Rychlé meditace pro zklidnění těla a mysli

Rychlé meditace pro zklidnění těla a mysli https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/120956/bmid_rychle-meditace-pro-zklidneni-tela--CtS-120956.jpg 4 18 5

Schází vám ve shonu všedního dne pocit uvolnění? Nemůžete meditovat, protože jste příliš zaneprázdnění či ve velkém stresu? Pak je tato kniha určena přesně vám. Najdete v ní mnoho rychlých meditativních cvičení, od půlminutových až po pětiminutové, které vám pomohou významně omezit pocit stresu, zlepšit vaše zdraví a získat více energie. Tato meditativní cvičení jsou snadno naučitelná a velmi efektivní. Můžete díky nim meditovat kdykoliv a kdekoliv - během chůze, jídla, práce, při čekání, cestování či dýchání... Pomohou vám žít "tady a teď" a více si užívat života. Autor, který je nejuznávanějším australským učitelem meditace, tato cvičení už naučil tisíce lidí, kteří by nikdy neměli čas či trpělivost pro delší meditace.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Grada
Originální název:

The five-minute mediator , 2003


více info...

Přidat komentář

Fuchs46
01.04.2024

Čtivě napsaná kniha. Členění do jednotlivých kapitol. Není nutné číst postupně, každý si může vybrat podle možností a nálady jaké meditace vyzkoušet. Za mne jednoznačně lepší vyzkoušet krátkou meditaci, která mi vlastně nepřipadá jako meditace než nějakou dlouhou, která se stejně nedaří. Zvažuji si knihu zakoupit a vracet se k ní.

retrivr
03.05.2020 5 z 5

Užitečná a srozumitelně napsaná kniha.


amurek
31.12.2019 5 z 5

Kniha „Rychlé meditace pro zklidnění těla a mysli“ není kniha pro jedno přečtení. Ke správnému nasměrování myšlenek a naučení meditačních technik se ke knize budu určitě vracet. Stejně tak k některým pasážím knihy, jako např.:
„Žijeme-li hlavně minulostí a budoucností, jsme nervózní a nespokojení. Příjemné chvíle, na něž se těšíme, jsou často jen sny, příliš křehké a nespolehlivé, aby nás skutečně naplňovaly štěstím. Potěšení a radosti přítomného okamžiku přitom máme na dosah ruky“.
„Harmonický život je důležitější, než touha po dokonalosti“.
„..pokud se vaše mysl nedokáže soustředit, myšlenky těkají a hlavou se vám honí tisíce věcí, budete často ve stresu, zmatení a nedokážete ani relaxovat“.
Dle jednotlivých pasáží je moje strategie pro začátek jednoduchá: zklidnit mysl řízeným dýcháním, vychutnat si kávu všemi smysly a soustředit se při tom na něco konkrétního – např. jak inteligentní plastelína mění pomalu svůj tvar…. Později se toho snad naučím více. Koneckonců, jak píše Eric Harrison, s vyšším věkem bychom měli být moudřejší, měli bychom lépe znát své možnosti a hledat v životě rovnováhu, ne dokonalost.

jarmik
04.10.2015 4 z 5

Tipy, jak se v běžném dni zastavit, zklidnit a soustředit na sebe; základem je vždy soustředění se na dýchání, uvolňování svalů a rovné držení těla.

Márinka
19.04.2012 5 z 5

I když mi pan Josef Klíma při své nedávném setkání potvrdil, že Evropan/ka nedokáže “nemyslet” ve vztahu minulost, současnost a budoucnost, potažmo příčina v. následek, že máme daleko k buddhistickému ideálu meditace, doporučuji všem tuto útlou knihu “rychlých meditací”. Vím, zní to jako protimluv - meditace mají být uvolněné, klidné, člověk by měl zpomalit. Ale náš způsob života nás žene stále rychle dopředu (kam? za čím?). Z praxe trenérky paměti vím, že pro to, abychom si něco dokázali zapamatovat, je třeba soustředit se na příchozí informaci. Vnímaní, koncentrace - to je pro dobrou paměť velmi důležité. A Eric Harrison ví jak na to.

Autorovy další knížky

Eric Harrison
novozélandská, 1949
2011  89%Rychlé meditace pro zklidnění těla a mysli
2014  83%Jak jednoduše meditovat každý den

Kniha Rychlé meditace pro zklidnění těla a mysli je v

Právě čtených7x
Přečtených25x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce26x
Chystám se číst29x
Chci si koupit15x