S rukama na uších

S rukama na uších https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48866/bmid_s-rukama-na-usich-WPU-48866.jpg 4 28 5

Matka dvou autistických chlapců se rozhodla, že vyrazí mříže svého domácího vězení s názvem "rodičovská dovolená". A začala podnikat. Vydala knihu a stala se spisovatelkou. Problémy jejích postižených synů ale neustávají. Ba naopak. Tatínek to vše sleduje s nadhledem. Nebo se to jen zdá? Také jste někdy unavení a nevíte kudy kam? Také vás starost o děti vyčerpává? Nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř. Přesvědčí vás o tom tato kniha. A možná vás i pobaví. Jana Makovcová je zakladatelka webového portálu pro rodiče postižených dětí. Narodila se v roce 1974 v Přerově. Vystudovala matematiku na Masarykově univerzitě v Brně, poté pracovala jako personální konzultantka. Nyní se věnuje svým dvěma postiženým dětem. V září 2009 vydala knihu "Maminko, nezpívej", za kterou získala téhož roku v soutěži Cena vládního výboru pro zdravotně postižené 1. místo v kategorii písemných děl. Kniha "S rukama na uších" je inspirována texty, které Jana Makovcová publikovala na svém blogu na aktualne cz, a dějově navazuje na autorčinu prvotinu "Maminko, nezpívej". První kniha byla především o postižených dětech, druhá kniha je také o jejich rodičích.... celý text

Žánr:
Povídky , Literatura česká

Vydáno: , ALMI
více info...

Přidat komentář

kreira
16.05.2020 5 z 5

Při čtení knihy jsem si znovu uvědomila, jaké štěstí nás potkalo. Mám 3 zdravé děti. Když jsme před časem bojovali s extrémními projevy nepřiznaného Aspergerova syndromu a bála jsem se syna nechat chvíli samotného, aby si neublížil, cítila jsem velké vyčerpání. To, co zažívají rodiče Ríši a Jindříška je ale nesrovnatelně těžší.
Smekám před autorkou, jejím manželem i všemi dalšími, kteří zvládají tuto péči.
Kniha mě velmi oslovila.

buccaneerka
30.03.2019 4 z 5

Těžko hodnotit knihu, která je vlastně život sám. Určitě je jedinečná, stejně jako první díl, protože asi neznám jinou knihu na toto téma, se kterou by se dala porovnat. Na nic si nehraje, přiznává svoje nálady, krize, křičení na děti... tak nějak mám pocit, že jsem po dlouhé době četla knížku, ze které nemám pocit, že všichni mají pohodový život, který za všech okolností zvládají s úsměvem.
V polovině knihy jsem si přečetla Epilog, což jsem neměla dělat, protože na mě padl pocit zoufalství, i když jen těžko srovnatelný s pocitem matky, která se dozví takovou zprávu... :-(


allebra
04.01.2016 5 z 5

Druhá knížka Jany Makovcové je více propracovanější, i když už není tak zábavná a je znát i určitá autorčina "únava materiálu." Je dobré si knížku připomenout, když se vám bude zdát, že máte spoustu problémů! Po přečtení zjistíte, že vlastně skoro žádné problémy nemáte a budete si mnohem více vážit úplně obyčejných věcí!

knihamouder
09.02.2015 4 z 5

Četla jsem první díl a moc se mi líbil, těšila jsem se tedy na druhý. Kniha je čtivá i přes to, že již není humorná. Připomněla mi, že je mnoho věcí, situací, bytostí, které nám život dává a které bereme jako samozřejmost, ač tomu tak někdy není. A taky to, že zítra může být vše jinak, ať k lepšímu nebo k horšímu. Autorku knihy obdivuji, že v sobě nachází tolika sil, starat se o své dva synky a zároveň se podělit se zkušenostmi s ostatními.
Musí být nesmírně těžké, když jako rodič cítím, že s dítkem není něco v pořádku a od doktorů se dočkám odmítnutí nebo podceňování příznaků. Také návštěvy sociálních pracovnic, chovajíc se, jako kdyby měly dávat peníze ze své kapsy určitě nejsou lehké a o zlých jazycích, kteří dokážou rodině závidět peněžní sbírku na postižené děti...Klobouk dolů. Přeji autorce mnoho sil a pozitivní energie do dalších let pro ni i její rodině. Ještě je mezi námi pořád spoustu lidiček, co umí a hlavně chtějí pomoci.

bovinka
13.06.2011 4 z 5

Právě jsem dočetla druhou knihu Jany Makovcové a přiznám se, že na mě z ní padl smutek. Narozdíl od první nečiší kniha humorem , ale spíš smířením se situací. Ono popisujte neustále vtipně zážitky a boj s autistickými dětmi. Autorka má můj obdiv, že ještě při vší té péči o syny dokáže skvěle psát a podporovat jiné rodiče.

Štítky knihy

autismus

Autorovy další knížky

Jana Makovcová
česká, 1974
2009  89%Maminko, nezpívej
2010  89%S rukama na uších

Kniha S rukama na uších je v

Přečtených33x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce7x
Chystám se číst23x
Chci si koupit7x
dalších seznamech5x