Sága 6

Sága 6 https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358353/bmid_saga-6-D8O-358353.jpg 4 155 22

Sága série

< 6. díl >

Pokud jste někdy své učitelce dávali zvířecí jména, tak víte co? Učitelka malé Hazel opravdu JE kudlanka… nebo tak něco. Jako by nestačila válka, nájemní zabijáci a obludy: Hazel navíc upadla do osidel vzdělávací soustavy. Zato se shledáme se starými známými, přízračnou chůvičkou Izabel, nájemným zabijákem jménem Vůle a dalšími. Když budete hodní, dočkáte se i dojemného znovushledání – jen vám neřekneme, kdo s kým se znovu shledá. Hromadou cen ověnčená série SÁGA: komiks, jaký vznikne, když vezmete dva hvězdné a velenadané autory a dáte jim všechnu tvůrčí svobodu potřebnou k tomu, aby vytvořili svoje vysněné dílo! Je to fantasy? Je to SF? Kdo vlastně ví… a koho to vlastně zajímá! Je to SÁGA, jedna z nejlepších původních komiksových sérií nového tisíciletí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , BB art
Originální název:

Saga: Volume 6 , 2016


více info...

Přidat komentář

Atlantis
25.05.2023 5 z 5

Jak já se bojím. Tohle tempo prostě nemůže vydržet. Ta kadence nápadů, hlášek, dialogů a parádních postav musí někdy dojít a já se bojím, až Sága dupne na brzdu. Zatím se tak ale nestalo a naše rodinka zažívá další luxusní dobrodružství. Trochu nechápu ty velké skoky časem, kdy děti mezi knihami vyrostou doslova o roky, bez toho bych se obešel.

Grohlinka
16.02.2023 4 z 5

Vsichni jsme pro nekoho mimozemstani

A dokonce i mezi svymi se kdekdo sem tam citi jako naprosty cizinec.


ArkAngel
15.08.2022 4 z 5

Z mého oblíbence Vůle je troska a přimotal se k oněm dvěma nudným novinářům, jejichž linka je zatím úplně zbytečná. Princ... pardon Pan Robot IV je nyní jakožto "klaďas" daleko lepší postavou a obecně se nyní po časovém skoku příběhy zajímavě rozehrály. A Hazel je zábavná a rozkošná jako vždy. Při znovushledáním s otcem mi i slza skoro ukápla.

zandu
05.01.2022 4 z 5

Pro mě o něco lepší než pátý díl

sgjoli
02.01.2022 5 z 5

Tak tenhle díl jsem si dost užila. Někomu by možná mohly vadit poskoky v čase mezi jednotlivými díly (může působit uspěchaně?), ale já byla spokojená. Silné dějové linky, posunutí se vpřed, skvělý zvraty. Užila jsem si postavy i dialogy. Grafická stránka mne neustále fascinuje. Dost mne baví, že se v té sérii pořád něco děje, autoři zatím nevykrádají sami sebe a někam se to vyvíjí. Do dalšího dílu se pustím dost brzy, protože ten závěr tady? Tu závěrečnou informaci jsem odhadla, ale nečekala jsem, že bychom se ji mohli dozvědět už tak brzy. Takže wow. A těším se na pokračování.

špulo
19.05.2021 5 z 5

A ja dávam full house. Je to síce taký prorodinný diel a viac sa kecá ako koná. Aaaaale, mňa to bavilo a pár krát aj vyslovene pobavilo.
Ešte malé upozornenie pre komiksových prudérnikov, čili možný spojler. Nachádza sa tu jeden nehetero sexi obrázok. Uuups ;))

ludek.n
23.08.2020 4 z 5

Jak nadšený jsem byl z páté knihy, tak rozčarovaný jsem ze Ságy šesté. Pořád je to nadstandardní příběh, jenom nám najednou ztloustl, zlenivěl a schizofrenně se válí v bahně, podobně jako Vůle po svém zmrtvýchvstání (tahle postava nikdy nebyla dvakrát sympatická, nyní je ale vysloveně odporná). Celý ten rozjetý vlak z pátého pokračování se naráz zastavil v koaličním středisku pro nebojující nepřátele a dokonce ani návrat sympatické Izabel či dvojice agilních reportérů Upshera a Doffa s ním nedokáže pohnout vpřed. Tohle přešlapování na místě se sice stále blýská zajímavými nápady a podařenou vizualizací, je to ale jen intelektuální boj, který k roztočení kol nestačí. Vzdělávací proces malé Hazel je bezpochyby věc důležitá, ale také pohříchu přízemní a v mnoha ohledech nudná. Snad se tedy příště pohneme víc z místa.

INCOGNITOREADER
28.07.2020 4 z 5

Po výborném pátém díle opět trochu slabší díl. Ale slabší znamená pořád zatraceně hodně dobrý! Někde jsem zaslech mini "SPOILER" , že sedmý díl má být hodně přelomový. Tak možné právě proto, opět takové zpomalení před tím, než děj zase bude pořádně akcelerovat. Těším se na to!

Terva
21.05.2020 4 z 5

Jestli jsem se v téhle fázi vzdělávání
něčemu přiučila, tak tomu,
že když vám někdo na těchhle krutých světech
podá pomocnou ruku,
tak máte kurva zavřít hubu a brát to.

Tento svaze obsahuje sešity #31 až #36

Víte, u této série a hlavně u scénáristy Briana K. Vaughama jsem si zvykl očekávat v každém svazku nějaké překvapení. Jedná se převážně o postavy, které vás dokáží překvapit svou fyziologií. (Nebo také analogií v evoluční biologii) Tak že ani tady nejsem ochuzen o další. Tentokrát mě dostal Petrichor. Postava s ptákem a kozama. Jo a ještě má rohy. I když je to zvláštní postava, klidně se vsadím, že časem přijde ještě něco absurdnějšího.

Citát: Všichni jsme pro někoho mimozemšťani.

Ani Fiona Staples (ová) nezklamala. Její kresba vás opět uchvátí, zaujme a nadchne. Postavy jsou rozeznatelné a některé i zezadu. Prostě v nich máte jasno a někdy stačí jen náčrt. Ale pokud si myslíte, že v téhle knize najdete odpovědi na všechno, tak jste asi nepřečetli dost jiných knih. Myslím, že paní kreslířka si tohle užívá a já se těším na další její, provokativní kresby.

Malá ochutnávka:
Při tom ubohém laciném obřadu, co mu říkali svatba, si naši slíbili, že k sobě budou upřímní...
Ale i když jeden druhému ukazovali statečné výrazy, od mého zmizení až do nálezu toho svitku...
...byli oba moji rodiče tajně přesvědčeni, že jsem dávno mrtvá...

Abych však pověděl (napsal) pravdu, v tomto příběhu mi něco chybělo. Chybělo víc akce a možná tam bylo i trochu víc mluvení, než jsme si u této série zvykl. Prostě a jistě, nebylo to až tak stoprocentní, jako předešlé příběhy. Jistý útlum tu je vidět a cítit. Inu, nikdo není dokonalý a všichni jsme tak kurevsky stejní. Při čtení této Ságy jsem poslouchal skupinu King Diamond a jejich první album „Fatal Portrait“ z roku 1997

Citát: Umírání je jedna ze životních zkušeností, kterou si posléze všichni vyzkoušíme osobně, a tak je stejně jako u většiny běžných sraček zbytečné se v tom vrtat.

KubaHanzelin
07.03.2020 4 z 5

O kapičku slabší aby to bylo na plný počet.
Opět jsme skočili v čase a Hazel je opět o něco starší, Marko a Alana jsou zase spolu a snaží se svojí rodinu dát zase dohromady, vrací se nám taky pár známých tváří.. Vůle je opět mezi živými a klasicky mu trochu hrabe, taky se vrací dvojice novinářů, kteří jsou pro mě právě tou slabší částí tohoto svazku, ale díky bohu tu pořád máme IV, který válí jako vždy, jen bohužel měl méně prostoru.
Pomalu, ale jistě si blížíme do finiše..

gaspoda
11.08.2019 5 z 5

postavy Vám zalezou pod kůži a Alana je neskutečná kočka.

Jass
17.02.2019 5 z 5

Tak tohle bylo o nervy. Kudlanka ve mě nevzbuzovala žádnou důvěru, ale naštěstí... Jinak vězeňské prostředí supr, drsná pokérovaná babička s druhou tetičkou se mi líbily.

Hadati
17.01.2019 4 z 5

Hazel je zase o něco starší, může jí být tak kolem sedmi let, a stále je uvězněná se svou babičkou ve vězení křídlatých. Snaží se zde přežít a udržet v tajnosti, co je Hazel zač. Její rodiče, kteří jsou zase spolu, se ji snaží najít a dostat z vězení.
Musím říct, že si čím dál více užívám dílů, kde už Hazel není jen vypravěčkou, ale také osudy své rodiny i aktivně prožívá.

Luckyes
05.01.2019 5 z 5

Sága nikdy nezklame

Wojta777
05.01.2019 5 z 5

Vážně nevím co napsati, co jsem ještě nezmínil. Pořád je to ta výborná série, kde se odehrává toho tolik, že se nestíháte nudit. Možná že tento díl byl malililinko slabší než předchozí, ale pořád je to ten výborný komiks, který si hned zamilujete. Hodnotím 5 rodinnými hvězdičkami.

Alethea_k
29.07.2018 5 z 5

6. díl se mi líbil mnohem víc než ten předchozí. Zároveň má nejkrásnější obálku.

TomTomis
19.07.2018 4 z 5

Pomalu se začínám těšit, až tohle skončí a jen doufám, že se od sedmého dílu nezačne další kolotoč podobných záležitostí jako na začátku. Každopádně si říkám, že šestkou bych vlastně mohl se čtením skončit:) Stejně- kdo ví, kdy si z knihovny půjčím další díl...

memphisz
01.07.2018 3 z 5

V šestém díle se v podstatě nic neděje. Seznamujeme se s tím, jak postavy žijí po časovém skoku. Doufám, že se další díl někam posune, protože už je to druhý díl za sebou, který vznikl jen aby se část postav oddělila a hledala se (a našla), jen aby se poté oddělila jiná část postav.

Co považuji za skvělé je přirozené vykreslení "nabrání zkušeností" Alany a Marka coby osob na útěku. Oproti jedničce, kdy byli vyklepaní, rozrušení a zmatkující, nyní vystupují odhodlaně a život na útěku je již jejich běžným chlebem. Na druhou stranu strasti, které je trápily v předchozích dílech (například otázka živobytí) nyní jakoby neexistovaly (prostě žijí - asi tedy vykrádají banky apod., ale chtělo by to lépe popsat).

jarynek
05.06.2018 4 z 5

Sága je pořád skvělá, krásná kresba, příběh plný emocí, propletených dějových linek, velkého počtu zvláštních postav, z nichž některé se jen dějem mihnou, ale mnohé mají přesah i do dalších dílů. Jen mi to tentokráte přišlo bez větší zápletky, žádný písek do soukolí. Konec mne hodně překvapil a dává příslib do dalších pokračování. Samostatně by kniha byla za 5*, ale ve srovnání s předchozími díly hodnotím níže.

Lenka.Vílka
08.05.2018 4 z 5

Příběh jede dál. I s naší malou vypravěčkou, která nám zase trochu povyrostla. A já se stále bavím nad roztomilostí malé Hazel, která mě dostala hned na začátku. Jsme ve světě, kde je holka zvyklá vídat pány, co mají místo hlavy obrazovku (což je pro ní ještě měkkej matroš), ale když někdo vypadá nahatý jako maminka a tatínek dohromady, je z toho nesvá. A co se stane, když její paní učitelka uvidí křídla? Pomůže? Nebo si otevře pusu?
Za mě přesto trochu slabší díl. Děj tak nějak šel dál a nebýt dojemného konce, tak by to podle mě šlo stáhnout do tří kapitol. Ticho před bouří, jasno, ale výš prostě hodnotit nemohu (ale číst celou sérii hned za sebou, je mi jasný, že i tu zbývající hvězdu dám. Ale takhle ne). Ale kresba. Ach, já ty divnosti prostě žeru!

DÁL TEXT OBSAHUJE SPOILER.
A to shledání z anotace? To bylo překvapení, protože v tuhle variantu jsem se neodvážila doufalt. No, a závěrečné odhalení dárku  v troubě? A že to tak moc nechtěli!!! :D