Ohnivé ostří

Ohnivé ostří https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400218/bmid_ohnive-ostri-5u0-400218.png 4 34 6

Sam Barnetová série

< 2. díl

Možná, že Sam Barnetová ví víc, než sama tuší. Ohnivou čepel ovšem logicky vysvětlit nedokáže. Navíc se do vyšetřování podivných vražd začíná zaplétat i FBI. Obětí neznámého vraha přibývá. Začíná hrozit prozrazení magického světa. Podsvětí začíná vřít skrytým bojem o moc. Skvělé čtení plné napětí a nečekaných akcí.... celý text

Přidat komentář

mr.Zdenek
14.07.2022 5 z 5

Hrdinka je něco jako Harry Potter šmrcnutý Rambem, ale dá se to číst.

Al3x4nd3r
13.04.2021 5 z 5

(SPOILER) Hlavní hrdinkou druhé knihy není nikdo jiný než Sam Barnetová, hlavní hrdinka prvního dílu. Zápletka byla skvěle napsaná – narovinu jsem si nikdy nemyslel, že mě bude bavit odhalovat, kdo stojí za záhadnými vraždami a atentátem na trpasličí královnu.

Líbilo se mi, že vše se odehrává v Praze. Nějak mi to k tomu hezky sedlo, jelikož se říká, že Praha je magické město. Především to bylo hezky promyšleno, aby se normálnímu člověkovi nepodařilo dostat do té magické časti města.

Příběh byl rozhodně čtivý, napínavý a místy jsem se pousmál. Musím se ale pozastavit nad záporákem – moc často se nestává, abyste museli přemýšlet nad tím, že to co dělá, je špatné nebo dobré. Přemýšlel jsem, zda jeho jednání je doopravdy tak špatné, jak postavy okolo něho tvrdí, anebo je to oprávněné.



Tuhle sérii vřele doporučím každému, kdo miluje fantasy a detektivky. Pokud hledá kombinací obou - tady nesáhnete vedle.


Jajiinka
10.02.2021 5 z 5

(SPOILER) Hodnocení 5⭐/5⭐

Vracíme se k příběhu Sam Barnetové. Její hraní golfu se neobejde bez mrtvoly, kterou přijede vyšetřovat její bratr Robert. Do vyšetřování byla přizvaná i samotná Sam z důvodu překladatelky nově příchozího agenta FBI, který vyšetřuje záhadné vraždy, které korespondují i s touto hlavou uťatou. Ovšem Sam, která tuší více než přiznává ví, že tyto vraždy jsou magického původu, pátrá na vlastní pěst a profil vraha se ji začíná formovat. V Podsvětí je nervozní atmosféra a do kopek je uvězněná Azrael. Začínají boje o moc a planují se atentáty na trpasličí královnu. Má v tom roli i náš vrah? A co jeho zajimavý meč, který má velice specifickou tsubu? Dokáže i tentokrát Sam vyváznout z tohoto magického řádění vraha?


Tato série má vzestupnou tendenci a musím říct, že tento díl se mi libil ještě více než Artefakt. Zápletka a celkové vykreslení světa bylo dokonalé, kniha mě opravdu moc bavila. Byla čtivá, napínavá a dokonce tentokrát nechyběla romantická linka, která byla pro mě velice zajímavá. Oživila celý příběh a vdechla postavě lidskost a emoce. Prostě ji udělala citlivější. Záporák byl dokonale vykreslen a jeho osobnost je zajimavá. Ke konci příběh krásně gradoval a musím upřímně říct, že jsem netušila jak bude kniha ukončena. Zhruba 30 stran před koncem jsem si říkala, že takto to snad skončit nemůže.... naštěstí neskončilo. Neskutečně mě konec bavil a už nejradši hned zítra bych začla číst další díl. Bohužel, zatím není. Doufám, že ho paní spisovatelka brzo vydá, protože já ho prostě potřebuji!

Monni
11.12.2019 4 z 5

Těžko říct, jestli byl tento díl lepší než první. Musím říct, že zápletku a co se tam odehrávala jsem uhodla. Což mě celkem mrzelo, ale i tak jsem si čtení užila a vážně mě zajímá další díl :)

WhiteGirlCZ
22.08.2019

Tato knížka mně naprosto pohltila... Artefakt jsem v knihovně měla už hodně dlouho (přečtený samozdřejmě) a napadlo mně si ho znovu přečíst... A udělala jsme dobře! Po dočtení jsem jen tak ze zvědavosti koukla na Databázi knih jestli náhodou není další díl a jediné co sem našla bylo rok staré "Ohnivé ostří"... Kdyby tu nebyly napsán obsah nikdy by mně nenapadlo že je to pokračování... Hned další den jsem knihu objednala a po 2 dnech dočetla... Moje první reakce: CHCI DALŠÍ DÍL!!!!!!!!!!!!!
Artefakt i Ohnivé ostří vřele doporučuji a už se těším na další díl :)

Barnie
18.05.2018 5 z 5

Nikde se moc neuvádí, že je to volné pokračování Podsvětí / Artefaktu. Hodně dobrá knížka. Čtivé, zajímavé, napínavé, chvílemi vtipné. Hlavní hrdinka mě vyloženě bavila, agent FBI je kus chlapa a krásně ji doplňuje. Zajímavé prostředí, Podsvětí je super vymyšlené, nenápadná provázanost na Prahu a svět normálních lidí, vymakané detaily. Je to napsané tak dobře, že mi vůbec nevadilo, že jsem už zapomněla detaily z Artefaktu. Dobrá česká fantasy detektivka.