Rychlé šípy 1.

Rychlé šípy 1. https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356908/bmid_rychle-sipy-1-aNs-356908.jpg 5 97 7

3. vydání. Obrázkový časopis pro chlapce a děvčata Rychlé Šípy - Jaroslav Foglar, Jan Fisher Mirek osvobozuje Jarku Přistupuje Jindra Hojer Černí Jezdci Neumějí prohrávat Klub Rychlých šípů založen Rychlé šípy loví bobříky Rychlé šípy hrají divadlo Rychlé šípy škádlí Rychlonožku Rychlé šípy varují před tenkým ledem Rychlé šípy odklízejí sníh Rychlé šípy na zimním stadionu Rychlé šípy dobývají pevnost Rychlé šípy sáňkují Rychlé šípy proti Dlouhému bidlu Dlouhé bidlo kuje pomstu Dlouhé bidlo hledá kočičí pracku Rychlé šípy pod vlivem kočičí pracky Rychlé šípy u kočičího hrobu Rychlé šípy vracejí talisman Rychlé šípy přijímají nováčka Rychlé šípy v nebezpečí Rychlé šípy v pískových skalách Rychlonožka vítězí nad přesilou Rychlé šípy v cizím táboře Rychlé šípy v obležení... celý text

Přidat komentář

Mandlevest
18.02.2024 5 z 5

Těchto 16 sešitů z let 1968-1971, které můj táta opatroval jako "oko v hlavě" a na kterých jsem vyrostla, to je veliká nostalgie. A já si nedávno, bohužel:-(, přivezla moje v dětství milované hrdiny z Ostravy do Prahy, abych je také opatrovala jako "oko v hlavě". Tohle je velká nostalgie, já na foglarovkách vyrostla a vždy těm chlapeckým hrdinům to jejich kamarádství, ideály a zažitá dobrodružství trochu záviděla. Možná to je naivní a dneska se to jeví jako lehce úsměvné, ale hodnoty, které Foglar skrze své skvěle vymyšlené hrdiny , z nichž každý z nich byl trošku jiný, ukazoval svým čtenářům, by měly platit pořád. Čest, spravedlnost, ochota pomoci slabším a zranitelným,morálka, kamarádství, no, některá slova už zní skoro pateticky, ale přitom je zrovna v dnešní době tolik potřeba si je připomínat. Děkuji sgjoli za komentáře o Foglarových knihách, které mě inspirovaly k tomu mému:-). Poklad v mé knihovně, který si hýčkám a vždy se k němu budu ráda vracet.

Calinda
21.04.2023 5 z 5

Rychlé šípy byly moje dětství...


Petra-Nela
26.01.2022 5 z 5

Tenhle komiks jsem hodne cetla cele svoje detstvi, patril memu stryci. Ted jsem ho po letech precetla znovu v ramci Ctenarske vyzvu a zjistila jsem ze to znam cele na zpamet.

Finskej
12.04.2021 5 z 5

Tak co dneska budem dělat? Měli bychom zažít nějaké dobrodružství... Nelze nemilovat, i když je to nejspíš věc zcela idealistická a navýsost sentimentální.

frantisek8863
21.08.2017 5 z 5

Přesně tyto časopisy po strejdovi jsem četl u babičky o prázdninách. Každoročně jsem si je znovu četl a vždy mě potěšili, stejně jako ábíčka speciály. Kniha záhada hlavolamu a pár dalších Foglarovek mě svými dobrodružstvími, tajemnem a přátelstvím nadchla a zabavila přes prázdniny. Jen my bylo divné, že autora a tyhle skvělé knihy nejsou v naší školní knihovně, ani je nikdo nezná. Foglar byl tehdy tabu.

Shashlick
07.11.2015 5 z 5

Rychlé šípy jsou prostě klasika - nic jiného než pět hvězdiček si nezaslouží. I když už některé příběhy trochu zavání naivitou, tak každé přináší nějaké to poučení pro mladou generaci. Těžko však říst, zda by to ta současná vzala.

Celá serie kdysi vyhcázela v týdenníku Květy a já si s maminkou každý díl v lepil do sešitu. Sice jejich pořadí neodpovídá tomu, které je uvedené u této série, ale příběhy jsou stejné. Komentář se tedy vztahuje k celé sérii. Více se mi líbí kresba Marko Čermáka.

Martin_Happy
05.01.2012 5 z 5

Jak to všechno začalo, aneb černí jezdci, šmejkalova ohrada a závod v běhu o vlajku. Je to prostě klasika, kterou by každý čech měl asi znát

Štítky knihy

Rychlé šípy

Kniha Rychlé šípy 1. je v

Přečtených150x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených4x
Knihotéce33x
Chci si koupit5x