Posedlost vzácné dámy

Posedlost vzácné dámy https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/259366/mid_posedlost-vzacne-damy-259366.jpg 3 27 7

Sabina Hronová série

1. díl >

Detektivní román se zabývá rodinou českých emigrantů žijící ve Štrasburku, na kterou dolehnou dozvuky podvodů a zločinů páchaných před čtvrt stoletím. Majitel obuvnické firmy Mayer, původem z Prahy, je překvapen, když jeho žena Soňa, která nikdy nemilovala dlouhé cesty, se nevrátí z Prahy, oznámí, že bude cestovat a posílá jen krátké zprávy z různých konců Evropy. Mayer požádá detektivní službu z Prahy, aby jeho ženu vypátrala. Mladá spolupracovnice firmy, Sabina, zjistí, že Soňa provází na cestách mladého amerického houslistu.... celý text

Přidat komentář

Aghatte
16.10.2021 1 z 5

Slabota, to se skutečně nepovedlo...

jprst
05.06.2020 2 z 5

Slušný námět, ale horší zpracování a výsledkem je podprůměrný příběh, který nijak neupoutá a nemá daleko k nudné četbě.


Kerberos
27.09.2019 3 z 5

Celkem průměrná kniha,ale postava Sabiny mě zajímá -tak si přečtu pokračování.

rafan65
12.08.2019 3 z 5

Dobrá kniha pěkně se čte

Vojslava
28.08.2018 4 z 5

Příjemný čtivý příběh s poněkud drsnějším závěrem, než jsem čekala... ale plus za přitažlivé vedení dějové linky i za zábavné vhledy do praktického muzikantského života... :-)

trudoš
15.04.2017 2 z 5

Román Inny Rottové vlastně ani jako detektivka moc nepůsobí. Není to jen pro absenci zločinu i plnohodnotného vyšetřování, ale především pro nepovedenou konstrukci příběhu. Ústřední motiv záhady špatný není, jen chybí řemeslná stavba, která by mu dala smysl a spád. Pravdou totiž je, že děj by se klidně obešel bez iniciativy hrdinů. I kdyby totiž nic neudělali, události by dospěly do úplně stejného bodu, jako s jejich přispěním. Tedy ne, že by šlo v jejich případě mluvit o nějakém detektivním pátrání. Sabina Hronová přijde ke své roli jako slepý k houslím (což ale není paralela k její kariéře houslistky) a vyniká jen v tom, že umí pokládat otázky. Oproti tomu její sekundant Milan Pacovský, majitel detektivní kanceláře a investigativní novinář, má tolik talentu ke své práci, jako průměrný středoškolák pro abstraktní matematiku. Bezradnějšího improvizátora byste pohledali. Sám za sebe tak můžu říct jen, že škoda námětu - zpracovat šel určitě lépe, i co se týče pohnuté totalitní historie.

konicekbily
20.08.2016 2 z 5

Nemusíte se obtěžovat.