S konečnou platností

S konečnou platností https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356047/mid_s-konecnou-platnosti-K56-356047.jpg 4 82 24

Jenny Aaronová série

1. díl >

Jenny Aaronová, bývalá příslušnice elitní policejní jednotky, operující ve spolupráci s policejními útvary po celém světě, při akcích prokazovala vysokou inteligenci a smrtící nasazení. Jenže před pěti lety v Barceloně skončil tamní zásah katastrofou. Od té doby je Jenny slepá. Tehdy si myslela, že to nejhorší má už za sebou. Mýlila se. Nejhorší den v jejím životě nastal teprve teď…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Endgültig , 2016


více info...

Jirka92333
Jirka92333
29.08.2023 2 z 5

Já se bohužel nepřinutím dát lepší hodnocení. Podle mého názoru byla kniha příliš překombinovaná.

hanzmb
hanzmb
22.01.2022 3 z 5

Kniha mě lákala neotřelou hrdinkou - slepou kriminalistkou. To mohlo přinést spoustu zajímavého. A začátek mě nezklamal. I když mi ty hrdinčiny schopnosti připadaly až přehnané. Ale dle doslovu reálné, i když ne u jednoho jedince najednou. Pak se ale bohužel rozjela autorova fantazie. Dle mého čte moc brakové literatury a sleduje céčkové americké filmy. Narval do knihy vše od speciálních jednotek přes samuraje po ruskou mafii, od únosu autobusu přes zázračné střelce po křivé kriminalisty atd. Chybí snad jen malí zelení mužíčkové.


Veron1ca
Veron1ca
27.11.2021 3 z 5

Neuvěřitelně oceňuji autora za odvahu, slepá hlavní hrdinka určitě není nic jednoduchého, což jsem si potvrdila v závěru, kde autor děkuje všem institucím a lékařům, které kvůli Jenny požádal o pomoc. Rozhodně to dalo hodně práce, dát dohromady všechny detaily, aby to, co a jak Jenny dělá, bylo pravdu reálné. Každopádně se mi ale kniha nečetla moc dobře, byla až dost zdlouhavá na to, že se děj má údajně odehrávat ve dvou dnech. Také se v knize velmi rychle měnily dějové linie a někdy bylo obtížné se zorientovat o kom je řeč. Co mě na knize ale nejvíc zklamalo, bylo to, jak byla přeložená. Překlad je něco, co může absolutně změnit názor na knihu, ať je příběh jakkoliv dobrý, když je špatný překlad plný překlepů a chybějících uvozovek v přímé řeči, prostě Vám to změní obecný pohled na knihu. Překlad, ale hvězdičku neubral, autor za něj nemůže, jen je mi líto, že si s tím vším dá autor takovou práci, aby bylo všechno perfektní a pak to zkazí špatně napsaný překlad.

latanya34
latanya34
16.11.2021 5 z 5

Musím říct, že je to opravdu nevšední thriller. Vzrušující vyprávění a postřehy postav mě naprosto pohltily. Je to jeden z nejlépe napsaných thrillerů, co jsem kdy četla.

solange
solange
08.11.2021 5 z 5

Knížku jsem si koupila více méně náhodou. Je to můj nejoblíbenější žánr a líbíla se mi i obálka, která mě zaujala rozložením písmen názvu. Policistka Jenny bohužel přišla o zrak a člověk by si mohl myslet, že už se nic horšího nemůže stát, ale omyl. Tato kniha a její příběh vás vyvede z omylu. Velmi dobře čtivá a poutavá kniha. Četla jsem jedním dechem. Doporučuji všem milovníkům krimi a thrillerů.

shootingstar
shootingstar
28.03.2021 3 z 5

Děj knihy se odehrává během dvou dní a já ji během dvou dní přečetla, ale přišlo mi to jako dva roky. Nejvíc mě asi unavovala ta neustále najevo dávaná hloubka a inteligence. Aktéry příběhu nebyli normální lidé, ale jacísi Übermenschen (vidíte? Já jsem taky inteligentní!). A překlad byl těžce odfláknutý, to už je v současné době takový folklór. Nevím, co mi vadí víc, jestli neustálé zaměňování ji a jí, nebo neschopnost skloňovat číslovky, a v této publikaci jsem si obého užila do sytosti. Něco pozitivního na závěr: pár nových věcí jsem se dozvěděla, ale kdybych chtěla, informace o cestě samuraje bych snáz získala během deseti minut na internetu.

Parwana
Parwana
15.02.2021 1 z 5

Knížka se ke mě dostala jako odložená mými blízkými a já se do ní zakousla. Námět nebyl špatný, ovšem zpracování bylo velmi špatné. Včetně odbytých korektur textu, kde chyby byly skoro na každé stránce. Hrdinové byli vykresleni tak, že si k nim člověk těžko hledal jakýkoliv vztah, děj byl poměrně nepřehledný, všude plno postav, až jsem se v nich ztrácela. Hlavní zápletku jsem uhádla už na začátku. Nesedl mi ani styl psaní. Knížku jsem sice dočetla, ale žádná hitparáda to není. Kam se autor hrabe na Daniela Silvu.

hana1039
hana1039
24.01.2021 5 z 5

Tak tuto knihu jsem si opravdu užila naplno divím se, že je v modrém :(, ale ta modrá mi absolutně nevadila, abych po takové knížce sáhla, pokud jsou tady spekulace, jestli je možné, aby nevidomý měl takové,, znalosti,,, že se klidně mohl zapojit do běžného života jako člověk, který vidí, tak by si měl přečíst úplný závěr od samotného autora, tam všechno čtenáři vysvětluje... a já se těším na 2.dil, který bude určitě ještě lepší, ale *je jen 5,takže aspoň v duchu přidám další... jdu na to!!!

Jarka235
Jarka235
17.01.2021 5 z 5

Velmi pěkná kniha dobře napsaná přečetla jsem jí jedním dechem

icewind
icewind
02.07.2020 3 z 5

Tak....při čtení jsem si připadal trochu jako na horské dráze, chvíli mě to strašně bavilo, pak najednou zívačka při pomalém nájezdu do finálního loopingu kdy jsme ještě stačili střihnout filozofickou konverzaci říznutou s legendární Katovnou a v závěru mi to nedalo nevzpomenout na song od Kabátu jak Stevie Wonder řídil autobus.....Nevidomá elitní policistka, co štrejchne na střelnici desítku a ještě si uvědomí, že vystřelila blbě, s tím jsem se tedy ještě snad nesetkal, vadil mi opět ten filozofický rozměr kdy padouch vskutku globálního významu má zapotřebí osvětlit svoje činy jakousi prazvláštní duchovní formou zločinu, trestu a abychom se nenudili tak i výchovou adolescentů. Přiznám se, že jsem to místy nějak nepobíral, nicméně struktura příběhu rozhodně špatná nebyla ovšem jak zpíval jiný klasik aniž by měl potřebu u toho řídit autobus "A little less conversation, a little more action, please...."

Janule809
Janule809
17.05.2020 1 z 5

Odložila jsem ..možná se ke knize někdy vrátím

pastelka53
pastelka53
08.01.2020 3 z 5

Opravdu zvládnou slepí lidé to co Aaronová?
Opravdu zvládne Pavlik zastřelit člověka skoro na tři kilometry?
Mam mnoho dalších podobných otázek, na které se mi nedostane odpovědi.
Z počátku jsem se nemohla začíst, od poloviny mě ale přemohla zvědavost a zbytek jsem přečetla na jeden zátah.

Toledo
Toledo
12.09.2019 4 z 5

Trochu jsem se ztracela v deji, ale konec byl vyborny a napinavy. Tema slepeho cloveka v detektivni knize jsem jeste necetla a bylo to velmi zajimave a poucne.
Urcite doporucuji na odreagovani. Kniha ma spad.

Ronny97
Ronny97
31.07.2019 5 z 5

I přesto, že jsem knihu četla poměrně dlouhou dobu, neovlivnilo to můj názor na ni. U posledních kapitol už jsem se nemohla od knihy odtrhnout. Neuvěřitelné, co všechno dokáže slepý člověk.

jana1941
jana1941
03.05.2019 3 z 5

Dlouho mi trvalo, než jsem se začetla a i potom mi kniha připadala místy zmatená, překombinovaná. Možná mohla mít o několik stránek méně. Nemůžu říct, že to byla vyložně špatná kniha, ale jsou mnohem lepší.

Ignis
Ignis
24.04.2019 3 z 5

Ze začátku mě to bavilo, pak se objevil superpadouch a málem jsem to odložila, protože tyhle zločinci "všechno vím, všechno znám, od všeho mám klíče" mě nebaví (bylo to o to horší, že jsem četla jsem tuhle knížku hned po Paganiniho smlouvě, kde je taky jeden takový), ale pak jsem to dočetla a má to rozhodně působivý závěr.

Janík511
Janík511
19.02.2019

Po přečtení přemýšlím, jaké hodnocení napsat. Souhlasím, že kniha mohla mít klidně o stovku stran méně. Nečetla se vyloženě špatně. Na konci není jasné, jak to dopadlo s Nikem. Jenny sice možná začne vidět, ale je to jen domněnka. První polovina knihy se četla celkem sama, druhá už trochu pokulhávala. Zajímalo mě, jaké pohnutky měl padouch a proč si Jenny vyžádal, což je až v závěru knihy. Za mě určitě za přečtení stojí, jen to chce vydržet až do konce.

Hella
Hella
17.12.2018 3 z 5

Do poloviny vcelku dobré, od poloviny táhnoucí se nevěrohodné a nepřesvědčivé vysvětlování hlavních padouchových pohnutek.

pollyanna
pollyanna
14.08.2018 1 z 5

Napětí žádné, zápletka slabá, Jenny fakt neuvěřitelná... a ty překlepy a chyby dost rušily, ovšem knihy plné chyb nejsou už dneska na knižním trhu až tak výjimečné.

CharlesWard
CharlesWard
29.06.2018

Přečetl jsem 62 stran, zamotal se do minimálně tří časových linek. Odkládám, raději strávím čas u něčeho kvalitnějšího.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány kriminalistika slepota krimi kriminální thrillery

Autorovy další knížky

Andreas Pflüger
německá, 1957
2017  80%S konečnou platností
2020  78%Nikdy

Kniha S konečnou platností je v

Právě čtených2x
Přečtených102x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených5x
Knihotéce186x
Chystám se číst106x
Chci si koupit12x
dalších seznamech2x