S kamerou a za volantem třemi díly světa

S kamerou a za volantem třemi díly světa https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60382/bmid_s-kamerou-a-za-volantem-tremi-dily--G3V-60382.png 5 3 3

Přidat komentář

Endy17
08.01.2021 5 z 5

Ve svém věku už zdaleka nepatřím do cílové skupiny, přesto hltám Elstnerovy řádky stejně, jako když mi bylo třináct.

vlkodlaq
23.12.2017 5 z 5

Je velice zajímavé vidět, jak se dalo cestovat před skoro sto lety, jaké k tomu bylo vybavení a ještě měli vlastně to nejlepší tehdy dostupné. Je o to zajímavější srovnat Elstnera třeba s dnešními Trabanty (Přibáň) a posoudit, že dnes je to vlastně nesrovnatelně jednodušší, i když to tak třeba na první pohled nevypadá. Tehdy, Elstner, Hanzelka se Zikmundem a jim pár podobných, to byli skuteční cestovatelé a průkopníci motorizovaného turismu. Bez internetu, telefonů a navigací, jen s nepřesnými a ještě těžko dostupnými mapami.

Není to literatura jen pro mládež, tohle může číst dobrodruh v každém věku.


Milý komentář pagac17 ještě doplním: vidět a číst o zemi, která dnes přežívá jen v knihách. O zemích a lidech dob minulých. Ano, některé knihy nám tak trochu umožní cestovat nejen po světě, ale i v čase, ale nenapadá mě k tomu vhodnější kniha než právě ta Elstnerova.


pagac17
04.04.2017

Velmi poutavá kniha od krajana z Trutnova, téměř vrstevník, mile mě překvapily jeho návštěvy téměř všech světadílů. Kniha je nejenom krásná obrázková publikace s výborným textem, ve kterém zasvěceně podává informace o putování kolem světa a získávání krásných fotografií. Trochu jsem si zopakoval i zeměpis a částečně i dějepis. Doporučuji všem, kteří chtějí nahlédnou do krásných zemí, do krásné přírody a za zajímavými vrstevníky.

Kniha S kamerou a za volantem třemi díly světa je v

Právě čtených1x
Přečtených4x
Doporučených1x
Knihotéce17x
Chystám se číst9x