S mlékem, nebo bez

S mlékem, nebo bez https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349885/bmid_s-mlekem-nebo-bez-LbU-349885.jpg 4 7 4

Jen si představte .. Stojíte již delší dobu na pomyslném rozcestí, rozmýšlíte se, co dál se životem, chodíte do zaměstnání, které Vás nenaplňuje, trávíte dlouhé hodiny v dopravních zácpách, toužíte být blíž přírodě a udělat rázný krok. Kamil a Tomáš byli obyčejní kluci, ale toužili po neobyčejném snu. Jednoho dne dali v práci výpověď a založili kavárnu tam, kde to nikdo nečekal. Během jednoho roku si vytvořili stabilní zákaznickou základnu a renomé v celém regionu. Kniha nevypraví jen příběh strastiplné cesty k uskutečnění podnikatelského snu, ale je zejména o myšlenkách a otázkách, které jsou v životě důležité, a přesto se je bojíme zodpovědět. Příběh má ambici být inspirací pro všechny začínající podnikatele a ostatní lidi toužící po změně. Dokazuje, že změnit svůj život je možné a že i v nepříznivé konstelaci lze jít stále dál, nerezignovat na vlastní kvality a nezhroutit se. Součástí knihy jsou i přílohy s "checklisty" plnými praktických rad ohledně začátku podnikání.... celý text

Žánr:
Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Sweet Coolinarium
Originální název:

S mlékem, nebo bez Aneb jak jsme otevřeli kavárnu tam, kde to nikdo nečekal , 2017


více info...

Přidat komentář

simona8022
10.12.2023 5 z 5

Ke knize jsem se dostala náhodou. Kavárenství a kultura okolo mne velmi zajímá, odvyprávěný příběh jsem doslova zhltla. Velké díky za upřímnost. Podobných knih je bohužel pomálu. Držím palce v dalším počínání :)

Sandalkar
05.11.2022 3 z 5

Vypoved (nebo obhajoba?) dvou podnikatelu-baristu o zivote na zapadlem ceskem venkove. Moc mi libilo, jak otevrene je kniha napsana, naopak mi vubec nesedelo stridani ich firmy a my, my jsme udelali, my jsme se rozhodli,..nevim proc.

Kazdopadne klobouk dolu, jit s pribehem, kdy ne vse dopadlo podle predstav, mezi lidi. I to nase spolecnost potrebuje.


JohnyShorty
19.12.2018 5 z 5

Přečteno za jeden večer. Bavilo mě to, člověk se nad tím pozastaví a začne přemýšlet.

Autora i s kolegou mám rád jako baristy/kavárníky, se kterým s úsměvem prohodíte pár slov při objednávce kávy a při odchodu s úsměvem slíbíte, že se zase brzo s partou vrátíte. Od doby, kdy jsem je v Neratově navštívil, mám úplně jiný pohled na kávu. Díky za něj chlapi a snad najdete další cestu jak život žít a jen nepřežít.

Za návštěvníky z Vrchní Orlice, ZDAR.

anniehall
26.12.2017 4 z 5

Ke knize jsem se dostal jako návštěvník kavárny, o které vlastně většina knihy pojednává. Zapadlá víska Neratov v Orlických horách s magnetem pro turisty v podobě unikátního kostela se skleněnou střechou se stala na chvíli domovem pro jeden podnikavý pár a jejich sny. Když člověk moc chce, tak si dokáže sny i splnit. Otázkou ale je, za jakou cenu? Kniha provází čtenáře úskalím podnikání v kavárenském průmyslu a krom praktických a profesních rad nabízí také nečekaně upřímný a palčivý příběh dvou sympatických kluků, pro které byla a snad ještě i zůstane kvalitní káva téměř vším. Bohužel nebo bohudík, život není jen o kávě a teprve když je člověk na dně, uvědomí si, co všechno mu život nabízí. Tak ať je ta Vaše i naše cesta za poznáním co možná nejméně bolestná.

Autorovy knížky

Kamil Provazník
česká, 1986
2017  74%S mlékem, nebo bez

Kniha S mlékem, nebo bez je v

Právě čtených1x
Přečtených11x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce2x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x