Sněhová císařovna

Sněhová císařovna https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13096/mid_snehova-cisarovna-RCX-13096.jpg 4 64 13

Sano Ičiró série

< 12. díl >

Japonsko 1699... Na Ezogašimě, severním ostrově dnes známém jako Hokkaidó, se děje něco podivného. Tamní místodržící, pán Macumae, neodpovídá na listy, poslové se od něho nevrátili. Na radu svého potměšilého bratrance vyšle šógun na dalekou plavbu svého komořího Sana, aby zjednal pořádek. Sana ale nedávno postihla strašlivá tragédie: někdo unesl jeho osmiletého syna Masahira. Vzápětí však vyjdou najevo nečekané skutečnosti a vypadá to, že obě záležitosti spolu souvisejí. Zmizelý hoch je údajně držen právě na Ezogašimě. Zdá se však, že její vládce zešílel. Kdosi totiž zavraždil jeho domorodou milenku a nešťastníka nyní ovládá její duch! Sano a Reiko pátrají po vrahovi a současně se snaží nalézt svého syna. Mrazivé pustiny Ezogašimy však nevydávají svá tajemství snadno... Dvanáctý díl ze série samurajských historických románů.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Historické romány

Vydáno: , Metafora
Originální název:

The Snow Empress , 2007


více info...

čef
čef
02.01.2023 5 z 5

Z této dlouhé série moje druhá a opět se mi líbila. Příběh je tentokráte z ostrova Hokkaido, tenkrát v 17. století se však jmenoval jinak a jiné byly samozřejmě vztahy mezi původními Ainuity(tehdy Ezo – barbaři) a Japonci, mnohdy hodně vyostřené. Zápletka kriminální, mrtvých mnoho, rozluštění logické. Tedy vše jak má být.

VerronikaH
VerronikaH
06.06.2022 2 z 5

Přestože byl námět knihy zajímavý, tak jeho zpracování mě nenadchlo. Vyprávění nedokázalo zaujmout, často jsem se v posloupnostech příběhu ztrácela a běžně se mi stávalo, že jsem myšlenkama utekla úplně někam jinam.


m_martina
m_martina
29.06.2021 4 z 5

Další docela dobrý díl s vyšetřovatelem Sanó Ičiró. Reiko je sympatická a její manžel může být rád, že ji má. A já jdu číst dál.

Olous1
Olous1
02.08.2018 4 z 5

Musím říct že mě kniha velice překvapila.Trochu jsem se bála že se mi styl psaní nebude líbit,ale bylo to moc pěkné. Určitě si přečtu další díl z této série. A kromě toho..čtení knihy mě ochladlo v tomto pekelně žhavém počasí. Doporučuji.

85098211
85098211
11.07.2017 4 z 5

Příběh je jako obvykle zajímavý a napínavý. Ale tentokrát to autorka s tím duchem dost přehnala. To si opravdu myslela, že jí to někdo uvěří?! To snad ne, vždyť snad ani malé dítě není tak naivní. Když už píše historické detektivky (za to ji chválím), tak pěkně prosím hezky realisticky a bez zbytečných nadpřirozených sil ;-).

jaja1989
jaja1989
17.04.2015 4 z 5

Mám ráda všechny postavy v knize i autorku , ale někdy to přehání.Někdy sexuálně a jindy se nedá uvěřit tomu, že by někoho ovládal něčí naštvaný duch a snažil se ho zabít.

alabra
alabra
21.12.2014 4 z 5

Kniha se přibližuje oblíbené sérii o soudci Ti, místy příliš rozvleklé.

soukroma
soukroma
08.03.2014 3 z 5

Hodně bláznivé, z větší části trochu pomalé, teprve na konci to vezme rychlý spád a hlavní podezřelí se střídají velice rychle a samozřejmě jde všem - včetně celé Sanovy rodiny - o život.

budíček
budíček
08.06.2013 3 z 5

Zajímavá detektivka z exotického prostředí a jako bonus se tam objevuje jeden po pomstě lačnící duch. Přesto je to detektivka a ne horor. Anotace je celkem výstižná, takže se dějem moc zabývat nebudu, spíš stylem jakým je knížka napsaná. Zpočátku jsem měla problém se začíst, ale poté, co jsem se zorientovala v postavách a prostředí, to bylo lepší. Přesto první polovina knihy se občas trochu táhla, ale popisy prostředí a povahy postav vykreslila autorka dobře. Metody vyšetřování a pátrání přizpůsobila době, ve které se příběh odehrává, takže to hlavní postavy neměly vždy jednoduché a v cestě jim stála i řada dalších překážek. Nicméně druhá polovina knihy nabrala spád, tempo děje se stupňovalo a stránky ubíhaly jedna za druhou až dokud nepřišla ta poslední...

Vojslava
Vojslava
12.04.2013 4 z 5

Velmi mrazivá detektivka, a to nejen díky převládajícímu počasí na jejích stránkách! Autorka si udržela svůj solidně vysoký standard, aniž by z tématu udělala jednoduchou duchařinu. Moc se mi četba líbila, i když nevím, jestli po ní ještě někdy sáhnu... každopádně k přečtení doporučuji.

Janamarie
Janamarie
07.03.2013 4 z 5

Sněhová královna je kniha, která magnetizuje a láká k přečtení. Děj je zajímavý již od počátku, je tajemný, plný nebezpečí, které se stupňuje. Je napínavý až do posledních stránek. Musím složit poklonu překladateli, kterým je Viktor Faktor, jehož překlad je dokonalý, poutavý, jemně poeticky i tvrdě realisticky obsažný, přeložený do naší nádherné rodné řeči. I když knihu napsala žena a překladatel je muž, popisy krajiny, přírody, exteriérů, interiérů, oblečení nebo intimností žen jsou dokonalé.

valentýna
valentýna
11.10.2012

Na této knize se mi líbilo, že je děj zasazen do méně známého ostrova Hokkaidó, kde žili jeho původní obyvatelé Aiunové, které japonci nazývali barbary. I dnes když navštívíte nějakou tamější domorodou vesničku obléknou vás do oděvů ze zvířecích kůží pro autentickou fotografii....Japonci jsou i národem, který nesmírně věří na duchy a tak děj do tohoto prostředí zapadl. Oddechové čtení.

balu
balu
10.10.2012

Dobre čtení tak jako všechny knižky od autorky.Přečteno za dva dni. Děj ma rychli spad ,konec Motivuje přečtení další knihy Ohnivé kimono už se těším až jiseženu.