráda, že jsem se k ní v rámci knizni stafety dostala :)

Monni
12.06.2023 4 z 5

Kniha mě zaujala hlavně obálkou a větou, že je to inspirováno skutečnými událostmi. Rozhodně nelituju, že jsem si ji přečetla. Je hrozně čtivá a stránky utíkají pod rukama. Je pravda, že chvilkama mi to přišlo trochu překombinované a Sarah je taková ta superwoman, ale i tak se chystám na další díly.

Tamirai
16.04.2023 2 z 5

Čakala som tak nejak niečo iné od anotácie, ktorú pre čitateľov vybrali. Dostala som akýsi prekombinovaný akčný príbeh, v ktorom hrdinovia precestovali polovicu sveta ako nič a pointa a experiment v knihe bol dosti divný a nepáčil sa mi. Je to však môj subjektívny názor.

Petra101
12.01.2023 5 z 5

Do knihy jsem se zacetla hned od pocatku. Byla napinava a hlavni hrdinka mi byla moc sympatická. Konec dobry, vsechno dobré :)

hanjarda
07.01.2023 5 z 5

Kniha byla suprovní , všecko podle toho
jak probíhal program MK Ultra řízená CIA a financovaný USA. Prostě nezklamali, za mne bomba knízka , ke které se kdykoliv rád vrátím. :-))

Shaxx
01.09.2022 3 z 5

Co jsem čekala: napínavý thriller z prostředí psychiatrické léčebny
Co jsem dostala: danbrownovskou výpravu za rádoby šokující a svět měnící hypotézou, která by se více hodila do ucelenějšího románu, kde by se plně mohla rozvinout a ne do knihy, která je v žánru thriller.
Občas to bylo děravé jak necky, co se logiky týče a bylo tam pár zásahů ala deus ex machina. Do první poloviny to vypadalo poměrně slibně, ale pak se to zvrhlo úplně špatným směrem. Ale musím uznat, že se to nečetlo nejhůř a "vědeckou" stránku věci autor vysvětlil pěkně laicky, takže to nebylo ani utrpení na pochopení.

lachtan77
27.05.2022 5 z 5

Tohle se mi líbilo. Je fakt, že když si o tom zpětně popřemýšlím dost věcí mi tam nesedí. Jde hlavně o ministerstvo, mrtvoly, únosy a to vše zasazené na území cizího státu. Plus vidím v akci, napětí a propracovanosti příběhu. Okomentoval bych to mou nejoblíbenější větou: jako celek je to dobrý.

harena
23.03.2022 5 z 5

Skvělá kniha je o to děsivější, že je psána podle skutečných událostí. Příběh začíná v psychiatrické léčebně, kde detektivka Sarah začne vyšetřovat případ podezřelé sebevraždy. Pak už nejde jen o sebevraždu, musí také vypátrat, jaké pokusy na lidech se dějí a proč. Když zemře člověk, co se děje s duší? Napínavé čtení od prvních stránek je plné zvratů a po dočtení budu ještě dlouho, dlouho přemýšlet o vědomí, nevědomí a hlavně o černé hmotě. Snad si ještě přečtu něco od C. G. Junga. Knihu můžu jenom doporučit.

allart
27.02.2022 5 z 5

Napriek tomu, že námet bol čerpaný zo skutočných udalostí, bolo to trochu klišé. Ale knihy s touto tématikou ma bavia. Škoda, že autor nespomenul v závere, čo bolo skutočné a čo fikcia. Pravdu sa asi dozvieme až na prahu druhej strany a možno budeme prekvapení aké je to jednoduché pochopiť, že vnímanie reality ako ju poznáme vo svojich zmysloch, nie je dokonalé. Existenciu posmrtného života nedokáže ani veda, lebo je obmedzená našim trojrozmernou dimenziou a ako povedal kedysi jeden lekár: ...na smrteľnej posteli som nevidel ani jedného ateistu...
Autor sa tejto problematiky zhostil výborne, je to záhadné, napínavé, akčné, čítalo sa to super, takže dávam plný počet bodov

Dajine
09.01.2022 5 z 5

Tohle bylo fakt dobrý a bohužel tak uvěřitelný.

nemcovakris
09.12.2021 5 z 5

Prostě pecka, teď čtu Spiknutí... nejlepší kniha pro mě za mnoho let

Kubajzz
29.11.2021 5 z 5

Jak že se to říká? Jo Wau :-) Tak tohle byla paráda. Doporučuji

Katania
04.09.2021 5 z 5

Jedním slovem - výborné!!!

perpe2a
19.07.2021 4 z 5

Výborný thriller, děj ubíhá, moc se mi to líbilo.

Leena
20.04.2021 3 z 5

Nebylo to špatné, ale některé scény byly trochu přitažené za vlasy, jak z akčního filmu..
Hlavní hrdinové přežijí vše.
A že se jim za tu dobu ani nevybily mobily, když je neměli kde nabít?
To už bylo moc..

FerryTaz
03.04.2021 5 z 5

Popis na zadni obalce je naprosto vystizny. Mam na mysli:Jedna z knih, kterou je obtizne odlozit, dokud neprectete posledni stranku. Ano, vetsina knih muze mit podobny popis, ale u teto knihy je to pravda. Kniha mne naprosto pohltila a pokud bude jednou pravda co se v knize doctete, tak opravdu neni ceho se bat.

technik1965
28.10.2020 2 z 5

Celkom slušný dej, trochu sa to naťahovalo, ale inak dobré čítanie.

Štítky knihy

podle skutečných událostí

Autorovy další knížky

Nicolas Beuglet
francouzská, 1974
2017  84%Křik
2019  72%Spiknutí
2020  79%Ďábelský ostrov

Kniha Křik je v

Právě čtených6x
Přečtených430x
Čtenářské výzvě23x
Doporučených27x
Knihotéce242x
Chystám se číst178x
Chci si koupit38x
dalších seznamech7x