Rychlý jako vítr

Rychlý jako vítr https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355849/mid_rychly-jako-vitr-pRO-355849.png 4 71 16

Majka je vzteky bez sebe. Třídní učitel ji nechal propadnout, což pro ni znamená jediné – místo vytouženého letního tábora s kamarádkou se bude celé prázdniny učit, a sice na venkově v hřebčinci své dosud nepoznané babičky. Ale na to, zabořit nos do knížek a nechat se hlídat jen o něco starším pacholkem Samem, nemá Majka ani pomyšlení. V nejtemnějším koutě koňských stájí objeví divokého a plachého hřebce Severáka – a překvapeně zjistí, že rozumí řeči koní! Jenže nezkrotného koně chtějí utratit...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: ekniha , CPress
Originální název:

Zusammen sind wir frei , 2013


více info...

Květinka008
Květinka008
03.10.2022 3 z 5

Hezký příběh, který mám ráda jako film. Knížka je docela věrným "přepisem" scénáře, film je bohatější na obrazy hlavně v oblasti tréninku, který je v knížce omezen sotva na dvě strany. O hvězdu míň dávám za rozdíl v překladu knihy a filmu - Mika / Majka, Ost / Vichr / Severák, Michelle / Nicol, počešťování jmen Samova dědy, zemského trenéra... Prostě to "neladí" :-/

Venda32
Venda32
17.02.2022 5 z 5

Dcera nejprve viděla všechny filmy. Dohledal jsem knihy a po přečtení prvního dílu jsme spokojeni.
Jedině, co ztěžovalo čtení bylo, že jsem si musel dávat pozor, že místo knížky Majky jsem musel dceři číst filmovou Miku a knižního Severáka jsem nahrazoval Ostem :-)


Tialexa
Tialexa
22.05.2021 4 z 5

Nejprve jsem viděla všechny tři díly filmu a až teprve potom jsem si přečetla knihu. Kniha jde mi líbila, jediné co hodnotím negativně je česky překlad jmen, za který strhávám jednu hvězdičku.

Nora759
Nora759
16.03.2021

Sestře se strašně moc líbila

Barabora
Barabora
28.12.2020 5 z 5

Příběh vypráví o dívce Majce která pojede k babičce. A tam se potká s koněm Severákem a vznikne mezi nimi veliké přátelství...... Kniha se mi moc líbila byla napínavá a moc hezky napsaná. Doporučuji nejen pro milovníky koní

L.K.21
L.K.21
23.11.2020

(SPOILER) Mě se osobně kniha moc nelíbila. Přijde mi to jako hrozné klišé že dívka která se o koně nezajímala je najednou propojená s nezkrotitelným koněm. Já fanoušek knihy nejsem, ale věřím že se to někomu líbí, a jsem za to ráda že se to někomu líbí alespoň nejsme všichni stejný. :)

GuineaPigTV
GuineaPigTV
21.10.2020 5 z 5

super, nej kniha

ingrid6346
ingrid6346
24.08.2020 4 z 5

Kniha je super, je podle scénáře k filmu Ostwind, ale vadí mi že Mika se v knize jmenuje Majka, Ostwind se jmenuje Severák a Michael je Nicol. Jediný rozumný důvod proč by někdo přejmenoval úplně hlavní postavy???? Přece Mika není žádná paštika Majka

Sophie2019
Sophie2019
18.01.2020 5 z 5

Skvělá kniha

OvesaCZ
OvesaCZ
19.01.2019 5 z 5

Tato kniha je nejlepší kterou jsem četla, super postavy a kůň velice krásný taky bych chtěla být jako ona.

Pejuška
Pejuška
05.01.2019 5 z 5

Knížka se mi velice líbila, takové poklidné a oddechové čtení. A i když už nespadám do do kategorie, na kterou je knížka zaměřená, tak mě pohltila. Krásně vyobrazené lapače snů a poutavý přebal knihy. Přečetla ji i sestra, u které je zázrak, když vezme knihu do ruky.
Jinak plně souhlasím s komentářem vlkove.

Viva23
Viva23
17.09.2018 5 z 5

Příběh se odehrává na farmě u Miky babičky která učí děti jezdit koni .
Hlavní postava je Mika.
Mice končí prázdniny a těší se že pojede se svojí nejlepší kamarádkou na
tábor na který se spolu těší už hodně dlouho. Mika se při rozdávání vysvědčení dozví že se jí moc nedařilo a že propadla je s toho hodně smutná a myslí si, že je k ničemu, když se to dozví její rodiče.
Řeknou jí, že se musí víc učit a pošlou jí k babičce, kterou nikdy neviděla i když se u ní musí učit seznámí s jedním koněm který se jmenuje Ostwin. Mika se dozví, že rozumí řeči koní a, že není k ničemu.
V knize se mi líbilo, když se Mika učila jezdit na koni. Téhle knize bych dala 5 hvězdiček, protože mi ukázala, že každý je v něčem výjimečný.

nellka
nellka
17.09.2018 5 z 5

-Děj se odehrává na ranči v lesích a loukách.

-Hlavní postavy jsou babička, Majka a Ostwind.

-Děj se komplikuje tím že Ostwinda chtějí utratit Majka dělá vše proto aby se to nestalo.

-Zajímavá příhoda byla ta že Majka s kamarády z divokého a plachého koně Ostwinda udělali skvělého klidného mazlivého a výherního šampiona.

-Knížka byla velmi zajímavá, dobrodružná, napínavá a také někdy smutná.

-Knížce dávám pět hvězdiček protože mě knížka velmi zaujala svým obsahem a dějem byla velmi zajímavá.

vlkove
vlkove
02.12.2017 5 z 5

Knihu jsem si koupila na základě filmu, který jsem viděla a opravdu moc se mi líbil. Určitě nejsem cílová skupina ale i přes to že mi táhne na dvacet, užila jsem si každou stránku této knihy.
Kniha je napsaná dle scénáře k filmu a musím říct že přepis se opravdu povedl, pěkně složené věty a čtivý jazyk.
V překladu mi opravdu extrémně vadí překlad jména hlavní hrdinky. Ve filmu je to Mika a v knize Majka, určitě by bylo lepší ponechat jméno bez úprav.
Příběh je kraťoučký, napsaný většími písmeny a doplněný o krásné ilustrace lapače snů.
Postavy jsou sympatické a je na nich vidět určitý psychický vývoj.
Obálka svým zpracováním vyvolává dojem laciného dívčího románku a s přídavkem všelijakých nápisů, odkazů na tel. čísla či web nakladatelství atd. působí ne úplně zdařile. Nenechte se však odradit.
Knihu určitě doporučuji všem fanouškům filmu, dívkám, které mají rády příběhy o koních ale i dospělejším lidem kteří si chtějí odpočinout u hezkého, dobře zpracovaného a uvěřitelného příběhu z prostředí plného koní.

blackhorse
blackhorse
11.11.2017 5 z 5

Má ráda koně jako já. Taky bych chtěla umět krotit koně. :)

Hipi
Hipi
26.09.2017 2 z 5

Mám ráda koně, ale tohle byla pohádka s tak nepravděpodobným a vylhaným dějem, že nemůžu hodnotit jinak.