Ryzce v lese, v kuchyni a s léčivými účinky

Ryzce v lese, v kuchyni a s léčivými účinky https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/258700/mid_ryzce-v-lese-v-kuchyni-a-s-lecivymi-258700.jpg 5 4 3

Pokud si chcete pochutnat na vynikajících lahůdkách z ryzců, držíte v ruce správnou knihu. Naučí vás poznávat jedlé a také léčivé druhy ryzců, které u nás můžete v průběhu houbařské sezony najít. Vedle zasvěceného textu vám k tomu pomohou barevné fotografie šedesáti druhů a základní informace o dalších dvaceti u nás běžně rostoucích druzích ryzců. Součástí knihy je kuchařka s mnoha fotografiemi, osvědčenými recepty a odbornými radami, jak z nasbíraných ryzců připravit pro vás i vaše přátele výtečné kulinářské speciality.... celý text

Přidat komentář

cisa3043
22.06.2023 5 z 5

Další kniha, u které nemohu říct nic jiného než že je úžasná a skvělá.

Je to další nutná výbava k cestě za barevným a veselým košíkem, který si doneseme z lesa. Ryzce jsou velmi výtečné houby a nebojím se říct, že jsou stejně kvalitní jako hříbky. V knize je spousta popisů, někdy možná až moc odborných, ale já sama to beru jako vzdělávací formu, aby mozek neustrnul na místě. Ve výsledku se stejně jako v každé knize hodí znát dobu růstu, morfologické znaky a případné další tinktury ideálně recepty, které zpestří náš jídelníček. Líbí se mi, že je tato kniha šitá na míru na naše podmínky a tím je pak mnohem snazší zjistit, které nezbedníky mám ve svém okruhu. Nejvíce mě mrzí, že se tady u nás také tolik nádherných hub nevyskytuje, mám spíše štěstí na ty nejedlé, ale to bude nejspíše neschopností přijít na má sběratelská místa včas.

Jelitovna
02.03.2018 5 z 5

Poslední dobou prý hřibovitých hub v lese ubývá a tak autoři považují za užitečné zaměřit se také na jiné druhy. Výhodou ryzců je, že se nedají zaměnit za žádnou jedovatou muchomůrku, strmělku nebo pavučinec. Pár ryzců je ovšem také jedovatých, ale ty tři si díky fotografiím určitě s jedlými nespletete. Všeobecně známé čtyři nejchutnější druhy sbíráme také, je načase rozšířit repertoár. Kniha je pěkný dárek pro vášnivého houbaře.
"Ohledně palčivého ryzce ryšavého je zajímavé, že známý mykolog A. Pilát ve svém atlase hub uváděl tento druh po úpravě jako jedlý. Bylo by záhodno vyzkoušet, zda u mléčně zkvašených ryzců ryšavých palčivá chuť zcela vymizí, takže budou v této úpravě chutné. Doufáme, že některý z čtenářů této knihy to vyzkouší a o svou zkušenost se s námi podělí..." Ale pročpak to páni autoři ještě nevyzkoušeli sami?


RenataP
23.10.2015

Kniha je jedinečná už jen tím, že je jediná na toto téma na našem trhu.
O ryzcích jsem nevěděla zhola nic, teď se k nim budu chovat s respektem. Precizně vytvořená kniha závěrem nabízí dokonalou kuchařskou inspiraci, chutné obrázky a inspirativní recepty, které jsou tu sice z ryzců, ale můžete použít i jiné houby.
Třeba hlívu, která také obsahuje ty léčivé glukany, stejně jako ryzce.

Kniha Ryzce v lese, v kuchyni a s léčivými účinky je v

Právě čtených1x
Přečtených4x
Doporučených1x
Knihotéce3x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x