Santería

Santería https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354544/mid_santeria-sZM-354544.jpg 5 5 5

Santería – u nás prakticky neznámé náboženství má ve světě více jak sto miliónů vyznavačů. Je velice komplexním náboženským systémem s jasnou představou o fungování světa, lidském osudu i o roli dobra a zla. Santería si přizpůsobila původní přírodní magii pro použití v moderní asfaltové městské džungli. Tato kniha se vedle popisu vývoje a historie zaměřuje především na současnou podobu kubánské santeríi a její náboženskou praxí. Podrobně se zabývá jejími hlavními technikami, jimiž jsou divinace, iniciace, posedlost, obětování, modlitby, snění a léčení, stejně jako práce s rostlinami a bylinami.... celý text

Duchovní literatura Náboženství Literatura naučná
Vydáno: , Vodnář
Originální název:

Santería: Uctívání svatých na Kubě


více info...

Přidat komentář

martunka
11.10.2020

Opět kvalitně zpracované téma.

desert.fox
10.03.2019 4 z 5

Nic jsem o tématu nevěděla, tak děkuji za možnost se obeznámit!


Meri.IV
15.09.2018 5 z 5

Jedná se o druhou knihu autorky. Oproti první knize jde vidět, že autorka se posunula ještě dál a kniha je čtivější, přičemž se opět drží skutečností a opět uvádí bibliografické údaje. Velmi oceňuji kapitoly o dalších "kubánských" náboženstvích či kultech, především tedy o Palo, o kterém v české literatuře nic kvalitnějšího nebylo napsáno. Člověk až má chuť si ngangu udělat a shovat někam do kumbálu pod schodiště.

PerchtaR.
13.09.2018 5 z 5

V pořadí 2. kniha autorky "Vúdú". Kniha má podobné rozvržení jako její 1. práce: na začátku knihy se seznámíte s politickými a historickými reáliemi, které jsou nutné pro hlubší vhled do povahy tohoto afro-karibského náboženství. V knize najdete originální informace, které v jiné česky psané publikaci nenajdete. Rozsahem i obsahem se jedná o unikát. Kniha je opět obsáhlejší, ale čte se snadno.

Bookworm611
12.09.2018 5 z 5

Stejně jako první kniha i tato je skvost. Voodoo je sice v česku neznáme téma, ale santeria je ještě méně známá a proto si cením námahy autorky která česku představila tak zajímavé a neznámé téma.