Sám vojak v poli

Sám vojak v poli https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366555/bmid_sam-vojak-v-poli-W3j-366555.jpg 4 64 18

Baron Goldring série

1. díl >

Plamene druhej svetovej vojny blčali po pevninách i moriach, keď na arénu hitlerovského štábu vstupuje barón von Goldring. Mladý, tmavovlasý, driečny, s modrými očami, protekčné dieťa vysokého dôstojníka, odvážny, úspešný - ideál naozajstného germánskeho hrdinu. Ba dokonca vrtkavá vojnová Šťastena mu ostáva verná, oddane ho sprevádza po rôznych frontoch celej Európy, drží nad ním ochrannú ruku v najfantastickejších dobrodružstvách a nebezpečenstvách v Taliansku i Francúzsku, diskrétne odchyľuje clonu nad zákulisím fašistickej vojny... Kto je vlastne tento záhadný Goldring? Čitateľ nepustí knihu z rúk, kým sa nedozvie o osudoch a príbehoch mladého sovietskeho spravodajského dôstojníka, ktorý sa dal na najťažšiu prácu - na účinkovanie v nepriateľskom zázemí. Telesne i duševne dokonale pripravený, disciplinovaný a ostražitý, preniká k najdôvernejším zdrojom správ a informácií, a zachraňuje takto tisíce životov svojich rokákov ako aj mnohých čestných ľudí, bojujúcich proti zvrhlej hitlerovskej vojnovej mašinérii. V populárnom špionážnom dobrodružnom románe "Sám vojak v poli", čitateľ má možnosť znovu si pripomenúť časy, keď neochvejnosť, húževnatosť a láska k vlasti pomáhali sovietskym ľuďom oslobodiť svet od hrôz a ohavnosti fašizmu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Válečné

Vydáno: , VPL - Vydavateľstvo politickej literatúry
Originální název:

И один в поле воин , 1956


více info...

Přidat komentář
Bepo
Bepo
31.07.2023 4 z 5

Kniha kde je minimum propagandy jde hlavně o boj proti fašistům. a co je proti spoustě jiných podobných knih plus, je to že Němci nejsou totální pitomci.

astroweb
astroweb
20.04.2023 4 z 5

Byl jsem překvapený, že to nebylo vůbec špatné.


milan3144
milan3144
27.04.2021 5 z 5

Pokud mám vedle sebe položit Příběhy kapitána Klosse v knihách S nasazením života a Velkou hru, tak mi právě tato kniha připadá lepší, poutavější a děj je mnohem celistvější a propojenější. Jinak si myslím, že vše podstatné je již zaznamenáno v předchozích komentářích.
Pět zasloužených hvězd.

kokrokr
kokrokr
25.02.2021 4 z 5

Díky náhodě jsem zde narazil na „Velkou hru” a hned ji obodoval. Román jsem četl před desítkami let a to dokonce vícekrát. Seriál podle knihy tehdy viděla asi většina diváků v Československu. Jde o čtivý a zajímavý špionážní román, který by uspěl možná i dnes. V příběhu jsou sice některé méně uvěřitelné situace, ale to platí i pro většinu současných thrillerů.

Switch
Switch
18.06.2020 5 z 5

"Velká hra" je opravdu, ale opravdu, dobře napsaný špionážní román zasazený do 2. světové války. Autor napsal dílo tak poutavě a tak věrohodně, že se to vlastně četlo samo a neustále jsem byl v očekávání, co hlavního hrdinu von Goldringa donutí k další improvizaci a jak bude svůj příběh prožívat dále nebo zda bude odhalen. Jak jsem se vždy knihám od ruským spisovatelům vyhýbal, tak o to víc jsem nadšený z toho co jsem si z této země letos přečetl. Kniha má opravdu kvalitní příběh, příjemně odvyprávěný, plný napětí, zajímavých intrikujících charakterů - za mě rozhodně doporučuji.

Johnnyman
Johnnyman
22.05.2019 5 z 5

Slušně napsaný napínavy špionážní román plný zajímavých zvratů.

vapno80
vapno80
12.08.2016

Výborné, napínavé čtení. Na rozdíl od jiných autorů nedělá z německých vojáků jenom vraždící monstra. Jako např Haupt. Lütz. , Kurt. Vřele doporučuji.

chipushit
chipushit
05.06.2016

ad Vitavita - Velka hra byla zfilmována jako Sám voják v poli, S nasazením života je Kapitán Klos.

Hissatam
Hissatam
05.05.2015 5 z 5

Knihu som zdedila po babke, veľmi sa mi páčila. Prepletené osudy, nádherne prepracované. Ukazuje, že aj vojaci sú obyčajní ľudia. A vo vojne trpia najviac práve tí nevinní.

kaja.marik
kaja.marik
25.12.2014 4 z 5

Přesně naopak co Hory: knížka mě hned chytla, ale třetí díl (v Itálii) už mě moc nebavil. Každopádně, prima počtení. Hlavnímu hrdinovi nějak vše vychází aníž by ho gestapo podezřívalo. U některých knih podobně laděný děj čtenáři kritizují jako příběh který není uvěřitelný, ale mě to nevadí ani trochu.

Hory
Hory
23.10.2013 5 z 5

Z počátku jsem se trošku dýl dostával do děje. O to víc mě pak ale pohltil a knížka se četla jedním dechem. Za mě téhle knížce palec nahoru!

MadlaBo
MadlaBo
17.03.2013 5 z 5

Vynikající dokumentární kniha i její další poválečný díl "Velká hra pokračuje", který jsem získala náhodně teprve v r. 2012. Ani ten
mě nezklamal, i ten je výborný. Vynikající je i filmové zpracování se Štefanem Kvietikem v hlavní roli. Rozvědčík Hončarenko (baron Heinrich von Goldring) měl štěstí, že jako jeden z tisíců nebyl odhalen a přežil. Další slavný rozvědčík ("špion") doktor Richard Sorge takové štěstí neměl, Japonci ho popravili. Čest jeho památce.

LenaDonan
LenaDonan
06.09.2012 5 z 5

Čo strana, to ďalšia zo slovných periel. Rozsiahly román plný odvahy, patriotizmu, záškodnickej roboty (veľmi kvalitnej ;-) a nevídanej múdrosti. Možno trošku tendenčný, na niektorých miestach, ale v tomto prípade to absolútne nevadilo. Ďalším plusom je, že takou beletristickou, neencyklopedistickou formou sa dá čo-to dozvedieť o druhej svetovej vojne.
Ja vlastne nemám, čo vytknúť. Charakter hlavnej postavy mi neskutočne imponoval, zaslúžil si môj obdiv. Ostatní ľudia, objavujúci sa na stranách - tých teda bolo - neboli sfušované.
Autor namiešal brilatný, historicky presný, špionážny koktail.
PS: Príbeh síce má pokračovanie (celkovo 3 časti), ale prvý román sa skončil uzavreto, tým pádom nezaväzuje čitateľa siahať po ďalších častiach.

vitavita
vitavita
31.05.2012 4 z 5

Připomínka k MARWINovi - Velká hra vyšla poprvé v roce 1957 a S nasazením života v roce 1969, tak ...

maryzka
maryzka
08.05.2012 3 z 5

to je kniha, kterou jsem četla díky filmu.

Faustov
Faustov
26.04.2012 5 z 5

Výborně napsaná kniha. A kdysi byl podle ní natočený slovenskou televizi třídilný seriál,který nedávno opakovali na televizi ST1. Pokud bude možnost shlédnout tak doporučují.

vitavita
vitavita
11.03.2012 4 z 5

Výborná kniha.
Před lety natočila Slovenská televize seriál - byl velmi úspěšný. V naší televizi ho nedávali aspoň 20 let.

Pavelpi
Pavelpi
05.01.2011 5 z 5

Celkem čtivá kniha,ale některé scény mi připadají nepravděpodobné ( setkání s partyzány nebo osvobození sestřenice Moniky ).Přesto všechno se mi kniha líbí.