S pozdravem Carter

S pozdravem Carter https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457516/bmid_s-pozdravem-carter-bm0-457516.jpeg 4 579 110

Sincerely Yours série

1. díl >

Jsou kamarádi. Jenom kamarádi. Opravdu. Arizona je pouze Carterova nejlepší kamarádka. Je jeho nejlepší kamarádka už od čtvrté třídy, přestože se tehdy nesnášeli. Byli tu jeden pro druhého při prvních polibcích i prvních „poprvé“ a navzájem se podporovali, když jim to ve vztazích s jinými nevyšlo. Dokonce chodili na vysokou školu kousek od sebe. Během těch let a navzdory tomu, co kdokoli říká, nikdy nepřekročili hranici přátelství. Nikdy je to ani nenapadlo. Nikdy o to nestáli. Až se jedné noci všechno změnilo. Nebo alespoň mělo… Jsou kamarádi, jenom kamarádi. Carter si to stále dokola opakuje, než přijde na to, jestli je Arizona pořád „jenom“ jeho nejlepší kamarádka.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Sincerely, Carter and Sincerely, Arizona , 2015


více info...

Přidat komentář

Prcek453
08.02.2024 4 z 5

Jelikož knih friends-to-lovers zase tolik není, čtení jsem si opravdu užila, až tedy na jednu zásadní věc, která mi na příběhu dost vadila, a to když si oba najednou po mnoha letech přátelství, kdy mezi nimi nic nebylo (ani na to nikdy nepomysleli, jak je psáno v anotaci) ve stejný den uvědomí, že je ten druhý přitahuje. Pardon, dost přitažené za vlasy i na fikci. Jinak byla ale kniha strašně opočinková a milá, ráda se k ní vracím :)

Rapeh
13.12.2023 2 z 5

Odpocinkove čtení, které bohužel nepatří do kategorie jedním dechem. Neumím přesně popsat co ale něco mi na knize nesedlo.


Knihom_olka_
27.02.2023 1 z 5

Tak tohle pro mě byla trošku síla.
Čekala jsem, že to bude příjemná oddechovka, u které se dobře pobavím. Bohužel jsem se dost mýlila.
Celý ten děj byl dost nesmyslný. Bavili se tolik let, a pak se na sebe zničehonic podívali, a najednou se hrozně zamilovali.
Celkově nemám moc ráda zápletku typu friends to love, přesto jsem četla i knihy, u kterých mi to vůbec nevadilo, ale tady se to teda rozhodně nestalo.
Zápletka byla hrůza, celá knížka o ničem, a postavy průměrné. Jediné, co můžu vyzdvihnout je konec, který to alespoň trochu zachránil.

Nattali.ka
01.01.2023 4 z 5

Pěkné romantické čtení, nenáročné, přečetla jsem za víkend. Postavy byly sympatické, nic co by mi na nich vadilo a pro změnu příběh o dlouhodobém přátelství mezi klukem a holkou. Jediné co bylo pro mě dost nereálné, tak změna z kamarádství v něco víc během jednoho dne. Po tolika letech z čista jasna oba hlavní hrdinové během jednoho odpoledne viděli toho druhého jako přitažlivý protějšek a ne jako nejlepšího kamaráda, jakoby je náhle osvítil duch svatý. Zápletka jednoduchá a očekávaná, ale tak to má u těchto knih být a ani pořádný sladký happyend nechyběl. Za mě jedna z těch lepších knih tohohle oddechového romantického čtení.

Šárka88
31.12.2022 4 z 5

Jako vždy rychlé a svižně čtení od této spisovatelky. Bohužel je to skoro stejné jako knížka ,, Trhni si, Ethane” , kterou jsem měla číst, až po této. Tohle bylo malinko lepší. Zvykla jsem si na předvídatelné konce těchto knížek a určitě se těším na další.

LennaK
11.11.2022 5 z 5

Tehle knizky jsem se bala. Nezaujal me nazev, obalka ani anotace. O to vic jsem byla prekvapena, jak skvely pribeh skryvala. Bavilo me to, a to hodne. Urcite tam byly casti, kterym by se dalo neco vytknout, ale diky neustalemu usmevu, ktery mi tahle kniha doprala davam plny pocet. Jdu otevrit dalsi dil ;).

Marci_Vaj
15.10.2022 4 z 5

A mě se to líbilo :) žádný velký stres, šlo to plynule. Láska zvítězila :)
Přemýšlela jsem nad svými spolužáky ze základky. A nic, u mě tam nebyl žádný takový :D I když si vzpomínám na jednoho, se kterým jsme se nesnášeli ve 3 třídě, ale pak ve vyšších ročnících jsme byli kamarádi, ale nic hlubšího tam nebylo, jen jsme byli o něco rozumnější, ale to je asi běžné :)

Mondaika
11.05.2022 2 z 5

Asi jsem měla trochu větší očekávání od knihy než nakonec bylo. Úvodem vás kniha chytne, donutí Vás se zasmát, ale postupně mi přijde, že kouzlo odpadá....a zdvojení konců bylo zbytečné... Carter také dost vyhazovat peníze... Chápu dědictví po otci...., ale, ale...
Přesto je to pěkná oddechovka a věřím, že i mnoho lidí nadchne... Spíše náctileté čtenáře... :D
Jak již zde několik čtenářek uvedlo přechod přátelství v uvědomění lásky a sexu byl jako blesk...


Jak již je zvykem mě :
Moudro z knihy:,, Někteří lidé vstoupí do vašeho života z určitého důvodu, někteří na krátké období, jiní na celý život.“

,, Víš co je hrdinství?
Být kamarád s osobou kterou miluješ.“

lucie.dc
08.05.2022 3 z 5

Prumerne dilo, na uklidneni mysli pred spanim, to bylo akorat, zadna extra zapletka, nic nad cim by bylo potreba premyslet.

Trictvrte knihy jsem se vcelku dost nudila, na obratky doslo az po odjezdu Ari, kdy mi to prislo zajimavejsi, kdyz se do toho zamichal jeste, byt velmi kratce, novy pritel Ari, sup, uz byl vlastne konec.

Lehky spoiler:
Jak hovori anotace, kniha je o tom, jak si vse sveruji, nekde asi v pulce, ci za, si to rozdaji, a to delaji prakticky denne, nez Ari odjede na studia. Jeji "posedlost varenim" je spis jen zminujici fakt, nez cokoli jineho (vareni, peceni, necekejte). Na letisti nedostane odpoved od Cartera, jakou si predstavovala, tak se tak trochu urazila...

Na klidny vecer a spanek, klidne dilo, nic extra necekat. Za me lehky podprumer, zachranila to posledni ctvrtina knihy.

MAU256
08.04.2022 5 z 5

Krásná romantická knížka, moc se mi líbil "kamarádský" vztah Ari a Cartera. Už se těším na další knížku od této autorky.

Kniholapka
17.03.2022 5 z 5

Pro mě nově objevená autorka, jejíž vyprávění má šťávu a jiskru. Příběh Ari a Cartera se mi velice líbil, kdo by si nepřál mít tak pozorného kamaráda. Jejich věčné šarvátky mě bavily a ani na chvíli jsem neměla pocit, že bych se nudila nebo mi přišlo něco až přitažené za vlasy. Co pro mě bylo až moc rychlé, byla změna změna ve vztahu u hrdinů. Ten zlom byl za mě jako mávnutí kouzelné hůlky a najednou bylo, až příliš rychlé...
Každopádně skvělá oddechová romantika.

Laf
19.02.2022 5 z 5

Zábavné, vtipné, prostě se to skvěle čte. Odpočinková kniha pro dlouhý večer. Vřele doporučuji :)

Jeninas
20.01.2022 3 z 5

Styl psaní Whitney G. má v sobě švih a šťávu, proto se k ní pravidelně vracím. Tohle byla zpočátku dost nuda. Náhlá změna vztahu mezi Cartrem a Arizonou působila divně... Odfláknutě. V půlce se mi začalo líbit, jak pozorně se k ní Carter choval. Říkala jsem si: jaktože do toho nepraštili už dávno? Sami neměli ponětí. Ke konci byla Ari dost zabedněná a její pobyt ve Francii velmi nepropracovaný. Jako oddechovka dobrý, víc nečekejte.

Pavla79
04.01.2022 3 z 5

Přidávám se do skupiny, které moc kniha nenadchla. Asi mě neoslovily hlavní hrdinové a děj nejlepších kamarádů. Nicméně, druhý díl ještě zkusím. :)

Ála1968
30.11.2021 3 z 5

Byla jsem hodně natěšená,ale kniha mě moc nebavila.Zatím u mě vedou Důvodné pochybnosti,které nemají chybu a byly úžasné.

anna7852
27.11.2021 5 z 5

To byla krásně sladká jedhohubka

Marfuška89
15.11.2021 3 z 5

Whitney G. patří k mým oblíbeným autorkám, ale tato kniha se k mým oblíbeným nepřidá, bohužel.
Tuto knihu jsem četla ve společném čtení a bohužel jsme to četly asi v blbém období...
Ano - je pravda, že jsme měly asi měsíc pauzu (s časových důvodů) a nejspíše to mému ''negativnímu'' hodnocení také pomohlo, ale není to hlavní důvod.
Celý ten děj byl takový zvláštní... Hlavní hrdina Carter mě neskutečně, ale opravdu neskutečně štval! Bože ten byl na facku!!! Takový namyšlený blb... Omlouvám se, ale já jsem ho chtěla normálně fackovat snad od 20 kapitoly (možná dřív) až do konce.
Toto zatím nejslabší kniha od Whitney G.

novakovaterka22
04.11.2021 3 z 5

Trhni si Ethane, je knížka mnohem lepší za mě. Tohle byl slabší průměr. Bohužel mi nesedla hlavní hrdinka Arizona svým charakterem a Carter tomu taky nepomohl. :( Ono to tak bývá když Vám nesednou hlavní hrdinové tak si knížku ani neužijete.

malazluta
19.10.2021 4 z 5

Příjemná, vtipná, klasická oddechovka, při které krásně vypnete a dostanete přesně to, co od knihy tohoto žánru čekáte.

Zuzana207
19.09.2021 3 z 5

Nenáročné, vtipné a romantické. Asi tak by som zhrnula celkový dojem z tohto príbehu. Postavy boli sympatické, kniha sa ľahko čítala, pobavila, romantiky bolo tak akurát... Ale myslím, že táto autorka to vie aj lepšie. Takže tentokrát to nie je na plný počet hviezdičiek...

Autorovy další knížky

Whitney G. (p)
americká, 1988
2017  87%Turbulence
2020  86%Výpověď
2021  83%Důvodné pochybnosti
2020  82%S pozdravem Carter
2021  82%Trhni si, Ethane

Kniha S pozdravem Carter je v

Právě čtených3x
Přečtených781x
Čtenářské výzvě63x
Doporučených32x
Knihotéce318x
Chystám se číst232x
Chci si koupit52x
dalších seznamech15x