Tygr ve studni

Tygr ve studni https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15907/bmid_tygr-ve-studni-65b65d7fd1204.jpg 4 66 7

Sally Lockhartová série

< 3. díl >

Strhující zápletka odhalující bezedné hlubiny ponurých vod viktoriánského zločinu… Nikdy nejste v bezpečí, zvlášť když se vám daří docela dobře. Buďte připraveni na to, že kdykoli můžete ztratit půdu pod nohama. Na scéně se objevuje muž, pokud je to muž, kterého málokdo viděl, ale snad všichni se ho bojí. Říkají mu Cadik a tvrdí, že má dybuka – šotka přímo z pekel, který mu slouží. Skrývá se jako vypasený, zlomyslný pavouk uprostřed sítě neštěstí a zkázy, jež postihují celý svět. A Cadik je nyní na cestě do Anglie do Londýna, do Twickenhamu… Píše se rok 1881a na Sally Lockhartovou se znova usmívá slunce. Její přátelé Jim Taylor a Webster Garland jsou v cizině na cestách, ale Sally žije se svou dcerkou Harriet v pohodlném domě v Twickenhamu a její podnik úspěšně vzkvétá. Nikdy se neměla tak dobře, netuší však, že její svět se má už brzy změnit k nepoznání a ona bude muset vzít rozum do hrsti a sebrat v sobě veškerou odvahu a rozhodnost. Zůstane úplně sama, nebezpečně blízko tygra ve studni…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

The Tiger in the Well , 1990


více info...

Přidat komentář

luthien
13.01.2024 5 z 5

Neuvěřitelná kniha. Závěr gradoval, když už jsem myslela, že bude konec, stále překvapoval víc a víc. Čtení mě úplně pohltilo a přála jsem si, abych se už dostala na konec a zároveň, aby kniha nikdy neskončila. Tohle se mi stává jen u těch nejlepších knih. :) Philip Pullman opravdu umí psát. Detailní popisy života ve Viktoriánském Londýně a toho, jak tam tehdy žila chudina, byly skutečně silné. A se Sally jsem soucítila tak, že jsem se dokonce neubránila slzám. Ta její bezmoc, když nevěděla proč se věci dějí...
Prostě úžasné čtení! :)

ZUZANA-123
09.03.2023 5 z 5

Tohle je třetí díl o Sally,nemusíte číst předchozí dva díly a knize budete rozumĕt,dojde Vám kdo asi je ten ochrnutý pán na vozíku.


chodícírohožka
24.07.2020 4 z 5

Napínavá a čtivá knížka s fajn postavami a dobrodružným dějem. Tvůrce obálky by však zasloužil profackat za ten spoiler!

Dida86
20.02.2019 5 z 5

Vynikající díl se Sally, bylo to napínavé až do konce. Lepší než leckterá krimi co jsem četla :)

Marika Vanova
09.06.2012 5 z 5

Naprosto souhlasm s Barbastelle - nejnapínavější díl z celé trilogie, má to spád až se mi tajil dech a byla jsem napjatá, jak to dopadne.

Eneo
08.06.2012 5 z 5

Opravdu se mi líbí, že autor stvořil Sally tak, jak je vyvedená v knize a vyhnul se už v té době oblíbenému stereotypu hlavní hrdinky (krásná náctiletá se zamiluje do problémového, ale nejoblíbenějšího kluka na škole atd.).

Barbastelle
17.04.2012 5 z 5

Tygr ve studni mi přišel jako nejnapínavější z celé série. Krásně tajemný, měl spád, měl svě děsivé prvky, které tu narůstají s tím, jak se všechny děsy stávají reálnými.