Růže z Yorku - Strmý pád

Růže z Yorku - Strmý pád https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269273/bmid_ruze-z-yorku-strmy-pad-8O4-269273.jpg 5 18 3

Růže z Yorku série

< 3. díl

Dramatický závěr vzrušující ságy z období válek růží zachycuje poslední dva roky života krále Richarda III. Vykresluje ho jako tragického hrdinu, který se snažil vládnout všem spravedlivě a podle práva, bez ohledu na původ. Osud si s ním krutě zahrál – vzal mu jeho nejdražší a nakonec i chuť žít. Kniha přibližuje bouřlivé historické události ve středověké Anglii a nechybí v ní vášeň, romantika, intriky, zrada ani vraždy.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Historické romány

Vydáno: , Brána
Originální název:

The Rose of York: Fall from Grace , 2006


více info...

VendulaB
VendulaB
25.01.2022 4 z 5

Poslední díl dobré historické série - za mně však (na rozdíl od předchozích hodnocení) je to díl nejslabší. Příběh se už trochu vleče a navíc to autorka se svou snahou o očištění pověsti Richarda III. trochu přehání. Hlavní postava tak ztrácí na reálnosti a uvěřitelnosti. Kvůli jeho líčené dokonalosti postupně ztrácel mé sympatie z předchozích dílů. Jinak platí, že jde o příjemnou sérií, která za přečtení rozhodně stojí.

Rozmarýna Rozm
Rozmarýna Rozm
15.01.2021 5 z 5

Z trilogie nejlepší část, velmi dobře se to četlo. Na konci v bitvě u Bosworthu byl zřejmě špatný překlad, protože to vypadalo, že Oxford je s Richardem a o větu dále, že je zrádce a je proti Richardovi.


nikca0568
nikca0568
06.01.2017 4 z 5

Autorka dobře uzavřela trilogii, bitva u Bosworthu na kterou jsem netrpělivě čekala od začátku knihy nezklamala. Richard opět za klaďase, Tudor na můj vkus naopak až přehnaně vylíčen jako padouch a hlavně jako bastard. Na konci také popsány osudy jiných hrdinů po událostech na konci. Richard byl v tomto díle již králem připodobňován k Artušovi. Taky se celo dobu utápí v sebelítosti, tak že ho i čtenáři musí být líto.