Rychlé čtení

Rychlé čtení https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/189094/rychle-cteni-189094.jpg 4 32 7

Představte si čas, který byste mohli ušetřit, a všechny ty úžasné nové informace, které byste mohli obsáhnout, kdybyste byli schopni číst rychleji… Tony Buzan ve své knize představuje techniky, které vám pomohou k rychlejšímu čtení a zároveň skutečnému pochopení a porozumění textu a zapamatování co největšího objemu informací – a to bez větších potíží. Tony Buzan, autor myšlenkových map a přední světový odborník v oblasti výzkumu mozku, vzdělávání a tréninku paměti, představuje v této knize svou metodu rychlého čtení. Tato metoda změní způsob, jakým čtete – navždy. Padesát let praxe a výzkumu daly vzniknout technikám, které stojí za úspěchem mnoha rychlých čtenářů, včetně mistrů světa v této disciplíně. Zvládněte rychlé čtení a budete také rychleji a kreativněji myslet a snáze zlepšovat svou paměť.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: ekniha , BizBooks
Originální název:

Speed Reading Book , 1971


více info...

Přidat komentář

Fenixik
02.06.2019 4 z 5

Knížku jsem četl, protože mě zaujala a chtěl jsem techniku rychlého čtení uplatnit při své práci, kdy je kolikrát nutné přečíst rozsáhlou dokumentaci v co nejkratším čase a není nutné si zapamatovat úplně vše. Rychlé čtení se mi hodí i při denním pročítání různých článků. Avšak na beletrii a podobné knihy tuto techniku z mého pohledu nemá cenu uplatňovat, protože u toho relaxuji. To je můj názor.

jaroiva
19.04.2019 4 z 5

Informace v knížce jsou zajímavé, hlavně pro texty, které svým způsobem musím přečíst, aniž bych sama nějak zvlášť chtěla. Pro "normální" čtení bych viděla jako nejvýstižnější tuto pasáž z knížky:
"Pokud jde o beletrii a poezii, není vysoká rychlost čtení v podstatně ani hlavním cílem. ... Člověk si přece neposlechne Beethovenovu Pátou symfonii pouze jednou ... s vítězným prohlášením: "Výborně, poslechl jsem si to při 33 otáčkách za minutu!""

Ale věřím, že rady z knihy využiju, část i při čtení beletrie, ale tam hlavně z důvodů snížení únavy očí atd. Jinak se u beletrie opravdu ráda ponořím do knížky pomaleji a hluboko.

Můj vlastní závěr, který jsem si vyvodila z téhle knížky, je ten, že nejvíc svoje čtení zrychlím tím, že nebudu číst to, co číst nechci. Nemusím například za každou cenu dočítat všechny načaté knížky, které se mi nebudou líbit.


Kattulli
14.03.2019 5 z 5

Moje první knížka od T. Buzana byl "Trénink paměti" a po skvělé zkušenosti s touto knihou, jsem si pořídila i "Rychlé čtení". Neméně motivační, neméně praktická, plná konkrétních tipů a rad, jak efektivněji číst. Skvělá kniha pro studenty, akademické pracovníky a pro všechny lidi, kteří se potřebují za krátký čas pročíst mnoha materiály a odnést si z nich to důležité. A nebo klidně jen pro ty, co rádi zkoumají potenciál svého mozku a jeho schopností.

SuperMum
11.05.2018 4 z 5

Knížka Rychlé čtení s podtitulem Čtěte rychleji, učte se lépe, dokažte víc, kterou napsal autor bestselleru Myšlenkové mapy Tony Buzan, boří mýty o čtení, popisuje techniky rychlého čtení a radí, jak své čtení zrychlit. V knize se nachází 7 poměrně velkých testů, na kterých si můžete své rychločtení procvičit. Dále knihu doplňuje několik cvičení na slovní zásobu.

Vidlička
13.10.2017 4 z 5

Souhlasím s Hanichkou, že se v knize autor prezentuje až trochu moc, ale chápu to - reklama je holt reklama, že... S "porozuměním" jsem taky trochu bojovala, ale pravdou je, že jsem knihu pouze přečetla a trénink navíc nedělala. Ale věřím, že je to jako se vším - když budete pilně cvičit, výrazného zlepšení určitě dosáhnete. Pro mé potřeby jsem se určitě mnohému přiučila. Doporučuji. Vše je psáno srozumitelnou, ačkoliv trochu letákovou, formou.

Hanichka
28.08.2016 4 z 5

Za sebe musím říct, že kniha byla velmi přínosná, rychlost čtení mi zvýšila docela dost, takže v tomto ohledu jsem spokojená. S porozuměním je to trochu horší, problémy zapamatovat si čísla a jména z toho co čtu jsem měla vždycky a Tony Buzan mi nějak nebyl schopen udělit jinou radu, než že se porozumění zvýší s rychlostí čtení - to se tak úplně nestalo. Za část o rozšiřování slovní zásoby jsem vděčná.
Za zápor považuji rozhodně ten bombastický styl prezentace metody rychlého čtení - revoluční metoda, neuvěřitelné výsledky, již brzy se vám změní život,...byla bych mnohem radši, kdyby si autor tyhle fráze odpustil a přešel rovnou k věci, ale zdá se, že je to prostě jeho styl.

Mercatino
25.06.2016 3 z 5

Nedostal jsem se ani nad 500 slov za minutu a to jsem čekal, že budu číst 1000 slov za min. Kniha to slibuje, ukazuje, způsoby techniky nic naplat. Rychlost čtení jsem zvýšil z 220 na 300 slov. Alespoň něco. Ke knize se budu určitě vracet a zkoušet testy. Každopádně čekal jsem více.