Cínová princezna

Cínová princezna https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15908/bmid_cinova-princezna-ZJn-15908.jpg 4 49 4

Sally Lockhartová série

< 4. díl

Jim Taylor, soukromý detektiv, hazardní hráč, tělesný strážce, spisovatel a přítel Sally Lockhartové, už dlouhou dobu hledá slečnu Adelaide Bevanovou. Naposledy ji viděl ještě jako malou chudou tulačku Adélku, jež zmizela v dýmu a mlhách Londýna (Rubín v kouři). Jaké je tedy jeho překvapení, když ji konečně nalezne – coby krásnou mladou ženu a navíc v doprovodu nikoho menšího než prince Rudolfa z Eschtenburgu, dědice razkávského trůnu. Razkávie je maličké nezávislé království v samém srdci Evropy s vysokými horami a temnými lesy. Legenda praví, že dokud bude nad Eschtenburskou skálou vlát prapor s rudým orlem, bude Razkávie svobodná. Ovšem temné síly začínají kout své pikle. A Adelaide, Jim i jejich nová přítelkyně Becky odjíždějí do Razkávie, aniž tuší, že jim tam hrozí smrtelné nebezpečí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

The Tin Princess , 1994


více info...

Přidat komentář

chodícírohožka
24.07.2020 5 z 5

K Cínové princezně se už od dětství opakovaně vracím. Možná je to tím, že je to první dílo, které jsem od Pullmana četla, ale považuju ho za jeho nejlepší knihu. Příběh malého smyšleného království, stejně jako všech tří hlavních hrdinů, mi hned napoprvé učaroval. Autorův styl psaní, který nepostrádá akci, napětí, vtip i emoce a sem tam mi připomíná dalšího skvělého spisovatele, Johna Irvinga, mě neskutečně baví. A v celém díle je mnohem víc než to. Knížku mám přečtenou už několikrát a vím, že po ní ještě mnohokrát sáhnu.

Marika Vanova
12.03.2013 5 z 5

Tato kniha mě bavila stejně jako knihy se Sally. Pěkně se to čte, napínavé.


Eneo
08.06.2012 4 z 5

Upřímně jsem při půjčování knížky v knihovně myslela, že výchozí postava bude stejná, s Jimem je to hezké, ale není to tak úplně ono.

Barbastelle
17.04.2012 4 z 5

Nejdřívě mě nadchlo, že je ještě čtvrté pokračování série, ale kniha jako taková už pokulhává v závěsu za předchozími třemi. I tak se ale pěkně čte a mohu ji jako nenáročnou a napínavou četbu doporučit.