Rybářské příběhy od rybníků, přehrad a moří

Rybářské příběhy od rybníků, přehrad a moří https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397359/bmid_rybarske-pribehy-od-rybniku-prehrad-A7Q-397359.png 3 1 1

Příroda, to nejsou jenom lesy a hory, jsou to také potoky, řeky, rybníky, jezera a moře. Vypravme se, vážení ctitelé Petrova cechu, k těmto vodám s humorem a nadsázkou, zapomeňme na všední starosti a okořeňme si trochu život.

Hobby
Vydáno: , Blok
více info...

Přidat komentář

BabaJaga11
25.01.2023 3 z 5

Mám ráda rybářské příběhy, některé bývají vykresleny opravdu mistrně – a zdaleka nejde jen o povídky klasiků jakými byli Ota Pavel nebo Jan Morávek. Knížka pana Svobody, který publikuje pod pseudonymem Oldry Bystr, by určitě měla na vyšší hodnocení, pokud by prošla pečlivými redakčními úpravami. Ty sice zřejmě proběhly, ale jsou velice odbyté. Kniha je totiž plná jazykových nedokonalostí, sem tam překlepů či hrubek, opakují se stejná slova v jedné větě, vyjadřování je neobratné, apod. Je to škoda, autorovy zážitky jsou jinak zajímavé a originální. Třeba zrovna ty poslední od rybníka Osika, který kdysi býval rybníkem sportovním. Rybník znám ze svého přírodovědného průzkumu před více než 20 lety a také mi nesmírně učaroval.

Autorovy další knížky

Oldry Bystr (p)
česká
2018  60%Rybářské příběhy od rybníků, přehrad a moří
2019  80%Stopa zhaslého kňoura
2018  0%Lovecké vzpomínky z jihozápadní Moravy a České Kanady
2021  %Pytlácké a jiné rybářské příběhy
2021  %Stopa ještě nevychladla

Kniha Rybářské příběhy od rybníků, přehrad a moří je v

Přečtených2x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce1x