Rváč

Rváč https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/150132/bmid_rvac-v2s-150132.jpg 4 92 25

Sedmnáctiletý Londýňan Finn Maguire je dyslektik se záznamem v rejstříku trestů. Žije se svým nevlastním otcem, neúspěšným hercem a živí se jako prodavač v restauraci s rychlým občerstvením. Finnovi se ve vteřině obrátí celý život naruby, když jednoho dne najde svého otce brutálně zavražděného. Najednou je na všechno sám. Policie ho považuje za hlavního podezřelého, a tak musí svést souboj s časem, aby očistil své jméno a zjistil, kdo a proč otce zabil. Odpovědi hledá v nemilosrdné džungli londýnského podsvětí, odhaluje temná tajemství a zjišťuje, že člověka dokážou nejvíce ranit ti, kterým věří...... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

Crusher , 2011


více info...

Přidat komentář

Mikiem
05.08.2023 5 z 5

Docela mě to bavilo akorát jsem tam nepochopila jednu zápletku ke konci proč zabili tu jeho matku,ale jinak dobrý dávám plus

E.T.007
17.09.2022 5 z 5

Tak toto bolo fakt super! Bavilo ma to. Veľmi. Skvelá zápletka, skvelé spracovanie.


Jane007
26.05.2020 1 z 5

Kniha byla doporučena jako oddechovkaa, ale přiznám se, že čtení bylo hrozné a místy jsem pochybovala o autorově rozumu. Nikdy víc

ComicGuy899
03.04.2020 odpad!

Keď manžel spisovateľky, ktorá napísala všetkým ospevovaný "skvost" Fisty Shades of Grey oznámil, že má v pláne napísať knihu, vedel som, že je zle. A mal som pravdu.

Kniha je napísaná totálne nesympaticky, postavy sú hrozne nudné a nezaujímavé.
Príbeh je úplne rovnaký ako pri Päťdesiat odtieňov šedej čiže zdĺhavý a zväčša úplne o hovne.
Ak je vrcholom humoru v knihe moment, keď hlavná postava použije slová ako porno alebo onanovanie potom viete, že sa niekde stala chyba.
Knihu som ani nedočítal lebo som k tomu nemal motiváciu.
Nerád to prirovnám k "dielu" manželky autora, ale aj to bolo aspoň pútavo napísané a dalo sa nad tým aspoň úprimne zasmiať.
Toto? Je to katastrofa.
Spisovateľ sa sem snažil vopchať z každého rožka troška a nakoniec to vyzerá ako nepodarený pokus sa priblížiť k severským kriminálkam, alebo k sériám ako C.B. Strike.
Ak si chcete prečítať niečo od tejto "podarenej dvojice" a máte aspoň trocha súdnosti, prosím, preskočte toto míľovými krokmi.
A to kniha vyzerala na začiatku tak sľubne.
Vyšetrovanie mŕtveho otca i keď všetky stopy vedú k jeho synovi.
Béčkové, ale mohlo to byť aspoň dobré napísané.

Nakoniec som z toho len znechutený a sklamaný.
Veľká škoda...

Viky007
22.02.2019 4 z 5

Jako co si budeme povídat, nějaké mouchy to mělo. Hlavně Finn mi přišel na svůj věk až moc vyspělý. A taky zápletka místy postrádala logiku. Jinak tomu nemám co vytknout, četlo se to fakt dobře. Tenhle styl psaní já můžu. A Finna si prostě nelze neoblíbit.

konicekbily
28.01.2017 5 z 5

Vydařená oddechovka, patří mezi nejlepší, které jsem kdy četl!

HYPNOS88
20.09.2016 4 z 5

Je to taková čtyřhvězdičková odechovka. To co jsem očekával, to tam bylo. Naprosto spokojen. Jistá zpověď hlavního hrdiny by mohla být více propracovaná, více dějová, ale i tak super čtení.

Bee
25.08.2016 3 z 5

Představovala jsem si akční knihu, která mi vyrazí dech, ale nakonec se z toho vyklubala celkem sympatická oddechovka. Námět je perfektní a děj se odvíjí přirozeným tempem, jen mi to prostě připadá lehce přitažené za vlasy, něco, co se ve skutečném světě nemůže dít. I když, kdo ví, možné je všechno. Finn je sympaťák, nejde mu nefandit a všechno ostatní už jde stranou :)

kayu
29.03.2016 3 z 5

Nemůžu říct, že by knížka byla úplně špatná. Začátek trochu slabší, ale postupně se to začíná rozjíždět a to už jsem se potom nemohla dočkat až zjistím, jak to dopadne. Konec určitě překvapil. Poslední kapitoly jsou hodně nabité událostmi, ale některé věci jsou bohužel trochu přitažené za vlasy.
Přesto to byla příjemná "oddechovka" a ty tři hvězdičky si zaslouží.

Temný snílek
29.08.2015 3 z 5

Kniha mě bavila a čtení jsem si užila, není to sice nejlepší thriller, jaký jsem četla, ale zase to nebylo tak hrozné, aby se to nedalo vydržet. Je to takový lepší průměr, který nemusí někoho nadchnout, ale jiného ano.
Niall Leonard má ještě co vypilovávat, ale jako prvotina to rozhodně není nikterak špatné. Píše čtivě i napínavě, jen mi chyběla hloubka příběhu, ale zápletka byla skvělá.

„Rváč“ je dějově zajímavý thriller pro mládež s překvapivým závěrem, který dokáže zaujmout, tedy pokud neočekáváte nic velkolepého. Jako příjemné počtení k odpočinku to však není vůbec k zahození a mladí čtenáři si knihu jistě užijí.

milamarus
05.08.2015 5 z 5

Tahle výpověď ze světa zločinu se mi líbila. A na debatu o tom, že pro takovou akci by každý potřeboval nějakého komplice, spolupracovníka, ochránce, spoluspiklence (říkejte si tomu jak chcete), který by byl připravený a ochotný pomoct a taky schopen ho naučit potřebné triky k přežití v londýnské džungli, bych tu neplýtvala místem…
Jasně, i Sherlock Holmes bojoval po boku Watsona, Král Artuš měl svého Merlina a John Lennon svou Yoko Ono. Ale tohle je současnost - lidé jsou tvrdí a navzájem odcizení. Žádné automatické sympatie a přijetí. Skoro nikdo, komu byste mohli věřit. Takže není divu, že i 17letý Finn Maguire je soběstačný a jde za tím, co chce. Aktivně.

Meluzínka
05.07.2015 5 z 5

Moc pěkná kniha sice chvílemi byl Finn jak Superman jak bojoval proti ale jinak poutavý příběh :)

tisha8409
01.07.2015 odpad!

Námět naivní stejně jako ten jeho manželky - 50. OŠ.
17 letý děcko má bojovat s podsvětím? Tak určitě....
Začátek nezáživný, takový nijaký, nemastný neslaný, stejně jako hlavní hrdina.
bezútěšné a spíš takové... jak se říká.. "sockové".

Rodaw
21.06.2015 2 z 5

Takhle kniha mě moc nenadchla :(

Natyna3
27.05.2015 4 z 5

Nejsem doslova fanynka knih s kriminální zápletkou a po Rváči jsem vlastně sáhla v knihkupectví jen náhodou, ale rozhodně toho nelituji.... V některých pasážích jsem se dokonce zasmála..

Matouskova
18.03.2015

Přišlo mi, že najednou bylo v knize až moc zvratů a všechno se dalo již očekávat. Jinak ale pěkně napsaná a poutavá ^^

Patapuf
01.03.2015 5 z 5

Jo jo jo... tak po dlouhé době pět hvězd..... příběh je přesně takovej, jakej ho mám rád.... nečekejte od toho žádný moudra.... je to prostě přímočará jízda a věřte tomu, že si vás udrží až do konce.....

Misha11
19.01.2015 4 z 5

Kniha se četla úplně sama, má poměrně chytlavý oddechový děj. Hlavní hrdina mi k srdci příliš nepřirostl, ne že by mi byl nesympatický, ale byl takový... zvláštní. Autor ale dobře propletl příběhy jednotlivých postav a tím udělal celou knihu zajímavější.

grimik
27.10.2014 4 z 5

Četla se sama, jedním dechem, za jeden den. Uvěřitelný příběh, sympatické, dobře vykreslené postavy a napínavá zápletka.

soukroma
26.08.2014 4 z 5

Takový jednodušší teenagerovský thriller z Londýna, kde nechybí organizovaný zločin, zkorumpovaní (ale i ti dobří) policajti, rozpadlé rodiny, mladé lásky, hospodští kámoši ani (naštěstí dost na pozadí) drogy. Dobře se to četlo, ale pořád jsem měla pocit, že hrdina jedná a myslí jako o něco starší mladík než deklarovaný sedmnáctiletý.

Autorovy knížky

2013  76%Rváč

Kniha Rváč je v

Právě čtených1x
Přečtených130x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených11x
Knihotéce76x
Chystám se číst42x
Chci si koupit3x