Sága 3

Sága 3 https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/305316/bmid_saga-3-aAn-305316.jpg 5 229 30

Sága série

< 3. díl >

Ve třetím svazku mnoha cenami ověnčeného eposu se Marko a Alana konečně setkávají se svým idolem – spisovatelem, který jim ukázal cestu. Ale i jejich pronásledovatelům došlo, že přesně tohle budou chtít udělat, a tak se k nim nebezpečně blíží. Svoje slovo k tomu, že si někde po vesmíru špacírují dva váleční dezertéři a zástupci nesmiřitelných ras, kterým se navíc povedlo se do sebe zamilovat a povít potomka, se chystá říct i sedmá velmoc… no, vlastně spíš bulvár. Ale tajná služba reportérům brzy přistřihne křidýlka. Zato Alana zjistí, že její vlastní křidýlka nejsou až tak dysfunkční, jak si myslela. A abyste si nezačali myslet, že kosmická válka je nějaká romantická selanka, taky bude někdo muset… zemřít. Je to fantasy? Je to SF? Kdo vlastně ví… a koho to vlastně zajímá! Je to Sága, jedna z nejlepších původních komiksových sérií nového tisíciletí. Spolu s davy fanoušků po celém světě sledujte osudy Marka a Alany, milenců a čerstvých rodičů, kteří přestali být vojáky v dlouhé válce, jež zachvátila skoro celý vesmír, a stali se dezertéry, které nemilosrdně pronásledují obě strany konfliktu. Protože pro mocipány by nebylo moc příjemné, kdyby se svět dozvěděl, že zástupci dvou nesmiřitelných ras se mohou nejen milovat, ale také plodit potomky…... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Saga 3 , 2014


více info...

Přidat komentář

Vixiene
05.03.2023 5 z 5

Stále naprostá paráda.

Grohlinka
26.01.2023 4 z 5

Zacatek byl tentokrat trosku pomalejsi, ale diky tomu jsme meli sanci vice poznat postavy. Probeh si stale drzi svou kvalitu, jsem zvedava, kam nas autor zavede dal…


Atlantis
24.11.2022 4 z 5

Musím oproti předchozím dílům lehce srazit hodnocení. Kvality, které jsem vyzdvihoval dřív, pořád platí - poutavá kresba, skvělé nápady, břitké dialogy. Ale jinak mi přišel tento díl lehce výplňový. Vlastně celý se odehrává před koncem dvojky. Ale já jej chápal dostatečně, musíme se opravdu tak moc vracet? Tím je extra zpomalené tempo a já se možná i drobně nudím.

Jizi
20.09.2022 3 z 5

Po slabé jedničce a skvělé dvojce je tu lehce průměrná trojka. Pár obrázku je naprosto skvostných, příběh se posune jen o kousek, někdo umře, někdo přežije, někomu zkratuje hlava a někdo o ni přijde úplně. Tak schválně, co bude dál...

ArkAngel
15.08.2022 4 z 5

Třetí díl se z větší části odehrává před posledním sešitem knihy minulé a vysvětluje, jak se všechny strany dostaly na planetu spisovatele, který vztah Alany a Marca vlastně započal. Oproti minulým knihám je tahle o trošku slabší a myslím, že za to může trochu linka novinářů, která chvílemi působí navíc. Nečekaně to opět táhne příběh Vůle a nyní i Gwendolyn, jež se chce Marcovi pomstít a dojde i k pár nečekaným odhalením z jejího života.

Kate18
05.07.2022 5 z 5

Miluju to, tak skvělé postavy a každá má svůj příběh. Tentokrát zase něco z příběhu Vůle a malé Sofie. Ale samozřejmě i naší pronásledované rodinky. Tentokrát nás nemine i nějaká ta smrt.

zandu
02.01.2022 3 z 5

Tentokrát jsem se maličko nudila. Nevadí, jedeme dál...

špulo
12.02.2021 5 z 5

Skvelé. A bodka.
Je sranda, ako sa tu v komentoch vykryštalizovali dva uhly pohľadu na tempo deja - niekto sa takmer nudil, niekto za akciou nestíhal. Pravda je niekde uprostred. Príbeh nám proste kvitne do krásy a tým pádom sa nevyhneme flešbekom, rozpsychologizovaniu postáv a na to smršť akcie a dejových zvratov. A došlo aj na kopec sexi obrázkov - presne dva ;)).
Toto je čistá autorská radosť z tvorby príbehu s občasným intelektuálnym žmurknutím a brakovým úsmevom. A, myslite si o mne, čo chcete, raz som sa veru aj nahlas rozosmial. Na strane 70 :DDD

sgjoli
02.10.2020 4 z 5

Ačkoliv i tento svazek byl dějově dost svižný, asi mi tu trochu něco chybělo, abych hodnotila naplno jako předchozí dva díly. Na mne byl třetí díl asi trochu méně dynamičtější a nebylo tu tolik nečekaných zvratů, jak jsem čekala. Také mi tu trochu více chybělo větší jiskření mezi postavami, které mne v předchozích dílech tolik bavilo. Ale detailněji to chybějící "něco" popsat neumím.
Každopádně děj se i tak pěkně posunul opět dál, což je fajn - že to úplně nestálo na místě. Kresba se mi stále moc líbí, drží se to pro mne na vysoké úrovni, vizuálně je to úžasné.
Užila jsem si to a rozhodně budu s touto sérií pokračovat.

ludek.n
22.08.2020 4 z 5

Sága pokračuje stále ve vysoké kvalitě textu i obrazu. Výjimečně nepřibývají nové figury (snad kromě Značky) a také dějová linka působí lehce zklidněně, možná až trochu staticky. Náhradou za vypjaté akční okamžiky je ponor do psychologie hlavních aktérů a zkoumání jejich myšlenkových pochodů a proměn, hledání východisek z neradostných situací a možná i ospravedlnění některých činů, kterých se dopustili a dopouštějí. Zásah Robota IV. a Gwendolyn v závěru sice na chvíli rozbouří stojaté vody, ale hladina událostí se rychle opět uklidní, abychom se mohli těšit na další pokračování. A mimochodem… obálka tohoto dílu se Fioně Staplesové neskutečně povedla. Nese s sebou ducha celé ságy. Spojuje nevinnost mládí, bojovnost, odhodlání, hrdost, touhu, klid a očekávání věcí příštích.

INCOGNITOREADER
31.05.2020 5 z 5

Myslíte si stejně jako já, že po dvou přečtených dílech už víte co čekat? NE! Absolutně ne! Pořád vás dokáže překvapit a totálně dostat. Pro mě začíná "vedlejší" dějová linka s Vůlí být čím dál tím lepší a dostává se u mě do hlavního bodu zájmu.

Terva
04.05.2020 5 z 5

Víte, jak divně to zní, že?
Že by koaliční voják
měl dítě
s nepřátelskou
ozbrojenkyní?

Další příběh Alany a Marka. Jak jsme si už zvykli, příběh je prošpikován sprostými slovy, míšeneckým sexem, mrtvolama a ironií. Příběh se posouvá. Tentokrát se pohybujeme v novinářském prostředí, tedy, abych byl přesnější v bulvárním sektoru novinařiny. Jenže, když někdo střílí na pisálky zajímající se o Alanu a jejího, ne zrovna moc žádaného, nepřítele státu, jde sranda stranou. No, ne zas tak úplně stranou, ale chvilku se nezasmějeme. Vlastně jen do tý doby, dokud neodezní zvuk výstřelu. Tak se do prdele usmějte.

Citát: Jestli se vy tři hodláte nechat zabít, tak já jdu s vámi.

Kresbu už asi nemá smysl nějak komentovat. Již jsem řekl, že Fiona Staples si to užívá. Někdy možná až moc, a dotáhla to tak daleko, že si dělá srandu i ze čtenářů. Ti zvídavější a bystřejší si toho všimnou. Ti ostatní – možná na to někdy přijdete. Co mě osobně rozesmálo, je tvor (agent) v zeleném tričku s fialovýma adidaskama – bez komentáře :-) Smysl pro humor v kresbě.

Malá ochutnávka:
Takže.... kde jsme to skončili?
Aha, jasně, jak jsme to brali přes Mechanické hvězdy k tomu mlhavému světu.
Naši doufali, že tam najdou pána jménem D. Oswald Heist, který napsal jejich nejoblíbenější knihu.
A já jsem se zrovna podělala....ÉEHHHHHH.

Nebylo to vysloveně nabité dějem, ale pokud se jedná o klidný domácí život – tak v tom případě je tento svazek kapitol #13 - #18 totálně akční a k poblití. Ano, dost se tu zvrací. Někde tomu říkají křest, jinde jde jen o přejedení místního jídla. Ale už dost keců. Tohle je opět perfektní příběh a já si ho užíval. Při čtení jsem poslouchal skupinu Cloven Hoof a jejich album z roku 2020 - „Age of Steel“. Vybral jsem sedm citátů a vložil je Brianu K. Vaughanovi do jeho profilu.

Citát: To fakt jdeme domů k cizímu chlapovi, co nám právě poblil dítě?

KubaHanzelin
14.12.2019 5 z 5

Opravdu nechápu, proč jsem po tomhle skvostu nesáhnul dřív..
Pořád se u čtení směju, pořád mě dojímá, pořád mě baví, krásná a zajímavá kresba, záhadné postavy, které si rychle zamilujete, příběh, který vás chytne a nepustí..tohle je pro mě zatím Sága!

Jass
16.02.2019 5 z 5

Tenhle díl považuji za obzvláště vydařený. Nejvíc mě tu ale bavila dějová linka s Vůlí, Sofií a Lživou kočkou. Zkrátka je to čím dál tím lepší a já se musím pochválit, protože tentokrát jsem prozřetelně v knihovně sbalila díly až do osmičky.

Wojta777
26.08.2018 5 z 5

To není možné. Jak může být Sága, každým dílem ještě lepší. To vážně nechápu. Tento díl úplně bravurný. Spousta zvratů, humoru a SMRTÍ. Tento díl je tak nabušený akcí a úžasných momentů. Nemám dál co dodávat, proto dávám 5 (já vím že už je to klišé) hvězdiček.

Alethea_k
20.07.2018 5 z 5

Trojku jsem četla o poznání déle, protože KAŽDÁ STRANA BYLA PLNÁ NAPĚTÍ A DĚJOVOSTI! Opět jsem se dokázala zasmát. Zatím to vypadá, že kvalita roste s pořadovým číslem komiksu. Tak snad to vydrží.

TomTomis
26.06.2018 5 z 5

Třetí díl dočten. Opět jsem se bavil. Musím si půjčit další díly. Je na co se těšit. Vyprávění plyne pěkně a nikdy nevím, jaké překvapení čeká na další stránce!

memphisz
24.06.2018 4 z 5

Třetí díl příběhově uzavírá jedničku a dvojku. Všechny postavy doputují do stejného cíle a končí tak jejich základní ustavení v celém příběhu. Nezbývá než se těšit na další díly, které již budou moci rozvinout další dějové linie a soustředit se na větší obraz světů a hlavní příběhové linky.

JajaCZ
12.06.2018 3 z 5

Z prvých dvoch dielov som bola nadšená a tento ma chvíľami troška nudil :( Síce som z príbehu nadšená, ale tento sa mi zdal troška prekombinovaný a chaotický. Neviem popísať čo bolo tentokrát zle, možno len som nemala tú spravnú náladu :) Každopádne sa na pokračovanie teším :)

tsal
04.06.2018 5 z 5

To, co mě na Vaughanovi naprosto dostává, je jeho schopnost dokonale vykreslit zcela normální a každodenní výjev v rámci naprosto ujetého celku. Ať už jde o špičkování se mezi přáteli, rodičovské starosti nebo partnerské problémy, žerete mu je bez ohledu na všechny ty ve vzduchu plující žraloky, ženské s nohama doslova až po bradu, těžce nechutné obry nebo vesmírná mimina. Nebo ty jeho crack momenty, které si jen tak přijdou, rozloží vás, zase odejdou a přitom působí nenuceně a vtipně. Snad právě díky tomu Sága trpí stejným "neduhem", jakým pro mě trpěl i Poslední z mužů. Miluji všechny hlavnější postavy a celou dobu se modlím, aby se nestřetly, protože fakt nevím, komu bych fandila. Asi všem. A pak všechny obrečela.

Pokud jde o kresbu, tu hodnotím stejně vysoko jako scénář. Plejáda vesmírných příšerek a jiných podivností před vámi vyrůstá se vší parádou, emoce je krásně vidět, řeč těla funguje. A ty barvy! Miluji ty barvy!