Láska a válka 1

Láska a válka 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26049/bmid_laska-a-valka-1-L8A-26049.jpg 4 54 3

První díl trilogie. Spletité a dlouhodobé rozpory mezi průmyslovým Severem a zemědělským Jihem se staly příčinou rozpoutání občanské války. Lincolnova snaha udržet seveřanskou posádku v pevnosti Fort Sumter na území Jižní Karolíny zahájila první válečný střet meti oběma zeměmi. Orry a George nyní stáli na opačných stranách bitevního pole. Válka, jenž se z počátku odhadovala na tři měsíce se nyní jevila hrozivěji a tragičtěji.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , X-Egem
Originální název:

Love and war , 1985


více info...

Přidat komentář

Nofar197
12.12.2022 4 z 5

Dva velcí přátelé stojící na opačné straně barikády. Příliš mnoho násilí.

Kuža007
09.08.2021 4 z 5

První díl druhé části Jakesovy epopeje o Americké občanské válce nepokračuje na takové úrovni jako díly předešlé. Je zde sice množství historických faktů a popisování politických událostí během prvního roku války. Na druhou stranu je tu málo akce, a i velké vítězství Konfederace u Bull Runu bylo napsáno jen z pohledu utíkajících Seveřanů. Tento díl je ale poznamenán tím, že zde hlavní postavy, tedy Orry Main a George Hazard nemohou být pohromadě, čemuž se nelze divit, ale přesto to jemně ztrácí na atraktivitě. Na druhou stranu musím pochválit Jakese za to, že nám přiblížil parchanta Benta, a alespoň trochu můžeme porozumět jeho chování a důvody proč takový je. Na třetí stranu ovšem musím Jakese nepochválit na vyřešení problému s Justinem LaMottem, oproti seriálovému ukončení této postavy je Jakesovo ukončení více než podprůměrné. Proto tentokrát jen čtyři hvězdy. Skvělé seriálové zpracování s Patrickem Swayzym, Jamesem Readem a Lesley-Anne Downovou - dnes již ikonický seriál 80. let minulého století.


maryzka
17.06.2012 1 z 5

Kdysi jsem ji četla a přitom člověk zjistí- lidi se mohou snášet mezi sebou ,ale jakmile je vyvolán mezi politiky nějaký konflikt tak je to těžká zkouška pro lidi. Jinak tato serie obsahuje počátek lásky ve válečnm konfliktu,na kterým se švagři dokonce stanou proti sobě.