Manhattan naruby

Manhattan naruby https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/471420/bmid_manhattan-naruby-dbX-471420.jpg 4 25 5

Válka s Hvězdoplavcem skončila a Společenství se začíná vzpamatovávat. Stále ho sužuje nestabilita, zmatek, a především statisíce uprchlíků ze světů zničených invazí Dokonalých. Jedna z hrdinek bojů, vyšetřovatelka Paula Myo, se vrací k práci, pro kterou je geneticky profilována. Nyní ji však její neochvějná vůle prosazovat právo a spravedlnost přivádí nečekaně do nesnází, občané Společenství totiž touží zapomenout na válečné zločiny. Wilson Kime přesvědčí zklamanou a znechucenou Paulu Myo k cesta na zapadlou, ale rychle se rozvíjející, planetu Menard, kde dochází k nevysvětlitelným útokům na pokojené osadníky. Zde může naplno rozvinout své schopnosti, odhalit příčiny tajemných nájezdů na usedlosti, a zabránit evakuaci planety. Stojí za agresí zvláštní druh mimozemských bytostí? Xenobilogický výzkum na Menardu je shledal mírnými a neiteligentními. Nevysvětlitelné události však vyvolávají nepříjemnou otázku, zda se vědci se mohli mýlit. Zda se neopakuje historie indiánských kmenů na ostrově Manhattan.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Povídky , Sci-fi

Vydáno: ekniha , Planeta9
Originální název:

Manhattan in Reverse , 2011


více info...

Přidat komentář

Slezadav
04.03.2024 3 z 5

Tohle byla úplně přesná ukázka toho, jak bych si představoval kombinaci sci fi a westernu, kdyby mě to před touhle povídkou někdy napadlo. Přestože vyšetřovatelka Myo je mou oblíbenou postavou ze Ságy Společenství, Manhattan naruby mě nijak neoslovil.
O takto krátké povídky čekám údernost a to, že mě bude bavit od začátku do konce, což tady nepřišlo. Ne, že by byla vyloženě špatná, ale chyběl jí šmrnc. Nemohu ovšem upřít, že finální rozuzlení bylo zajímavé a logické. Dávám 3/5 a tato povídka pro mě ničím nevybočuje z průměru.

Luigi1
25.01.2024 3 z 5

Tato povídka se docela povedla


Finn69
03.02.2022 2 z 5

Nic moc, vážně.

Claudius
24.06.2021 4 z 5

Mé první setkání se ságou Společenství, ke kterému jsem se dostal v Pevnosti. Líbí se mi, že se autor obecně vyhýbá klišé, které se u daného tématu nabízí. Ekologický kontext je přítomný, ale ne na sílu. Znalost předchozích knih není třeba. Moc pěkné.

B4LU
16.06.2021 3 z 5

Nenáročná oddechovka ze světa Společenství, která je na rozdíl od hlavního příběhu milosrdně krátká. Nic převratného, ale na ukrácení delší chvíle zcela postačí.