S láskou z Říma

S láskou z Říma https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493050/bmid_s-laskou-z-rima-Mgt-493050.jpg 4 250 48

S láskou série

< 3. díl >

Všechny cesty vedou... k tobě. Lisa se do Říma vydává pátrat po otci, kterého si pamatuje jen z dětství. Will v Itálii plánuje čerpat inspiraci pro novou restauraci. Náhoda? Jak se to vezme... Ve sluncem rozpálených uličkách věčného města to mezi bývalými partnery začne nebezpečně jiskřit. Ale každý z nich má přece v Římě jiné plány a Lisa nestojí o další zklamání. Všude je přece spousta památek, skvělého jídla... A na každém kroku Will. Zaslouží si zpackaná láska druhou šanci?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Motto
Originální název:

From Rome with Love , 2017


více info...

Přidat komentář

Ála1968
předevčírem 3 z 5

Milý příběh z Říma,ale..... líbilo se mi to tak napůl. Přišlo mi to takové hodně uspěchané a přestože na konci byla zápletka nejlepší,už to nezachránila.Romantické útěky byly rozhodně lepší

Hana62
15.04.2024 2 z 5

Překvapení, úplnou náhodou jsem právě dočetla Pozdrav z Itálie. A znovu se setkala s hlavními hrdiny. Zase oddechovka, krásné místo děje, trochu krkolomná zápletka. Ale mám ráda občas dočíst na konci "a žili šťastně až do smrti:-)"


Cucy
15.03.2024 4 z 5

Doufala jsem, že autorka opět více zapojí její bravurní popisování města, přírody a gastronomie. Dočkala jsem se, ale asi možná trochu na úkor příběhu a hlavních postav. Za mne zatím nejslabší ze série.

Tesset
03.03.2024 3 z 5

Musela jsem dát pryč hvězdičky, protože hlavní postavy se chovaly dost nesmyslně. Dělat si naschvály, protože se mají rádi a nevyšlo jim to, bylo prostě divné a nesedělo mi. Řím celkem ok, ale ten zvrat byl takový podivný - jakoby autorka chtěla napsat knihu o rodinném tajemství, ale nevěděla jak, tak to tam lupla jen tak na závěr. Caplinová to umí i lépe.

amanda99
09.02.2024 3 z 5

super oddechovka..

EmillyT
03.02.2024 4 z 5

Příjemné odpočinkové čtení. Trochu mě překvapila zápletka spojená s rodiči Willa a Lisy, včetně přehnané a nesmyslné reakce Lisy. Nevadilo by mi víc římské atmosféry a delší pobyt hlavních postav v tomto městě. Naopak mě velmi potěšilo, že v příběhu dostaly prostor i postavy Laurie a Cama (Pozdrav z Itálie).

Liuyio
17.12.2023 2 z 5

Co k tomu říct, musela jsem se nutit knihu dočíst, už si ani nepamatuju co se v té knize opravdu stalo TT

pogmanka
09.12.2023 5 z 5

Mám knížky téhle spisovatelky ráda, i tahle si mě získala, hlavně zajímavým prostředím, ale musím říct, že na konci už jsem trochu přeskakovala. Takže nebyl to pro mě nejlepší díl, ale ani špatný nebyl. Těším se na další.

rumova_kulicka
27.11.2023 3 z 5

Ač jsem se tentokrát dočkala více popisu města, míst a gastronomie, tak mi hlavní pár moc nesedl. Předchozí díl mě bavil rozhodně více.

lexikon_tf
20.11.2023 5 z 5

Další romantická série od mé oblíbené spisovatelky @juleswake mi nemohla v knihovně chybět. A opět jsem si čtení moc hezky užila, protože se tentokrát podíváme do mého milovaného Říma!

Lisa se rozhodne, že se vydá do Říma hledat svého otce, který odešel od její matky když byla Lisa ještě maličká a moc si ho nepamatuje. Chce mu to po těch letech vytmavit, ale taky je zvědavá, jaký je a chtěla by se dozvědět, proč tehdy vlastně odešel a o Lisu se nezajímal ani když její matka zemřela.

Ani Lisin milostný život nestojí za moc - s Willem, do kterého se nedávno v práci zamilovala, jim to nevyšlo, najednou se totiž přestal ozývat a dělal jako by nic. Nejvyšší čas pro Lisu zvednout kotvy a vydat se do Říma.

Jenže Will má stejný cestovatelský směr - chce se v Itálii inspirovat pro svou nově otevíranou restauraci. A tak na sebe s Lisou samozřejmě narazí hned v letadle.

Nejen, že nás opět čeká pěkně zamotaná romantická linka s hlavními postavami, ale moc se mi líbilo i pátrání po Lisině otci a hlavně konečné odhalení! Moc doporučuji všem příznivcům romantických útěků!

Dela90
04.10.2023 4 z 5

(SPOILER) Lisa se vydává do Říma pátrat po svém otci. K její nelibosti se potká v letadle se Willem, se kterým má společnou minulost, on letí do Říma, aby načerpal inspiraci pro svou novou restauraci. Náhoda?
Řím je plný dobrého jídla, památek a sluníčka a když k tomu přidáte ještě jiskření mezi bývalými partnery. Je jasné, že se nabízí druhá šance.

Nádherná kniha, plná jídla, Říma a lásky.

Ze začátku jsem byla trošku překvapená z obou dvou mužských postav. Naštěstí později se ukázalo, že aspoň jeden stojí za to.

Při čtení této knížky jsem si připadala, jako kdybych skutečně cestovala Římem. Autorka skvěle popsala místa jako jsou trhy, památky. Dozvíte se zde spoustu turistických zajímavostí. A taky spoustu zajímavostí o jídle nebo třeba o tom, jak správně degustovat víno.

Vše je doplněné opětovným jiskřením mezi hlavními hrdiny. Oba dva k tomu druhému něco cítí, ale ani jeden z nich si nechce přiznat, že to samé cítí i protějšek. Z Willa se postupem času stal skvělý chlap. Babča ta byla naprosto dokonalá, hned byla ze vším hotová.


Závěr jsem tak trošku předvídala, protože autorka nastiňuje určité skutečnosti, takže jsem moc překvapená nebyla. Nicméně, Lissin útěk, byl naprosto dětinský a její chování se mi příliš nezamlouvalo.

Podtrženo sečteno, knížka se mi moc líbila. Příjemně mě překvapila, řekla bych, že je to jedna z těch lepších knížek od autorky.

Hodnocení: 4/5

ikul
28.09.2023 2 z 5

Jak v minulém díle nebylo nic o Paříži, tak tentokrát jsem si Řím užila. Ale bohužel bylo to jediné, co mě na knize bavilo a připomínalo místa, která jsem již navštívila dvakrát. Příběh Lisy a Willa mě fakt nezaujal.

Lofda
12.09.2023 3 z 5

Mé hodnocení je tak půl na půl.. Milé, oddechové a v závěru se dokonce podařilo autorce hodit i celkem nečekanou bombu ;-). Ale jinak jsem tak trochu zklamaná kvůli popisu Říma, to byl tentokrát hlavní důvod, proč jsem si knížku půjčila. Protože se do Říma chystám, takové příběhy vyhledávám, abych se dozvěděla i něco navíc. Dost často z těchto příběhů získám tip i na nějaké méně známé zajímavé místo.. Koloseum, Španělské schody, Vatikán - to ale najdete v každém průvodci..
Asi je čas vrátit se k sérii Romantické útěky, tu si užívám víc.

jana6989
31.08.2023 1 z 5

Přeskakovala jsem stránky, abych to vůbec dolouskala. Příběhová linka zajímavá, ale spousta nezáživné vaty kolem.

anovy64
29.08.2023 4 z 5

Už jsem od Julie četla lepší knížky. Tato mi připadala dost rozvláčná, bez děje, až poslední čtvrtina se trochu rozjela. Souhlasím s názorem, že se Lisa chovala dost dětinsky. Jednoduší bylo utéct, než se postavit problému čelem.

libuse6749
26.08.2023

Jsi milovník cestování a krátkých výletů po evropských metropolí?
Jsi labužník a rád si pochutnáš na dobrém jídle?
Hledáš lehkou oddechovku s romantickou linkou?

Pokud si 3x odpověděl ANO, tak si udělej společně s hlavními hrdiny krátký výlet Říma.

Během čtení naprosto podlehneš letní atmosféře. Dostaneš chuť na vychlazené Peroni nebo Aperol Spitz, každá zastávka na jídle nebo ochutnávka naladí tvoje smysly na italskou kuchyni, plnou delikates.

Nechybí zajímavé informace o navštívených památkách, takže máš k dispozici inspirativní itinerář k návštěvě italské metropole.

Přestože je knížka napsaná pod pseudonymem, brzy jsem v příběhu rozpoznala styl autorky Julie Caplin. Budu se opakovat, ale líbí se mi, kolik nových nebo specifických faktů dokáže zakomponovat do lehkého romantického příběhu. Tahle červená knihovna teda rozhodně přidanou hodnotu má.

Péťa86
20.08.2023 5 z 5

Je fajn, číst knihy S láskou podle pořadí v sérii, hezky na sebe navazují, ale přesto jsou to samostatné příběhy. Je to pořád o tom, co člověk očekává. Mám období, kdy potřebuji vypnout a usmívat se, přesně tato knížka mi přináší co potřebuji. Doporučuji!

Karoll_ina
17.08.2023 4 z 5

klasika od autorky. Příběh sem si užila, podívala se do dalšího města a mohu jen a jen doporučit. Krásný útěk od reality :)

ivousekk
15.06.2023 2 z 5

Tak jsem to dolouskala. A musím říct, že tato knížka je o několik řádů horší než ostatní, a to včetně romantických útěků. Ano, autorka použila osvědčenou šablonu, ale...
Nevím, jeslti to bylo překladem, nebo to tak bylo opravdu napsáno, ale některé věty a slovní spojení byly prostě divné, vůbec mi nezapadaly do kontextu či situace.
A hlavní hrdinka? Dlouho se mi nestalo, že by nějaká byla tak nesympatická. Neustále z něčeho rozhozená, nejistá, zmatená, neumí si poradit, neví co chce, často reakce jak puberťačka a ne dospělá žena, no hrůza. To Will byl naprosto v pohodě a sympaťák. Nechápu proč takové protiklady dala autorka dohromady.

KateTheBlogger
09.06.2023 4 z 5

Knížky Jules Wake/Julie Caplin miluji. Romantické útěky jsou moje srdcovka a na sérii "S láskou..." jsem se moc těšila. Zatímco Pozdrav z Itálie mě bavil, u tohoto dílu jsem měla jeden veliký problém - hlavní hrdinku. Poprvé se mi totiž u Julie Caplin stalo, že mi hlavní hrdinka nesedla, ale zato mi mnohem více sedl hlavní hrdina. Když si ovšem odmyslím nesnesitelné vlastnosti Lisy, musím uznat, že knížka mě utvrdila v tom, že se musím někdy podívat do Říma. Příběh byl vyhrocený až příliš a podle mě zcela zbytečně, ale pokud hledáte příjemnou oddechovku s nádechem Říma, rozhodně vás nezklame. A třeba vám, na rozdíl ode mne, sedne i hlavní hrdinka.