Rýmovačky opičí

Rýmovačky opičí https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479475/bmid_rymovacky-opici-lIF-479475.jpg 4 6 6

Rýmovačky opičí, drobná sbírka prozaičky, básnířky a hudebnice Marky Míkové. V šestnácti básních vypráví krátký příběh o svém životě s opicí, kterou získala poetickou náhodou... Opička je průvodkyní autorčiných všedních dní, občas vyvede nějakou skopičinu a raduje se ze světa po svém, tak, že někdy není jasné, kdo má víc rozumu. Člověk, nebo opice? Výtvarný doprovod k textům Marky Míkové vytvořil Chrudoš Valoušek (Panáček, pecka, švestka, poleno a zase panáček). Chrudoš Valoušek knížku neilustruje, nýbrž pokračuje ve vyprávění scén s humorem sobě vlastním. To on příběhy v pravém smyslu „rýmuje“ a přibližuje dětskému čtenáři.... celý text

Přidat komentář

Pentlička
14.05.2023 3 z 5

Po stránce obsahové krásné, vtipné, milé, prosté, veselé, líbezné.
Grafické a výtvarné zpracování je výrazné, není to můj styl, ale dovedu ocenit.
Poetika je slabší, některé básně byly při čtení krkolomné, nešly moc dostat přes pusu ven. Jiné byly povedenější.

zimolka
11.04.2023 3 z 5

Já četla 6-ti leté dcerce a ani zde mě nepřišlo,že by ji kniha nadchla.Vybrala si ji sama v knihovně,ilustrace nádherné,ale požadování o opakované čtení se nedostavilo.


Bonda
22.01.2023 5 z 5

Líbí se mi sesterství mezi člověkem a opičkou. Vnímavost, kamarádství a probuzená hravost na straně ženské vypravěčky. A na straně její kamarádky opičky rozpustilost, radost, laskavost a snaha vydobýt si důstojné zacházení. Líbí se mi stylizace, šikovně evokuje uvolněnost až ledabylost výpovědi. Líbí se mi jemný humor. Ten ostatně ještě víc fungoval na pětiletou posluchačku, která si žádá opakované čtení. Doporučujeme.

Francesca
13.12.2022 2 z 5

Tahle knížka se s námi bohužel minula. Výtvarná stránka skvělá (byť můj vkus je trochu jinde), ale textově o poznání slabší... Dle mého názoru není pro čtyřleté dítě úplně vhodná, posunula bych věkové doporučení alespoň na 6 let, možná i výše.

Makrela Liška
19.02.2022 5 z 5

Dvojka Míková a Valoušek je prostě výbušná směs- s dětmi jsme vybuchovali smíchy a četli stále dokola a dokola. Krásné, ztřeštěné i dojemné.

triatlet
08.01.2022 5 z 5

Jedidečné nonsensové veršované vyprávění o opičákovi.
Nejedna sloka začíná slovem JEDNOU.
Spojení veršů Marky Míkové a obrázků Chrudoše Valouška vytváří dílko, které nejen nejmenší (ne)čtenáře pobaví.

ČV 2022 - 15. Kniha, s méně než 22 hodnoceními na Databázi knih. (8.1.2022 pouze 2 hodnocení)