Krvavé evangelium

Krvavé evangelium https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383623/bmid_krvave-evangelium-9tg-383623.jpg 4 444 103

Sangvinisté série

1. díl >

Přidat do mých knih KoupitKoupit eknihu Zemětřesení v izraelské Masadě zabije stovky lidí a odhalí hrobku v srdci hory. Trio vyšetřovatelů – seržant Jordan Stone, vojenský forenzní expert, otec Rhun Korza, kněz z Vatikánu a doktorka Erin Grangerová, brilantní, ale rozčarovaná archeoložka – jsou vysláni, aby prozkoumali děsivý objev, podzemní chrám ukrývající ukřižované tělo mumifikované dívky. Ale po brutálním útoku na naleziště musí uprchnout a vypukne závod o to, aby vrátili, co bylo kdysi ukryto v sarkofágu hrobky: knihu napsanou prý vlastnoručně Ježíšem Kristem, která má obsahovat tajemství jeho božství. Avšak nepřítel, který jim je v patách, není jako ostatní, jde o moc prastarého zla, které ovládá vůdce s neúměrnými ambicemi a nevypočitatelnou lstivostí. V rozpadající se hrobce i v okázalých chrámech musí Erin se svými společníky bojovat s minulostí vedoucí tisíce let zpět do doby, kdy v temných koutech světa lovily nečisté stvůry, až k okamžiku, kdy Kristus přinesl svou zázračnou oběť, smlouvu o spasení pro ty, kdo by jinak byli na věky zavrženi. Druhé vydání.... celý text

Žánr:
Horory , Romány , Fantasy

Vydáno: , BB art
Originální název:

The Blood Gospel , 2013


více info...

Přidat komentář

TeraBla
22.03.2024 3 z 5

Jakmile otevřu knihu psanou Rollinsem, už se těším na dobrodružství, akci a zajímavé informace zapracované do děje. Tady tomu nebylo jinak. Ale nebylo to úplně ono, místy to drhlo, nemělo to ten správný spád. Nicméně se těším na pokračování a jen doufám, že to nebude přitažené za vlasy co do postav a romantické linky.

Belanna
17.03.2024 4 z 5

Kniha na mne dýchla svou atmosférou, kterou nám autor (autoři) nastolil hned od počátku, dobrodružné jako vždy, hororové a fantasy prvky, napínavé, akční a místy i humorné. Líbilo se mi zasazení autentických historických postav do příběhu a využití historického dění. Další díly si ujít nenechám.


Marsí5
20.02.2024

Tak tady je vidět, která část příběhu už přesahuje běžný rámec Rollinse :-)

Zde už se sahá opravdu do fantastické literatury, což není nijak na škodu. Příběh je zajímavý, místy dost drsný. Určitě plánuji pokračování :-)

Arev122
17.12.2023 3 z 5

Odpočinková kniha s trochou napětí a dobrodružství, trochou historie a hodně fantasy.

babicka_amalka
16.07.2023 1 z 5

kdyby se kniha omezila jen na dobrodružný thriller, líbila by se mi;
přítomnost různých stvůr tam pro mě byla zbytečná a čtení mi znechutila; takže po dalších dílech už určitě nesáhnu; škoda, a to mám Rollinse ráda;

Jiřina18
17.09.2022 4 z 5

Knížka se četla dobře. Děj krásně ubíhal, ale jenom těch různých potvor tam bylo až dost

lachtan77
03.06.2022 5 z 5

Tak tohle se mi líbilo. Mám rád takové fantasy příběhy zasazené do dnešní doby. Navíc když se podaří zaujmout dějem a napětím. Popravdě jsem to nečekal. Vše dokonale sedí, na fantasy žánr není nic úplně přehnané. Konec je otevřený, proto jdu na další dva díly :-)

Rihatama
31.05.2022 4 z 5

Evangelium psané Kristem svou vlastní krví... Rollins & spol. si zjevně potrpí na šokující témata i okolnosti. Zápletka i příběh jsou košaté a člověk musí dávat pozor, aby neztratil hlavní linku, která vede čtenáře v několika rovinách z Izraele, Německa, Ruska až do Svatopetrské baziliky ve Vatikánu a na samotný vrchol katolické církve. Sangvinisté jsou velmi zajímavý skorolidský druh, na rozdíl od těch dalších, a musím uznat, že tato fantastická upírština představující do detailu propracované, krvavé, napínavé dobrodružství, si mě zaháčkovala. Myslím, že rozeznávám pasáže z pera Rollinse a ty Cantrellové. Asi jediná vada na kráse je tak tento poněkud nesourodý příběh lavírující od temného, násilného dobrodružství po předlouhé milostné popisy. Nejspíš aby si kniha našla co nejširší okruh čtenářů. A když odhlédnu i od dalších drobných nevyjasněností (např. jak se kdo, kdy a kam nepozorovaně dostal), k Erin, Jordanovi a tajemnému knězi Rhunovi se vrátím :-).

karlosik4
27.04.2022 5 z 5

První kniha od autora a bez jakéhokoliv očekávání-trefa do černého (nebo krvavě červeného?) Dlouho me takto žadná kniha nechytla a téma svou originalosti a provázaností s Biblí nasazuje správnou atmosféru.

Kodetka
10.01.2022 4 z 5

Opět pan Rollins překvapil. Jedná se spíše o takové dobrodružně-historické fantasy, ale mě to prostě bavilo. Určitě vyhledám pokračování.

BaPe895
02.08.2021 3 z 5

Začàtek dobrý,ale pak to sklouzlo k béčkovými příběhům.

LenkaDv
03.05.2021 3 z 5

Ačkoli Jamese Rollinse mám moc ráda a přečetla jsem řadu jeho knih, tak u této jsem se nějak "nezačetla" a na své poměry jí četla dlouho. Přijde mi trochu překombinovaná a není to úplně to, na co jsem zvyklá. Asi sérii dočtu, když už jsem si jí zakoupila, ale Rollins umí rozhodně lepší knihy. Nevím jestli na to nemá vliv i to, že tato kniha má dalšího spoluautora.

weisbach
20.02.2021 odpad!

Tak takto opravdu ne...

Ira13
10.02.2021 4 z 5

Perfektní začátek i příběh. Ale jak začaly boje se strigoi, vlkoběsem a ostatní havětí, přestávalo mě to bavit. Že tam budou tyhle potvory, ani nebylo v popisu knihy, jinak bych do ní asi nešla. Má otevřený konec, protože jsou další 2 pokračování. Číst je už asi nebudu.

vladka16
27.01.2021 5 z 5

Vlastně jsem to chtěla jen zkusit, ale četla jsem a četla, až na konec. Jako na tobogánu, nahoru, dolu, do leva, do prava a najednou jsem v cíli. Nutně potřebuju další díl.

Pavlina50
26.01.2021 odpad!

Asi jsem četla jinou knihu než většina čtenářů tady. Nijak mě netěší psát tento komentář a autorovi se omlouvám, ale tohle byla opravdu slátanina... Anebo druhá varianta - nejsem správná cílová skupina, což mě ale dost udivuje, protože knihy s takovými tématy docela vyhledávám a většinou mě baví. Nevím...nechápu.

Luigi1
03.01.2021 5 z 5

Moc zajímavé a čtivé téma

narvah
10.07.2020 5 z 5

Úžasná kniha, no napriek tomu najslabšia z trilógie. Ďalšie diely sú lepšie a lepšie. Prekvapili ma sangvinisti, či strigoi, o ktorým som vôbec netušil, že v tento trilógií vystupujú. Pre mňa super prekvapenie. Odporúčam všetkým, čo majú radi pátranie po histórií, pokladoch a záhadách zabudnutých príbehoch, ktoré nie sú ani v biblií.

Isfio
19.06.2020 4 z 5

Rozbieha sa to síce pomaly, ale postupne to naberá grády.

cziss
11.02.2020 3 z 5

Když pomineme to počáteční nechutnost, tak je to celkem fajn. Víceméně klasický Rollins.

Editace: Po přečtení celé série musím napsat, že je to spíš nadprůměrný Rollins. Zajímavé prostředí i vhled do církve atp. Jediné co mi víc vadí je, že nám autoři některá fakta z knihy předkládá stále dokola. Např., že Trojice je rytíř Kristův, válečník a vědma je v každé knize vzpomenuto tak 100x...