Rumcajs se vrací II.

Rumcajs se vrací II. https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371437/bmid_rumcajs-se-vraci-ii-h49-371437.jpg 5 28 15

Rumcajs se vrací série

< 2. díl >

Manka umřela, dospělý Cipísek s rodinou starostuje v Jičíně a Rumcajs zůstal na stará kolena v Řáholci sám. Když doprostřed lesa dopadne neznámý objekt, bude ale muset rychle oprášit svoje loupežnické náčiní, aby uspěl v boji s novým nebezpečným nepřítelem - Vetřelcem z vesmíru.

Criosphinxx
Criosphinxx
19.05.2022 5 z 5

Ještě lepší, než první díl:D Nápad, vtip, akce a i to napětí tam je…prostě jsem rád, že jsem na tohle narazil!

T800
T800
24.10.2020 5 z 5

Tady snad není co řešit. Pan Opitz v nás probudil patrioty a já vyrazil chránit Řáholec i Jičín a vůbec mě nenapadlo, že tam můžu být roztrhán Vetřelci.


ShamanElder
ShamanElder
11.09.2020 5 z 5

Kníže pán je vůl, jak jinak. Ale jeho osud je k zasmání. V Řáholci řádí facehugger a Jičín je v ohrožení. Tohle se prostě povedlo.

Predator666
Predator666
05.08.2020 5 z 5

Rád bych více takových krásných krvavých výletů do Českých krajů. Jičína je mi líto, ale věřím, že nedopadne jako Gunnison v Coloradu, kde se také objevují facehuggeři a Vetřelci. Ne, ne, to by pan Opitz určitě Řáholci neudělal. A tak nezbývá, než se pustit do trojky, abych věděl, jak jim Rumcajs nakope prdele.

3DD!3
3DD!3
29.05.2020 5 z 5

Doufám, že to někdy zfilmujou. Medvěd a králíček jako hostitelé pro Vetřelce? To je nápad za milión.

tatjana1737
tatjana1737
27.05.2020 3 z 5

"Díky naší odvaze a síle jsme chytili tohoto tvora. Tedy netvora."

"Co budeme dělat?"
- "Já... Já si musím zakouřit."
- "Taky.." - "Já taky." - "Taky..." - "Pujč mi křesadlo." - Baf, baf.

Atmosféra houstne, a to nejen díky lakotnému správci, který potvrzuje to, co známe ze seriálu. Rumcajs na rozdíl od jiných komiksových hrdinů není nezranitelný, ale něco mi říká, že dobro stejně zvítězí.

Víc než příběh jsem si tentokrát vychutnala reklamy na jiné komiksy (Mach a Šebestová a zejména Bob, Bobek a Boba).

Terva
Terva
17.05.2020 5 z 5

Dědek jeden paličatej!
Všechno musí být po jeho.
U všeho musí být osobně.
Jednou půjde
i na svůj pohřeb.

Na scéně se objevuje knížepán, ale už to vlastně není on. I když, koho potká, toho sežere. Tak že nic nového v Jičínském Řáholci, kde jde do tuhého. Tři pavoučci (facehuggeři) už nadělali pěknou paseku. A vraždí dál. Šokovaní obyvatelé lesa Řáholce začínají mít strach. A Rumcajs si jde pro prach do své bambitky. Pořádný žalud dokáže také nadělat paseku.

Citát: Pořád střílíš žaludama? Co takhle zkusit kule?

Tedy, řeknu vám, tohle byl krutej masakr. Řáholec je proteklý krví všech mrtvých. A Rumcajs? No, to vám je borec. Nelekne se nikoho a ničeho. Překoná strach a vrhá se na vetřelce – paráda - taková odvaha! Řáholec si nemohl přát lepšího ochránce a obránce. Jenže, ne všechno mu vyjde. Je tu ještě spousty práce. Vše je příjemně nakreslené, zvířátka jsou milá, lidé přívětivý a vetřelci černí a nebezpeční. Jičín je v ohrožení

Malá ochutnávka:
Vojáci, pozor! Máme před sebou velký úkol.
Zneškodnit nebezpečného tvora, který se ukrývá v Řáholci a nemilosrdně vraždí lesní zvěř i lidi. Jak jistě víte, zabil i.......

Opět jsem se knížepánsky bavil. Obdivoval kresbu,, humorný scénář a akční scény jako vystřižené ze Scottova filmu. Opět na konci nechybí Skicář a ukázka vývoje stránek. Reklama na Macha a Šebestovou mě dostala. Doufám, že se to dá někde sehnat. Při čtení jsem poslouchal další album skupiny Mercyful Fate.

Citát: Došli mi patrony! No, to je skvělý, to je prostě skvělý! Co teď kurva máme dělat? Teď jsme pěkně v pr.....

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka
13.05.2020 4 z 5

Druhý díl je klasický slasher bez hlubšího děje, ale žalud to vem! Rumcajs je borec borců a vy jenom doufáte, že Cipísek najde svoje ztracené kuličky (nebo žaloudky, když je z toho Řáholce?), aby to dobře dopadlo.

Ivan Kučera
Ivan Kučera
19.03.2020 3 z 5

Detská kresba sa k tak krvavým a brutálnym príšerám, ako sú Votrelci tak neskutočne nehodí, až to svojím spôsobom bizarne drží pokope a možno by ste si dokonca radi dali pokračovanie.

lyriq
lyriq
17.06.2018 5 z 5

Rumcajs jede bomby. Akce nabrala obrátky a já slintám v očekávání závěrečného sešitu.

jarynek
jarynek
22.05.2018 5 z 5

První díl byl skutečně jen předehra. Zde se již rovnou jde do akce a na velice omezeném rozsahu dokáže autor skvěle vystihnout celkovou atmosféru, charakter jednotlivých postav i jejich vzájemné vztahy. A do toho nelítostný Vetřelec, který masakruje vše živé, a před nímž v Řáholci a ani v Jičíně není bezpečno. A jediným, kdo jej může zastavit se zdá, že je Rumcajs s bambitkou nabitou hodně ostrými žaludy. Už se těším, jak střet těchto dvou nesmrtelných legend vyvrcholí.

Kapis
Kapis
11.05.2018 5 z 5

Prostě dokonalé. Ještě když to člověku přistane jednoho dne ve schránce:) Ti šťastní z nás, okdkojeni večerníčky, slintají blahem více, takový Mach s rejžákem holt nemá chybu. Nemůžu se dočkat posledního dílu, Michale, díky!!!

Je to borec, že? Jooooo:)

trudoš
trudoš
17.03.2018 5 z 5

„Mám dubovej kloubouk a ve vousech roj, mý jméno je Rumcajs, a to je můj boj!“
Netuším, nakolik Michal Opitz zná Fanánkovu tvorbu, ale tenhle citát z Mein Kampf im Wald Rzaholetz naprosto dokonale vystihuje podstatu jeho komiksu. Tohle totiž není pohádka pro roztomilá děvčátka, ale rekviem za jednou érou hrdinství, odhodlání a chlapáctví. Když Clint Eastwood točil Nesmiřitelné nebo James Mangold Logana, ve skutečnosti oba chtěli vystřihnout podobný kousek, jako se povedl rodákovi z Hradce Králové. Ten možná neroztáhl své dílko na dvouhodinovou minutáž, ale zase do toho dal všechno a bez zbytečných keců - atmosféru, humor, nostalgii i brutalitu.
Dějově nám druhý díl příliš nepokročí, ale o to důrazněji zasáhne do osudů kultovních postav. Řáholec už není tím bezpečným místečkem, co býval, a masakr, ke kterému v něm dojde, by si za rámeček nedal ani jednatřicetiletý Peter Jackson. Vetřelci holt nejsou žádní amatéři, a když přijde na genocidu savců, umí zodpovědně přiložit ruku k dílu.

Gordonlord
Gordonlord
14.03.2018 5 z 5

Tohle je prostě mistrovské dílo. Na tak malém počtu stran a tím pádem s malou možností manévrování příběhu a připravování zvratů dokázal Michal Opitz naservírovat precizně syrový a krutý příběh, který se s tím vážně nepáře! Zároveň se vyhnul předvídatelnému vývoji děje a dětskou rozjuchanost zde můžete hledat opravdu jen v kresbě, která zůstává hrdou poctou večerníčkové předloze. Příběh samotný v sobě dospěle, nekýčovitě a bez jediné známky infantility snoubí typicky české momentky (sem tam nějaký dobrý vtip) spolu s vytříbenou, vygradovanou a ještě ke všemu nečekaně napínavou masakrální akcí, která jen podtrhuje dospělý příběh, jenž je i přes svůj námět a postavy nohama na zemi, což je hodně sympatické. Tohle vážně není pro děti, ale je to prvotřídní. Jsem zvědavý, jestli autor udrží gradaci příběhu a povede se mu i finále celé série. Laťku si dal totiž zatraceně vysoko !

Voliarty
Voliarty
06.03.2018 4 z 5

Akože tak toto bolo niečo. Zatiaľ, čo prvé zoznamovacie číslo predstavilo postavy (čo som ako neznalec Rumcajsa uvítal), tak druhé sa vrhá priamo do akcie. A je to dobré, alebo skôr by sa hodilo spojene ,,bol to masaker!". Alien je fakt nebezpečný, každý kto mu skríži cestu to má spočítané a o Rumcajsa som sa naozaj, že bál.

Som zvedavý, ako to Michal Opitz ukončí.

Štítky knihy

české komiksy

Autorovy další knížky

Michal Opitz
česká, 1980
2017  88%Rumcajs se vrací I.
2020  94%Rumcajs se vrací III.
2018  92%Rumcajs se vrací II.
2019  67%Scratch Wars: Legenda Overcorneru

Kniha Rumcajs se vrací II. je v

Přečtených25x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených5x
Knihotéce8x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x