Sametová revoluce po 30 letech

Sametová revoluce po 30 letech https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432815/bmid_sametova-revoluce-po-30-letech-qob-432815.jpg 4 5 1

Daniel Kroupa, Monika MacDonagh-Pajerová, Jolyon Naegele a Jan Sokol se v rozhovorech s Olgou Sommerovou a Petrem Placákem vracejí k událostem sametové revoluce. Nejde jen o vzpomínky přímých účastníků, ale především o úvahy o naší nedávné historii a hodnotách, které nás formovaly a formují. V rozhovorech i bohatém fotografickém doprovodu sledujeme cestu k Listopadu, dramatické události konce roku 1989 a také zamyšlení nad tím, co nám změna přinesla a jaký svět společně vytváříme. Osobnosti, které zastupují různé generace, profese i názory, představují mnohostranný pohled na naše žité dějiny a odpovědnost, kterou vůči nim a budoucím generacím neseme.... celý text

Přidat komentář

Paulus.1987
20.11.2022 5 z 5

Nelíbí se mi, když se knihy hodnotí jako odpad principiálně kvůli tématu, které zpracovávají. Je to případ mnoha knih zabývajících se politikou nebo nedávnou historií a je to případ i této. Hodnocení 65 % si tato kniha rozhovorů nezaslouží.

Tyto rozhovory vedené u příležitosti výročí 30 let od Sametové revoluce považuji za zajímavé, podnětné a přínosné. Respondenti jsou lidé, kterých si osobně vážím a kteří mají k tématu co říct. Kromě toho vyzdvihuji bohatou fotografickou přílohu a celkovou podobu knihy - velký formát, navíc na kvalitním křídovém papíře.

Původně jsem chtěl knize vytknout pouze absenci medailonků zúčastněných osob, ale jsou obsaženy na konci knihy. Osobně jsem maximálně spokojen.

Autoři knihy

Daniel Kroupa
česká, 1949
Petr Placák
česká, 1964
Jan Sokol
česká, 1936 - 2021
Olga Sommerová
česká, 1949

Kniha Sametová revoluce po 30 letech je v

Právě čtených1x
Přečtených4x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x