Bohyně osudu ze Salonu d'Amour

Bohyně osudu ze Salonu d'Amour https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347401/bmid_bohyne-osudu-v-salonu-d-amour-vEw-347401.jpg 4 86 35

Salon d'Amour série

1. díl >

Tady, kousek od starého jižního náměstí, mám kadeřnictví. Pokud jste kolemjdoucí, prosím vstupte. Nabízím mátový a bezinkový čas ze své zahrádky, když budete muset chvíli čekat. Dívám se na vás do zrcadla a přemýšlím, jak nejlépe vám mohu pomoci. Mé nůžky jsou jako kouzelnická hůlka. Mé barvy vás dokážou změnit k nepoznání, pokud chcete. Když sedíte v křesle a já vás zakryju pláštěm, moje první otázka je vždy stejná: Co pro vás mohu udělat? A tím nemyslím jen vaše vlasy. Mám na mysli: Co mohu udělat pro váš život? K dispozici mám dvě otočné židle a nikdy není náhoda, že vedle vás sedí právě konkrétní člověk. Při čtení tohoto romantického románu se budete smát i plakat dojetím. Anna Jansson, jež je dobře známá díky sérii detektivek, se pustila na zcela neznámé pole románů pro ženy. Seznamte se s Angelikou, bohyní osudu, která má už sedm let zavedené kadeřnictví a která se snaží dodat vašemu životu víc, než je pěkný účes. Ale možná pro samé pomáhání nevidí, že je na obzoru velká láska...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Omega
Originální název:

Ödesgudinnan på Salong d'Amour , 2014


více info...

Jája92
Jája92
20.07.2023 3 z 5

Už po přečtení prvních pár stránek mi bylo naprosto jasné, že již obálka absolutně neodpovídá popisu hl.hrdinky. Nebo mi snad chce někdo tvrdit, že je na obálce 48 letá žena?
Kniha se odehrává v kadeřnickém salónu, i když později toto prostředí ustoupí poněkud do pozadí.
Mísí se tu romantika, humor s detektivní zápletkou.
Vůbec mi nebylo jasné, proč si Angelika hraje na dohazovačku. Vzhledem k velkému množství postav a párů, které se snažila dat dohromady, jsem se někdy ztrácela a netušila o kom se vůbec mluví.
Přiznávám, že padoucha tohoto příběhu jsem vůbec neodhalila.
Váhala jsem mezi třemi a čtyřmi hvězdami, neboť je to někdy až moc překombinované, na druhou stranu jsem to vzala jako odpočinkové čtení.

Alienn
Alienn
28.12.2022 4 z 5

Poměrně dlouho jsem se nemohla začíst a hodně knihu odkládala. Od druhé poloviny už jsem se poměrně dobře orientovala ve všech postavách, přibyla zápletka a kniha dostala spád. Nakonec hodnotím kladně, ale do druhého dílu se zatím pouštět nebudu.


ctuvnoci
ctuvnoci
05.05.2022 5 z 5

Knížka mi naprosto sedla. Zajímavý příběh, pár životních mouder, napětí, humor. Jediné, co bych vytkla, jsou recepty (jako proč? píšu příběh nebo kuchařku?) a děj trošku naňahňaný do několika dnů. Dát si víc času, nemuset vše stihnout během pár dnů, natahovat pak každý den do nereálného času, kdy kolem Velikonoc je dlouho světlo... Ale celkový dojem mi to nezkazilo.

kachnat
kachnat
26.04.2022 4 z 5

Nenáročné odpočinkově čtení s detektivní zápletkou :-)

Majka1979
Majka1979
01.01.2022 5 z 5

Dočítaná prvá kniha v tomto roku. A môžem povedať, že vôbec neľutujem kúpu tejto série kníh.
Viacerí nepoznáte a ani ste o nej nepočuli..
No môžem povedať, že ju môžem len a len odporúčať.

Je to hlavne pre tých, ktorí majú radi romantiku prepojenú s humorom a aj troškou záhad.

Angelika je majiteľka salónu, avšak nielen to. Je to žena, ktorá sa ako správna kaderníčka dostáva nielen k účesom, ale aj k srdciam ľudí.
Jej život nie je žiadna nuda. A o tom sa čoskoro aj ona sama presvedčí. Nie je vtipom, ak sa vám do domu nasťahuje niekto, koho nemôžete vyhodiť? A prečo? Lebo jednoducho je tiež jeho majiteľom... Je to možné? Ako sa aj ona presvedčí, tak je. Avšak všetko má riešenie, každá situácia je riešiteľná.

Aj vzťahy jej zákazníkov sú len vďaka jej šikovnosti také, aké sú. Čo môže byť lepšie ako objednávať ľudí, ktorí by sa podľa nej k sebe hodili na rovnakú hodinu? A úspešnosť jej plánov?

To už odhalí príbeh sám :)

archivářka115
archivářka115
12.12.2021 2 z 5

Knížka se mi ze začátku líbila, ale potom se podobný děj stále opakoval. Musela jsem se moc snažit, abych jí dočetla. Podle mého nic moc.

SBH
SBH
18.10.2021 3 z 5

(SPOILER) Nemůžu připadnout na žádný důvod, proč se mi ta kniha nelíbí. Jenže nelíbí.
Otevřela jsem romantiku, abych si zvedla náladu. Všechny požadované parametry byly splněny – kniha není hloupá, místy je dokonce výjimečně vtipná. Rickyho hlášky nebo vůbec břitké dialogy s Angelikou mě bavily. Dějová linka se umně vyhnula hrozícím pastem číhajícího klišé, nejen že jsem do tří čtvrtin knihy netušila, s kým nakonec hlavní hrdinka skončí, ale především se mi líbilo pátrání po padouchovi, kdy jsem podezírala toho prvoplánového, přičemž jsem si soukromě přála, aby to nebyl on, a řešení mě překvapilo. Jo, trošku mi vadilo, jak se Angelika všem motala do života, ale nakonec to bylo jejím posláním, respektuju.
Postavy. Mým favoritem je magor Ricky včetně toho, jak nakonec Angeliku doběhl jejími vlastními zbraněmi. Hlavní figury byly vykresleny plasticky, nicméně v těch okrajových jsem se beznadějně ztrácela. Důvodem nebylo, že by je autorka odbyla, ale spíš jejich nepřeberné množství.
O vtipných a věcných dialozích jsem se zmínila, popisy mi připadaly tak akorát, docela dobře navodily atmosféru malého ostrovního městečka někde ve Švédsku.
Zápory. Obálka. Měla bych být ráda, že se na mě neculil nahý muž, to je rozhodně krok správným směrem, ovšem ta rozjívená dorostenka měla představovat koho? Alexandru? Obrázek dost mimo. A samozřejmě, když už nemáme nahatého chlapa, tak musíme dodat recepty. Prosím, příště ne. Až budu chtít kuchařku, koupím si kuchařku!
Pak jedna podivnost – pracovní doba Angeliky a délka dne v období Velikonoc ve Švédsku. Kadeřnice odcházela z práce za jasného slunce a než padla tma, stihla ještě spoustu časově náročných aktivit. Přičemž moje zkušenosti jsou takové, že kadeřnicím směna začíná koncem pracovní doby pracujících žen. Dobrá. Drobná závada, tu jsem ochotna odpustit.
Ale bohužel mě kniha za srdce nevzala a důvodem možná bude tklivý smutek, který se mě zmocnil po Sindibádově příběhu a už mě neopustil. I vtipné momenty tou dobou nějak ustaly, takže dobrý dojem šel do kopru. Škoda. Chtěla jsem se pobavit, nikoli rozplakat.

mayinka
mayinka
28.08.2021 5 z 5

"Pojď na mou chlupatou hruď a uslyšíš zpívat vši“ ..... prekvapeni, ktere jsem fakt necekala. Knizku jsem v knihovne vypujcila pro zbytek rodiny a sahla po ni v nouzi do vlaku... a ja se bavila ;) jo bavila. Smala jsem se misty az jsem kuckala.

Tesset
Tesset
16.06.2021 2 z 5

Kniha mě moc nenadchla. Nevím, jestli to bylo autorčiným stylem nebo čím, ale za mě celkem o ničem. Zdálo se mi, že se dost přeskakuje z jednoho na druhé, něco mi ani nedávala smysl, postavy mi nebyly sympatické a chovaly se až trapně. No, čekala jsem něco jiného. Další díly už nemusím ani vidět.

Fani
Fani
27.01.2021 4 z 5

Knížka byla fajn, jen mi ze začátku trošku trvalo se začíst ale pak už sem hltala stranku za strankou. Dej byl skvělý a na konci vse do sebe zapadlo. Mam ale jesnu obrovskou vytku a to tu kolik tam bylo jmen/postav. Obcas sem v tom mela silenej gulas kdo je kdo a skym a jak. A postavy furt jen pribyvaly. Ale jinak to bylo super a urcite se pustím do dalsihoe dilu

cukrovka
cukrovka
04.01.2021 3 z 5

Do příběhu jsem se nemohla vůbec začíst. Zajímavý nápad, ale autorky styl mě nezaujal. Vyprávění klouzalo pouze po povrchu a nebýt drobné detektivní zápletky nevím jestli bych ji dočetla. Přesto se pustím i do dalšího dílu. Uvidíme jestli bude lepší.

Nikychlupova
Nikychlupova
22.10.2020 5 z 5

Fantastické oddechové čtení. Líbilo se mi.

lucie2371
lucie2371
16.09.2020 5 z 5

Knihu jsem si vybírala spíše podle obálky, jelikož nejsem zrovna velkým příznivcem románů pro ženy. Ale kupodivu to byla krásná kniha a ne žádná „slaďárna" jaké nemám ráda. V knize byli i vtipné pasáže a dokonce i detektivní zápletka!

Libi.livres
Libi.livres
19.08.2020 3 z 5

Na tuto knihu jsem se velice těšila a rozhodla se pro ni hned jak jsem ji viděla, jelikož dle obálky a anotace jsem čekala skvělý vtipný příběh, kdy bude romance okořeněná detektivní zápletkou... bohužel jsem byla ale nakonec celkem zklamaná, na rozpacích a nevěděla, co si z knihy vlastně mám vzít.
Hlavní postavou je Angelika, o které si dle obálky myslíte, že to je mladinká dívčina kadeřnice, což tak není, poněvadž Angelika už má připsaných pár křížků, ale na energii a vitalitě jí to tedy rozhodně neubírá ba naopak. Pro mě měla Angelika ale až přespříliš zvědavou a vlezlou nenechavou povahu, která zasahovala bez ostychu do života druhých v přesvědčení, že pro ně dělá to nejlepší, ale bylo tomu tak skutečně?
Nemohu říci, že by se mi kniha vůbec nelíbila, ale byla hrozně moc překombinovaná ať už velkým množstvím vedlejších dějových příběhů, kdy pak bylo tudíž vše jen povrchově rozehrané, či spoustou postav, ve kterých se po chvíli začnete ztrácet, jelikož si jsou podobné, jsou tam pouze okrajově zmíněné a po mnoha přečtených stránkách se k nim autorka vrátí a Vy už netušíte kdo že to vlastně je a souvislosti s ním spojené, nebo také dosti odlišnými žánry, které se autorce nepodařilo dobře zkombinovat - lehký románek, komedie, detektivka, dobrodružství, řešení sociálních problémů, prostě bylo toho přehršel a nezapadalo to vůbec do sebe. Po chvíli už se mi ani nechtělo číst dál, jelikož mi postavy za celou dobu této obsáhlé knížky nepřirostly k srdci, ale když už jsem se do toho jednou pustila, chtěla jsem to dočíst. A byť jsem se nad pár okamžiky pousmála, tak jsem byla ráda, že to mám celé za sebou a poslala knihu dál bez chuti si přečíst další díly.

metyna
metyna
25.08.2019 4 z 5

Romantická komedie s detektivní zápletkou. Příjemné čtení na dovolenou. Dobře se četla, psána v ich-formě. Hlavní hrdinka mi byla sympatická. Pokud vyhledáváte knihy, po kterých zůstáváte pozitivně naladěni, pak doporučuji.

dom.ini
dom.ini
24.07.2019 3 z 5

Jsem trochu na rozpacích. Podle zdejších komentářů jsem očekávala něco super, ale za mě byla knížka taková "neurazí, nenadchne". Zdálo se mi to trochu jako splácanina různých příběhů dohrmady, přičemž každý šel jenom po povrchu a nic nebyl rozpracované pořádně ("dohazování" v salonu a mezilidské vztahy na ostrově, vzkaz v lahvi, milostná zápletka, detektivní zápletka...) - osobně bych nechala jenom něco z toho a šla více do hloubky. Ale knížka se nečetla špatně, moc se mi líbily recepty na konci a na takové odpočinkové čtení byla docela fajn.

pip11
pip11
29.06.2019 4 z 5

Příběh to byl pěkný, sice mi to ze začátku trvalo začíst se, ale potom se to pěkně rozjelo. Je to jednoduché čtení, na léto jako stvořené.

Opca
Opca
24.03.2019 5 z 5

Lehká pěkná knížka na odpočinek

Áňa 998
Áňa 998
02.03.2019 4 z 5

Je to takové to jednodušší čtení, které neurazí, ale ani příliš nepřekvapí. Jako odpočinková četba ideální :-)

Lavender756
Lavender756
07.02.2019 2 z 5

Dostala jsem darem a také to tak dopadlo. Kniha opravdu pouze pro vyznavače tohoto žánru. Pravda,zacetla jsem se rychle a tak první třetina až polovina se dala číst,až do seznámení hrdinky s neznámým,pak už je vám vše jasné přesně v momentu,kdy to čtete. Dal katastrofa,celé kapitoly k ničemu. Bohužel klasická stupidní červená knihovna se špetkou humoru. Omlouvám se všem příznivcům vzhledem k vysokému procentuálnímu hodnocení knihy.NEDOČTENO!

Štítky knihy

láska severská literatura kadeřnictví

Autorovy další knížky

Anna Jansson
švédská, 1958
2018  75%Bohyně osudu ze Salonu d'Amour
2018  73%Příšerné tchyně
2019  68%Nevyvážený pár
2019  63%O čem nevíš
2021  84%Neočekávaný románek

Kniha Bohyně osudu ze Salonu d'Amour je v

Právě čtených2x
Přečtených124x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených5x
Knihotéce173x
Chystám se číst115x
Chci si koupit19x
dalších seznamech4x