Rozervané království

Rozervané království https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/307878/bmid_rozervane-kralovstvi-KRR-307878.jpg 4 32 9

Rytíř Tancred série

< 2. díl

Další příběh normanského rytíře Tancreda. Příběh začíná na nepokojné hranici Anglie a Walesu, kde Tancred, známý hrdinskými válečnými činy, dostane půdu od svého nového pána Roberta Maleta na oplátku za své služby v bitvě o Eoferwic. Teď je tedy i on vlastním pánem, má malou družinu rytířů a sídlo, které může nazývat domovem. Jenže situace v celém království, a obzvlášť na hranici, je víc než neklidná a Tancred by mohl o své těžce vydobyté výsady brzy přijít. Normanské království se ocitá na všech stranách v obklíčení – staří i noví nepřátelé se spojí a chystají se zaútočit. Křehká vláda krále Guillauma v Anglii se tím dostává až na pokraj pádu. Tancred je vybrán, aby vedl výpravu do vnitrozemí Walesu. Ujímá se tak nejtěžšího úkolu, který ho buď proslaví, nebo přivede do záhuby. V celém svém životě ještě nikdy nečelil beznadějnější situaci… Napínavý román se čte jedním dechem. Autor využívá svých historických zkušeností a nechá hlavní postavy jednat tak, jak by se skutečně mohly chovat v 11. století.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Historické romány

Vydáno: , Vyšehrad
Originální název:

The Splintered Kingdom , 2013


více info...

pupopony
pupopony
12.04.2022 3 z 5

Nějak jsem se do knihy nemohl začíst. Škoda, protože popisovanou dobu mám moc rád

Bolomsson
Bolomsson
02.04.2020 4 z 5

Druhý díl rozhodně nezklamal a neztratil nic ze své čtivosti a napínavém príběhu z těžké doby. Teď nezbývá, než si počkat na třetí díl a tuto povedenou trilogii úspěšně zakončit.


francouz
francouz
29.03.2020 5 z 5

Tak to byl návrat do středověké anglie par excelánc.
Jo to byl teda jízda, uff, paráda, tedy s pohledu čtenáře, nikoli doby, kterou si mnohý z nás možná idealizuje...
A rytíř bez bázně a hany v podání rytíře Tancreda vplul opět na scénu velmi impozantně.
Ale začátek je pro něj velmi nešťastný, přišel o všechno o čem si až do té doby myslel, že nebude nikdy přemýšlet, ano o rodinu a střechu nad hlavou.
Autor velmi sugestivně vyprávý příběh té doby, kdy jste se mohl spolehnout zejména na svůj meč a svojí odvahu. A té má opravdu nadmíru i cit pro zodpovědnost mu vůbec nechybí.
Moc se mě líbí popis dějiných událostí a v nich vystupující hlavní hrdina, s kterým se není problém ztotožnit.

hanzmb
hanzmb
05.09.2019 3 z 5

Bohužel proti 1.dílu se vytratilo kompletně všechno kromě soubojů a bitev. Samozřejmě to se musí v rytířském románu čekat, tady ale bohužel už není nic dalšího. Alespoň to je poutavě popsané bez hluchých míst.

Boby17
Boby17
19.06.2019 5 z 5

Výborná knížka a myslím, že i o chloupek lepší než první díl. Celou dobu se něco děje, nepostřehnul jsem žádná hluchá místa. Tancred nezažívá jen úspěchy, ale i selhání a osobní tragedii. Bohužel podle sdělení nakladatelství není dokončení trilogie v letošním roce (2019) zařazeno do edičního plánu. Tak se mi to čekání na pokračování příběhu Tancreda bohužel protáhne. Doufám, že to nebude trvat příliš dlouho. Každopádně knize dávám všechny hvězdy a sobě autora do oblíbených.

Kamiliana
Kamiliana
16.02.2019 5 z 5

Oceňuji autorův styl psaní, který dovolí čtenáři plně se vžít do příběhu, vcítit se do hlavní postavy a prožívat všechny životní výhry i prohry s ním.

jaja1989
jaja1989
10.10.2018 4 z 5

Kniha je trochu slabší než předchozí díl, tam bylo víc napětí, tady je víc bolesti.
těším se na 3. díl

vincek1
vincek1
24.04.2018 4 z 5

Dočteno, oproti knize Ve znamení meče se mi toto pokračování zdá trochu slabší. Nevím, jestli tím, že mi trochu "zevšedněl" styl psaní, nebo poněkud jednodušší děj. Ale jinak si nestěžuji, hezky se čte.

smile1
smile1
14.03.2017 4 z 5

Kniha byla krásná.. Nádherně napsaná... Přečtena jedním dechem...Hlavní hrdina opravdu nemá nic zadarmo...v knize je mnoho zajímavých zápletek

Štítky knihy

středověk 11. století rytíři historické romány

Autorovy další knížky

James Aitcheson
britská, 1985
2016  80%Ve znamení meče
2017  80%Rozervané království

Kniha Rozervané království je v

Přečtených41x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce67x
Chystám se číst17x
Chci si koupit8x