Pobřeží v plamenech

Pobřeží v plamenech https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/104410/bmid_saga-rodu-courtneyu--104410.JPG 4 293 35

Sága rodu Courtneyů série

< 4. díl >

Mladá komtesa Centaine potkává svou první lásku, v Evropě se rozpoutává I. světová válka a ona se pokouší dostat do Jižní Afriky, rodiště svého snoubence. Z křehkého děvčátka se Centaine mění v ženu a bojuje s krutým osudem na jihu Afriky.

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné

Vydáno: , Gemini (ČR)
Originální název:

The Burning Shore , 1985


více info...

Přidat komentář

hankapimi
27.10.2023 5 z 5

V Pobřeží v plamenech se seznamujeme se začátky 1 světové války, kterou naštěstí brzy opouštíme v postavě Centain, která míří do Afriky porodit dalšího potomka rodiny Courtneyoů. Křováci Hani a Owy ji zachrání a putují s ní vyprahlou pouští Kalahari, což mi přineslo nevšední a velice zajímavý čtenářský zážitek. Svého synka pojmenovala Šaza, v řeči domorodců Dobrá voda. A setkání s Lotharem Centain změnilo v jiného člověka, než jaký do Afriky připlul.. Shlédla jsem i čtyřdílný film Pobřeží v plamenech z roku 1991, který byl oproti knihám pro diváky trošku "učesaný", ale pěkný. Doporučuji k přečtení, plný počet a smekám před autorem pomyslný klobouk...

Andrea864
02.12.2022 5 z 5

Skvělý román od výborného vypravěče Wilbura Smitha. Zajímavý, čtivý, dějem nabitý romantický příběh o neobyčejném osudu mladé ženy. Nejvíce se mi líbila prostřední část, kde byl popisován život křováků i do těch nejmenších detailů. Rozhodně stojí za přečtení. Doporučuji.


Jaklová.katka
06.09.2022 5 z 5

Miluji Wilbura a tahle kniha je moje srdeční záležitost

janavom
26.06.2022 5 z 5

Znovu přečtena v rámci čtenářské výzvy.
Pořád se mi líbí.
Mám knihy od Wilbura Smitha ráda, byl to velmi milý člověk, setkala jsem se s ním v roce 2007 na knižním veletrhu. Právě tuto knihu mám od něho nejraději. J

Jana-Marie
16.05.2021 5 z 5

Krásná kniha - četla jsem už po druhé a opět nezklamala. Nejvíce mě bavila africká část.

jaspurha
17.01.2020 2 z 5

Kniha pro mně byla hůře čtivá, četla jsem ji na etapy několik měsíců. Nejlíp se mi četla část, kdy Centaine putuje Afrikou. Autorovy popisy sexuálních zážitků byly místy směšné, ty mohl vynechat. Zfilmovaná verze příběhu se mi líbí více.

rengers
11.01.2020 5 z 5

Sedmé pokračování ságy Courtneyů, tahle se mi líbila ze všech sedmí nejvíce. Příběh má neskutečný spád a je velmi zajímavý. Nechybí tam láska, akce ani humor, doporučuji!
Ten kdo nečte podle dílu, tak to vůbec nevadí. Jeho knížky se dají číst bez návaznosti na to,který díl zrovna čtete.

Gejbynka
12.08.2019 4 z 5

Ze ságy Courtneyů jsem četla až do teď 2 knihy: Na život a na smrt a potom Hromobití. Obě knihy byly skvělé, takže už jsem měla jistá očekávání. Knížka je čtivá, neměla jsem problém nad ní strávit celé odpoledne v kuse, ale chybělo mi tam asi trochu více akce oproti předešlým knihám ze série a konec mě trochu zklamal. Navíc bych se i obešla bez některých erotických pasáží... Každopádně i tak knihu doporučuji :)

Yorika
26.01.2019 4 z 5

Příběh s vůní exotických dálek s ženskou postavou v hlavní roli.Její putování africkym pobřežím, přátelství s křováky a dobrodružný život mě nadchl v patnácti letech, kdy jsem knihu četla poprvé stejně jako dnes.

starucha
31.12.2018 5 z 5

Moc krásná kniha. Byla podle ni natočena 4 dílná série. Nejdříve jsem viděla tuto sérii kdysi dávno. Pak jsem dostala k narozeninám od W.Smitha Šelmu. Přečetla jsem ji jedním dechem. Pak mi sousedka zapůjčila další knihy od Smitha . Zjistila jsem, ze knihy mají návaznost. Teď jsem snad přečetla skoro všechny. Tato kniha Pobřeží v plamenech je ze série o rodu Courtney . Doporučuji přečíst. Dobrodružství, láska a historie , to vše se najde v této knize.

Sedlmajerka
08.08.2018 1 z 5

Styl psaní mi vůbec nesedl, knihu jsem dočetla se značným přemáháním. Námět nebyl špatný, ale prostě jsem s tou knihou nedokázala splynout.

hossek
26.04.2018 5 z 5

Dobrodružná knížka, těším se na pokračování.

Lemurka
02.02.2018 4 z 5

Kdysi jsem viděla film a moc se mi líbil. Náhodou jsem nyní narazila v knihovně na tuto knihu a s chutí se do ní pustila. Začátek byl pro mě zklamáním, nudné popisy války, samá letadla... Autor se v tom evidentně vyžíval. Některé části jsem přeskakovala, a kdybych nevěděla, jakým směrem se příběh bude odvíjet, tak knihu odložím. Nudnou první část však vynahradil zbytek knihy, obzvlášť putování pouští, to se četlo jedním dechem. I mě bylo v závěru knihy líto, že u Centaine zvítězila touha po bohatství nad uchováním přírodní krásy. Její chování bylo kruté a nepochopitelné...
Zkusím ještě pokračovaní, jestli bude stejně dobré.

danka13
28.08.2017 5 z 5

Kniha se mi moc líbila a vůbec jsem netušila, že má pokračování. Viděla jsem kdysi i film, který se mi také moc líbil. Už se těším na další díly.

Zmitko.m
04.07.2017 5 z 5

jedna z mých oblíbených od Wilbura ( Ikdyž, to jsou asi všechny)..Na začátku válka a boje dvojplošníků, pak potopení lodi, putování s Křováky a závěr bohatství...Asi nejraději mám tu část s Křováky. Člověk se něco dozví o životě v poušti a je to opravdu zajímavé...A velice silný závěr knihy při narození Manfreda..

Elapheg
11.10.2016 5 z 5

Příběh o lásce prožívané v údobí první světové války mezi Centaine a mladých Michaelem Courtneym. Plány do budoucnosti o společném životě mezi Centaine a Michaelem zhatí bolestné ztráty na poli první světové války i těch nejbližších z rodinného kruhu. Opět zde můžeme nalézt postavy Seana Courtneye, který v předchozím díle - Ptačí vodopády zemřel. Naštěstí Michael ovšem stačí zanechat v lůně Centaine pokračovatele rodu. Nastávající matka se plaví k Africkému kontinentu, aby dítě porodila v zemi, kde se Michael narodil a vyrůstal. Netuší však, že loď, na které se k Africe plaví ztroskotá a ona bude muset bojovat o přežití své i přežití svého potomka rozličnými způsoby. Naštěstí zde na své pouti potká křovácký pár H´ani a O´wu, kteří jí budou průvodci v rozličných způsobech přežití v africké divočině a kteří jí i budou učiteli ve smyslu chápání skutečných životních hodnot v africké divočině a náhledů na krásy a poklady Afriky. Wilbur zde popisuje mistrovsky způsoby přežití v africké divočině a rozvíjí vztahy mezi Centaine a jejími zachránci v opravdové pouto. Centaine ovšem touží rovněž po shledání s bílými lidmi, což se jí podaří, opět zde nachází lásku, ale musí opět prožít velkou osobní ztrátu. Naštěstí Centaine se nevzdává nejen kvůli sobě a pak i znovu nalezené rodině, ale především chce zajistit důstojný život pro svého potomka a naštěstí se jí to daří. Četl jsem už hodně knih od Wilbura Smithe, ale v této knize najdete lásku i ztráty milovaných, nové naděje a životní objevy, nová shledání i loučení nejen na evropském, ale i na africkém kontinentě spojených opět s popisem krásné divoké Afriky. Láska z pera tohoto autora není žádnou červenou knihovnou a děj knihy upoutá čtenáře od záčátku až do konce knihy, jedno kde se právě nacházíte, všude se něco děje. Velmi také oceňuji, že privilegium přežít není dáno každému oblíbenci v knize z pera autora, čímž příběh nabírá na reálnosti a rovněž na kráse. Za mě pět hvězdiček.

kusma
11.07.2016 4 z 5

Čtivě napsaný příběh. Víc se mi líbila zejména první polovina knihy, druhá část pro mě byla trošku slabší. Asi i díky chování hlavní hrdinky. Navíc mi to místy přišlo zbytečně natahované. Každopádně si moc ráda přečtu pokračování příběhu tohoto rodu.

Xena1970
14.05.2016 5 z 5

Moc pěkná knížka.Byla i zfilmována jak kniha tak i film je bezva doporučuji

Dymond
10.11.2015 1 z 5

Nějak jsem se zasekla v půlce a až se mi nechtělo pokračovat....

Kabi
30.03.2015 4 z 5

Nádherná knížka, jen začátek byl trochu nezáživný, ale vydržela jsem a pročetla jsem se až do té velice poutavé a zajímavé části. Život v Africe je fascinující.