Láska a válka 2

Láska a válka 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26050/mid_laska-a-valka-2-nOF-26050.jpg 4 52 3

Druhý díl trilogie. Spletité a dlouhodobé rozpory mezi průmyslovým Severem a zemědělským Jihem se staly příčinou rozpoutání občanské války. Lincolnova snaha udržet seveřanskou posádku v pevnosti Fort Sumter na území Jižní Karolíny zahájila první válečný střet meti oběma zeměmi. Orry a George nyní stáli na opačných stranách bitevního pole. Válka, jenž se z počátku odhadovala na tři měsíce se nyní jevila hrozivěji a tragičtěji.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Historické romány

Vydáno: , X-Egem
Originální název:

Lowe and war , 1984


více info...

Přidat komentář
Kuža007
Kuža007
15.08.2021 5 z 5

John Jakes opět ukázal touto druhou částí Lásky a války, že je dobrým spisovatelem. A opět se vrátil na stejnou kvalitu, kterou nám podával v Severu a Jihu. Dokonale vylíčil historické události a atmosféru té doby, kterou dokázal skloubit se skvělým příběhem. Velice realisticky a u konce knihy bych řekl, že i naturalisticky popisuje bitvy, válečnou trýzeň i mučení válečných zajatců. Zároveň jsem rád, že opět své mužské románové postavy posílá na bitevní pole, což zvýšilo akci v ději. Skvělé též ale oživuje v ději politikaření v Richmondu a Washingtonu. A parchant Bent opět dostává své ďábelské kontury, jak je známe ze Severu a Jihu či seriálu. Dojemné je i setkání Geoge s Orrym, byť jen prostřednictvím dopisu, což je taková třešnička na dortu v tomto dílu. Pět hvězd i za skvělé seriálové zpracování s Patrickem Swayzym, Jamesem Readem a Lesley-Anne Downovou - dnes již ikonický seriál 80. let minulého století.

Babo
Babo
17.12.2014 4 z 5

Občanská válka severu proti jihu , respektive jihu proti severu je v plném proudu.
Vítězství a prohry se přelévají sem a tam.Vojáci se na obou stranách nutně musí změnit,vždyť kdo by se beze změny dokázal vyrovnat se smrtí kamarádů,kdo by nepocítil strach ze smrti.
Kniha je napsaná tak, že autor se nepřiklání na žádnou stranu.A tak jak to asi vždycky bylo , je a bude najde se dost těch,kteří na hrůzách války parazitují a bohatnou.
A politici politikaří,jako by šlo jen o hru a tisíce vojáků jsou jen figurky na šachovnici,s kterými z tepla svých kanceláří šoupou po bitevní šachovnici.


maryzka
maryzka
17.06.2012 1 z 5

Oba kamarádi stojí ve válce pro sobě,dokonce se dostanou i do zajetí-snaží si vzájemně pomoct.