Šaolin - Nemusíš bojovat, abys zvítězil

Šaolin - Nemusíš bojovat, abys zvítězil https://www.databazeknih.cz/img/books/89_/89508/saolin-nemusis-bojovat-abys-zvitezil-89508.jpg 4 36 5

Chcete žít beze spěchu, a přesto se cítit úspěšní a spokojení? Máte už dost hektického způsobu života? Pociťujete, že ani materiální hojnost není schopná vás uspokojit? Co může pomoci odolávat stresujícím tlakům, řešit konflikty, dosáhnout rovnováhy a najít pravé hodnoty? Zůstat ve sporu uvolněný, přesvědčivě zastávat vlastní pozici, při požadavcích vystupovat rozhodně a přijímat s pokorou rozhodnutí a běh věcí, které nemůžete změnit. Takovéto teze lze najít v módních poučkách o asertivitě, ale již mnohem dříve byly zakotveny v šaolinském učení. Kniha podrobně probírá dvanáct hlavních životních zásad, k nimž toto učení dospělo. Jsou ilustrovány praktickými příklady jejich zachovávání v praxi. Kniha je psána živým a čtivým slohem a nevyžaduje od čtenáře žádné předchozí znalosti čínské filozofie.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Shaolin , 2008


více info...

Přidat komentář

hellena1523
15.02.2019 5 z 5

První sebekoučovací kniha, která mi nepřišla blbá či zbytečná a neštvala mě!
Autor čerpá ze zkušenosti, což je vždycky velké plus.
Líbí se mi, že kniha čtenářům neříká, že žijí špatně a musí něco změnit a co konkrétně, ale spíše vede k tomu, aby si čtenář sám uvědomil, jestli to potřebuje či nikoliv. A pokud si čtenář řekne, že skutečně něco změnit chce, ani tady ho autor nevede po předem dané trase, nýbrž ho přirozeně vede jeho vlastní stezkou, na níž si odpovědi hledá sám.
Tento typ literatury skutečně není moje hobby, ale tuto knihu s klidným srdcem doporučím dál! :)

Bucifalek
24.04.2017 2 z 5

Myšlenky jsou to krásné a bohulibé. Ten klid z knihy doslova dýchá, jenže... Většina těch myšlenek se prakticky nedá využit v reálném životě. Možná někde v budhistickém chrámu. Případy ze života, které autor uvádí skoro na každé stránce, jsou spíše příjemnou utopií, která má k realitě opravdu hodně daleko. Nehledě na to, že autor si často protiřečí a kapitoly někdy radí pravý opak toho, co se psalo předtím. Od knížky jsem čekal větší zaměření na vnitřní stránku člověka, na jeho myšlení a odprostění se od problémů a starostí. To mi tu bohužel chybělo.


HannyC
22.12.2015 5 z 5

Kniha - manuál. Pro ty co kráčí cestou tygra a vědí, že úsměv :) je vždy tou nejlepší odpovědí :)

rfa
11.01.2015 5 z 5

Kniha z oblasti osobního rozvoje. Vždy na jednom nebo více příkladů ze života je nám ukázána a vysvětlena cesta k dokonalejšímu zvládání životních situací.
.........Moudrý se učí z chyb jiných a hlupák z vlastních...........................

Sayuri
03.09.2014 5 z 5

Doporučuji všem. Pro všechny typy lidí, kteří chtějí dosáhnout harmonie se sebou samým i s ostatními lidmi, v rodině, v práci, ve škole. Kdekoliv jste, tato kniha dokáže, že na tom nezáleží, jde vždy jen o vás.

Autorovy další knížky

Bernhard Moestl
rakouská, 1970
2010  81%Šaolin - Nemusíš bojovat, abys zvítězil
2010  64%Jak naplno využít sílu své mysli - 12 strategií inspirovaných Šaolinem
2013  80%Princip šaolinu
2022  85%Dračí chrám
2011  60%Třináct pečetí moci

Kniha Šaolin - Nemusíš bojovat, abys zvítězil je v

Právě čtených3x
Přečtených58x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených6x
Knihotéce21x
Chystám se číst32x
Chci si koupit12x