Sága 4

Sága 4 https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342647/bmid_saga-4-oJp-342647.jpg 4 196 27

Sága série

< 4. díl >

Alaně se splnil sen: stala se herečkou v poloilegálním virtuálním šou známém jako Otevřený okruh. Ale splněná přání jsou pěkné potvory, a tak i tahle práce má svoje háčky… a ne zrovna malé. Marko zatím trpí syndromem muže v domácnosti, což může vést k poměrně vážným partnerským neshodám. Zvlášť když se do toho zaplete robotický revolucionář, kterého aristokratičtí vládci Robotického království naštvali tak, že přešel k činu. A k dost drsnému činu. Zkrátka, na planetě Gardenii idyla mizí a zápletka houstne. Hromadou cen ověnčená série Sága: komiks, jaký vznikne, když vezmete dva hvězdné a velenadané autory – a dáte jim všechnu tvůrčí svobodu potřebnou k tomu, aby vytvořili svoje vysněné dílo! Spolu s davy fanoušků po celém světě sledujte osudy Marka a Alany, milenců a čerstvých rodičů, kteří přestali být vojáky v dlouhé válce, jež zachvátila skoro celý vesmír, a stali se dezertéry, které nemilosrdně pronásledují obě strany konfliktu. Protože pro mocipány by nebylo moc příjemné, kdyby se svět dozvěděl, že zástupci dvou nesmiřitelných ras se mohou nejen milovat, ale také plodit potomky…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , BB art
Originální název:

Saga, Vol. 4 , 2014


více info...

Delphín
Delphín
24.05.2023 5 z 5

Nevěra, drogy, zabíjení a mega cool záporák. Autor se s tím nemazlí, tady se skutečně odvázal a sakra jo, vytvořil skvělý kousek.

Neo1tex
Neo1tex
10.05.2023 4 z 5

Ze čtyř přečtených zatím nejslabší sešit. Pořád dobrý, ale kvalit předchozích nedosahuje. Uvidíme, co bude dál.


Atlantis
Atlantis
03.04.2023 5 z 5

Návrat v plné síle. Čtvrtá Sága nás sice hodí do prostředí, které jsem si nijak neužíval (céčková televize), ale jinak funguje opět skvěle. Je nabitá nápady, skvěle nakreslená, luxusně napsaná... Já se prostě těším.

Vixiene
Vixiene
05.03.2023 5 z 5

Hlavní linka mě stále baví víc než vedlejší, ale co se týče celku, tak stále si nemohu vynachválit.

Grohlinka
Grohlinka
28.01.2023 3 z 5

V tomhle sesitu jsem se malicko nudila, Alana me tady vylozene stvala. Zvrat na konci vse zachranil a jsem zvedava, co bude dal…

ArkAngel
ArkAngel
15.08.2022 4 z 5

Když pominu tu zápletku s drogami a levnými telenovelami, tak je čtvrtá kniha opravdu skvělá. Dengo jako nová postava funguje velmi dobře a opět nakopává příběh. Díky němu je rodina rozdělena, princ Robot IV opouští Sextilion a umře zatraceně hodně postav. Gwendolyn s Vůlí jsou tentokrát spíše stranou, ale jejich linka je opět zajímavá... ještě když se k tomu připlete jeho sestra.

Kate18
Kate18
05.07.2022 5 z 5

Další díl plný zvratů. Rozvětvené příběhy hrdinů se začínají víc a víc propojovat. A navíc přichází další postavy, které velmi ovlivňují děj. Jsem zvědavá na pokračování.

zandu
zandu
02.01.2022 3 z 5

Stejně jako u třetího dílu jsem se maličko nudila. Ale zvědavost vítězí a jedu dál...

sgjoli
sgjoli
02.01.2022 4 z 5

Konečně jsem se dostala k tomu, abych se posunula v této sérii. A byl to návrat fakt povedený, protože i tento čtvrtý díl v sérii jsem si užila. Vynikající ilustrace, akce, zvraty, napětí mezi postavami - to vše tu najdete. Stejně jako u předchozích dílů třeba podotknout, že tohle není asi úplně četba pro každého. Pokud vám z nějakého důvodu vadí vulgarismy či explicitní sexuální scény, tak tady asi nadšení nebudete. Ale pokud už tuto sérii máte rozečtenou a baví vás, tak pustit se do dalšího dílu je určitě na místě. Rozhodně nejsem zklamaná a jdu se vrhnout na pokračování. Protože tohle je tak návykové, že prostě potřebuji číst dál a vědět, jak to bude pokračovat.

špulo
špulo
17.05.2021 5 z 5

Sympatický, akoby predelový, diel tejto parádnej ságy. Figúrky na šachovnici boli rozložené na všelijaké pozície a hyň sa hukáže, kam kto a čo naberie smer. Teším sa...

ludek.n
ludek.n
22.08.2020 5 z 5

Ve čtvrté knize Vaughanovy Ságy už se znovu děj řítí vpřed silou kamikadze. Anarchista Dengo si rozhodně servítky nebere a jeho odhodlaná vzpoura má podobu krvavého, nelítostného pekla. Podivná Yumo pak v protikladu k němu představuje morální pokleslost a zbabělost zákulisních taky-hrdinů. Koneckonců rozmíškám se nevyhnou ani rodiče malé Hazel, která nás už od samého začátku provází celým příběhem. Opět musím chválit Izabel, jejíž postava proplouvá Ságou v roli toho nejsympatičtějšího glosátora, kritika a usmiřovatele ze všech možných. A když už jsme u toho, zkuste se nezamilovat do Ghüse nebo odolat majestátnosti krále Robota. Vaughan se Staplesovou prostě znovu září intenzivním jasem a vysekávají jeden povedenější panel za druhým. Jednoznačně nulová tolerance na nudu.

INCOGNITOREADER
INCOGNITOREADER
30.06.2020 4 z 5

Tady poprvé jsem měl za sérii pocit, že příběh trochu ztácí dech. Už to není taková jízda jako první tři díly. Je tu časový skok o pár let dopředu. A hlavní příběhová linie je tady trošičku upozaděná na úkor jiných příběhových linií. Doufám, že to je jen předehra před skvělým pátým dílem :-)

Terva
Terva
10.05.2020 5 z 5

Jsme na Sextilionu, chlapče,
tady přece hrabe každému!
Nic víc nepřinutí chlapa
hledat si nové díry než to,
že z té staré mu vylezl potomek.

Čtvrtá Sága má velmi poutavou obálku. Je vlastně skoro až jednoduchá a přesto řekne všechno. Málo detailů na pozadí tak nádherně vytváří atmosféru až sexuálního rázu. Jo, radost pohledět. Fiona Staplesová opět zabodovala. Jen žena asi ví, jak nakreslit Ženu, aby to chlapce upoutalo a postavilo do pozoru. Ale se Zipless si ještě užijeme, nebojte. Ano, ta postava v zelené masce na titulní straně má jméno. Zipless. Ale je to jen filmové jméno. To knižní jméno zní jinak.

Citát: Věděla jste, že na průjem se dá umřít? Že se můžete doslova usrat k smrti?

Vůbec se nenechte zmást tím vtipným označení, první kapitoly v tomto svazku. Píše se zde, „kapitola třináctá“. Rozhodně je to kapitola devatenáctá, ale dalo by se říci, že její první část zasahuje do třinácté kapitoly. Ale ani to by nebyla celá pravda. Berme to jako tiskovou chybu. Budete mít větší klid. A vůbec to nemějte panu Brianu K. Vaughanovi za zlé. Sranda prostě někdy musí být, i když se jedná o rozchodové téma. Opět to obsahuje trochu silnějších, ale neurážlivých sprostých slov, lehce brutality, mírně sexu a špetku černého humoru.

Malá ochutnávka:
ALANA: Hádejte, komu dneska zvedli plat o skvělá čtyři procenta?
IZABEL: Mně? Aha, ne. Já jsem vlastně nevolnice.
ALANA: Pro jednou za tu svoji trapnou kariéru jsem to úplně nepohnojila....
KLÁRA: Gratuluju Alano. Tak pověz svému manžílkovi v domácnosti, aby přestal kupovat ten jednovrstvý hajzlpapír. Je horší než ten smirgl, co jsme fasovali na frontě.
ALANA: Jo, zákopy vždycky vypadají pod sněhem překrásně.

Když už vás nerozesměje, co vyvádí Robot řečený IV. Na Sextilionu, určitě vás dostane Alana a její první „zatmívačka“. Neptejte se, co to je, tady to bere každej a já nechci vyzrazovat pointu filmu. Ups, mluvím o filmu? No, snad to nebyl spoiler. Mám trošku zatměno. Všeobecně je to opět povedený svazek šesti sešitů (#19 - #24). Přestaňte myslet na číslo třináct. Opět jsem se perfektně bavil. Při čtení jsem poslouchal skupinu W.A.S.P. a jejich 100% Ballads.

Citát: Fakt se mě snažíš poučovat o tom, co si válka vybere? Uvědomila sis kurva, že jsem mrtvá?

KubaHanzelin
KubaHanzelin
02.01.2020 4 z 5

Posun v ději o pár let, kresba pořád neskutečná a příběh je i nadále super, jen to nebylo tak akční jako minulé svazky, ale to vůbec nevadí, pořád se to čte a kouká na to neskutečně dobře. O hvězdu míň dávám, jen kvůli tomu klidnějšímu scénáři a že se toho moc nestalo, ale i tak se těším na další svazky

Jass
Jass
16.02.2019 5 z 5

Za mě trošililinku slabší díl, možná je to tím, že už bych zkrátka chtěla aby byl chvíli klid a oni si to pořád komplikují! :D Nicméně stále platí krásná kresba a hned jdu na další díl.

Lenny33
Lenny33
04.01.2019 4 z 5

Pořád se jedná o originální a krásně nakreslený komiks, ovšem nepřišel mi tak akční a nápaditý jako předchozí díly.

Wojta777
Wojta777
28.08.2018 5 z 5

Já vážně nechápu, jak to ten Brian s Fionou dělají, jelikož s každým dílem narůstá akce, intriky, zvraty a celkově je děj čím dál tím víc lepší. Když pominu, že je to nejlepší komiksová série, kterou jsem kdy četl, tak nás děj posune o nějaký čas dopředu, kdy Marko se stará o čtyřletou Hazel a Alana nyní pracuje jako herečka. Tímto dílem se i rozvine dějová linka prince Robota IV. a jednoho neznámého uklízeče, který už má všeho dost, a proto se kolem něho začne zvětšovat počet postav, kterých on zabil. Tento díl vřele doporučuji (stejně jako minulé) a těším se na další díly. Tímto to ukončím a dávám 5 hvězdiček.

Alethea_k
Alethea_k
25.07.2018 5 z 5

Dokonalé. Naštěstí jsem si v knihovně půjčila všechny díly a okamžitě se pouštím do dalších.

TomTomis
TomTomis
19.07.2018 4 z 5

Cesta prodírání se prvním komiksem- sérií mi přijde místy brutální. Ale o co jiného se může opřít obraz , aby čtenáře bavil než o násilí a sex. Poselství o nesmyslnosti války. Baví mě to, ale komisový nadšenec ze mě nebude.

Hadati
Hadati
02.07.2018 4 z 5

V tomhle díle se toho zase tak moc neděje. Vypravěčka je tak ve věku čtyř let a její rodina se snaží skrývat před pronásledovateli. O něco více se vyvíjí příběhová linie prince robota. Tenhle díl však vypadá spíše jako příprava na další, kdy nás snad zase očekává smršť dobrodružství.