Runy v praxi

Runy v praxi https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310048/bmid_runy-v-praxi-gGO-310048.jpg 4 8 2

PRASTARÁ ABECEDA PRO SOUČASNÉ MÁGY Runy můžete využít jako mocné nástroje magie, nejen k věštění, ale i duchovnímu rozvoji a osvícení. Ve Futharku, který je nyní průběžně vydáván již pětadvacet let, nás autor EDRED THORSSON naučí, jak. Thorsson čtenáře vede do hlubin Staršího futharku - nejstarší formy runové abecedy, kterou germánské kmeny používaly asi od roku 200 př.n.l. až do roku 800 n.l. Tato abeceda o čtyřiadvaceti znacích se používala k dorozumění a i magii - obrázky run nacházíme na amuletech, nástrojích, zbraních i na kamenech, které se používaly k věštění. Každá moc skrytá za každou runou je stále živá, a když ji umíme nasměrovat, stává se účinným symbolem přeměny lidského života. Futhark je celistvá kniha o runovém učení. Obsahuje podrobné definice všech čtyřiadvaceti run a jejich výklad, fonetickou hodnotu, odvozené tvary i magické vlastnosti. Kromě toho Thorsson čtenáři přináší cvičení, zpěvy a rituály, díky nimž se může spojit s mocí skrytou v každém glyfu.... celý text

Přidat komentář

Martina1725
04.03.2022 4 z 5

Kdo se zajímá o runy, určitě přínosná. Ale na další magické návody bych byla opatrná, pokud tomu člověk skutečně nerozumí.

fvalek
25.11.2018 4 z 5

Tahle kniha se mi moc líbila, je psaná tak jako lidsky a vřele. Samozřejmě jako specializovaná kniha má celý obsah věnovaný runám, což jí dává milionkrát větší prostor pro jejich studium než mají běžné buďto ezoterické, wiccanské nebo odborné či historické knihy, a právě to mě tak zaujalo. Téma run bych shrnul tak na tři strany, ale kniha se jim věnuje na dvě stě stranách. Zjistil jsem tak dlouholetou záhadu, proč každá publikace používá jiné runy, a že já osobně používám ten nejstarší futhark. Také jsem konečně odhalil co je runa coby písmo a runa coby znak, symbol... že jde runy tvořit. Kouzlit s nimi sice nebudu, nebo alespoň ty rituály mi přijdou trošku komické, ale na věštění a amulety je to super. Kniha v sobě snoubí historické pohledy a magický aspekt, v tomhle je prostě skvělá a i hezky vypadá. :)


Autorovy další knížky

Edred Thorsson (p)
americká, 1953
2016  88%Runy v praxi
2016  80%Fraternitas saturni: Oheň & led
2020  80%Runy mystéria a šamanismus
2020  %Runy: Tajné techniky

Kniha Runy v praxi je v

Právě čtených2x
Přečtených11x
Doporučených1x
Knihotéce13x
Chystám se číst11x
Chci si koupit16x
dalších seznamech1x