Věž - vzestup předchází pádu

Věž - vzestup předchází pádu https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225947/bmid_ruinska-trilogie-vez-CoT-225947.jpg 4 101 22

Ruinská trilogie série

< 3. díl

Po staletích tajemného mlčení otevírá Citadela, nejstarší obydlené místo na zemi, svoje brány. Pohled do útrob věže je však děsivý – téměř vše, co bylo uvnitř, zničila smrtelná nákaza, která se i nadále šíří. Gabriel Mann umírá a bývalá novinářka Liv Adamsová tak musí sama čelit zabijákům, kteří ji chtějí za každou cenu umlčet. Mezitím v USA pátrá agent FBI Joe Shepherd po zmizelém vědci z NASA a záhy zjišťuje, že se blíží něco, co si ani nedokázal představit – co si nikdo nedokázal představit… Závěrečný díl strhující konspirační trilogie Simona Toyneho.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Tower , 2013


více info...

Přidat komentář

foreteller
29.11.2022 5 z 5

Výborné ukončenie trilógie s veľmi zaujímavým koncom .

Imis
26.06.2022 2 z 5

3. dílem se mi těžko prokousávalo. Autor tam přidal nové postavy, které mi přišly z velké části pro hlavní děj nadbytečné. Série na mě dělá dojem, že by se vešla do 2 knih, ale autor snad měl smlouvu na 3 díly, tak je nějak potřeboval naplnit. Jednoduše mi to přišlo trochu moc natažené. Očekávala jsem nějaká bombastické finále, ale dočkala jsem se spíš jen romantického hepáče. No, dala bych možná 2,5 hvězdičky, ale víc ne. Trochu škoda. Začátek série mě totiž nadchnul.


Arev122
31.03.2022 4 z 5

Třetí díl byl o něco méně akční než předchozí, za to byl závěr romantický. Ale děj měl spád a napětí .

lucie3145
30.07.2020 5 z 5

Mně se moc líbila celá trilogie. Téma posledního dílu pro mě bylo poutavé a celou dobu jsem čekala, jak se zdánlivě nesouvisející nové postavy propojí se starými známými. Celé dílo bylo dobře zakončeno.

jprst
23.07.2020 4 z 5

Slušný závěr série, který se docela slušně povedl, ale žádné překvapení se, bohužel, nekonalo. Takže můj závěr je asi takový: Dobré,za přečtení ta trilogie stojí, ale nemám pocit, že bych se k ní chtěl někdy vrátit.

Ryorka
21.03.2019 4 z 5

happy, happy, happyend. I když očekávaný a předvídatelný, ale přesto čtivý.

Kalina
28.01.2018 5 z 5

I třetí díl trilogie byl velmi pěkný. Přes všechny útrapy nám závěr příběhu dává naději do budoucna. Doporučuji.

pavla7316
18.11.2017 2 z 5

První dva díly se mi četli lépe než třetí díl. První dva byly přečteny během 3 dnů, třetí díl jsem četla více jak týden.

P1tr
09.10.2017 4 z 5

Simon Toyne opět vybrousil svůj styl a závěr Ruinské trilogie tak přináší literárně nejvypiplanější část, ve které se mnohem lépe dávkuje příběh a více se tlačí na emoce, což je příjemná změna, která oproti předchůdcům dodáva dění na lidskosti a osudovost příběhu je tak mnohem vnímatelnější. Bohužel tvůrce neustál zakončení, které je sice po emoční stránce výrazné, ovšem samotný průběh záhady celou dobu vybízel k epičtějšímu a apokalyptičtějšímu zakončení, kterého se nedočkáme a v porovnání s očekáváními je konec poměrně klidný a pohodový, což je škoda, neboť sám o sobě funguje pro postavy dobře, ovšem jako vyvrcholení nastoleného tématu v této knize působí poněkud nepatřičně. Nicméně slabší konec nedokáže zážitek ze čtení zkazit příliš, neboť až na tento fakt se Věž poučila z mých výčitek jedničky a dvojky a postavy jsou tentokrát trojrozměrné a uvěřitelné a ve výsledku se příběh točí především kolem postav a jejich citů a ne naopak, jak tomu bylo dříve. Věž je tedy povedeným zakončením zajímavé trilogie, která se po všech stránkách vyvíjela a bude tak vnímána v jednotlivých částech i jako celek velmi pozitivně.

iam_librarian
02.10.2017 5 z 5

Poslední díl nebyl tak akční jako například ten předchozí, ale o to byl více napínavější. Konec se mi velice líbil, do poslední chvíle jsem pořádně nevěděla, co se bude dít. Jasných pět hvězd!

Andrea7
04.08.2017 4 z 5

Lepšie zakončenie trilogie ani nemohlo byť. Po trochu slabšom druhom diely som bola veľmi milo prekvapená. Určite doporučujem.

Sarkyss
16.06.2017 5 z 5

Fantastické zakončení trilogie.

zimka.r
31.03.2016 5 z 5

Velmi lehce se četlo, hezký příběh...věřím, že si celou trilogii dám někdy ještě jednou :)

Hoshi
12.11.2015 5 z 5

Právě dočteno a jsem nesmírně ohromena. Nádherný závěr celé trilogie, ještě teď mi buší srdce z toho všeho, co se událo. Celý příběh se četl velmi lehce, líbilo se mi prolévání minulosti a přítomnosti .. Paráda! Teď už jen zavřít oči a nechat si o celém příběhu zdát :)

Misa25
16.10.2015 5 z 5

Závěr celé trilogie je moc povedený. Na začátku knihy jsem měla trochu problém se orientovat, jelikož jsem předchozí díl četla hodně dávno, ale nakonec jsem se do děje dostala a bylo to skvělé :))) víc takových to zamotaných a zapeklitých a časově nesourodých knih na pulty knihkupectví :)))

stopař
20.09.2015 5 z 5

Vynikající zakončení celé trilogie.Doufám v další knihy od tohoto autora.

drbohlav
20.08.2015 5 z 5

teď po dočtení posledního dílu můžu říct, že jsem byla spokojená. Ano, některé věci mi přišly přes čáru, ale ve finále jsem byla ráda, že autor do příběhu nezapletl Atlantidu, nebo další události neustále v knihách tohoto charakteru omílané. Jediné, co mi vadilo, byla doba mezi díly. Tak trochu jsem musela nahlédnout do předchozího dílu, jelikož se mi už nějaké události a podrobnosti za ty dva roky vykouřily z hlavy. Čte se to rychle, má to spád i zápletku, které si trilogie udržela až do konce. Doporučuji

kikies
07.07.2015 5 z 5

Já tedy hodnotím celou trilogii více než kladně. Je to napínavé, tak akorát sci-fi a dostatečně tajemné a temné, velice dobře se to čte, postav a s nimi spojených příběhu je celá kopa a všechno se to tak krásně prolíná, potkává a ovlivňuje.... Ruinskou trilogii je radost číst, ale doporučuji jednotlivé díly číst krátce po sobě, děj jednotlivých dílů na sebe navazuje úzce a při větší pauze hrozí, že se v tom trochu ztratíte! ;-)

Dousabel
27.06.2015 4 z 5

Tak pro mě závěrečný díl trilogie určitě nejlepší! Mělo to napětí, spád, sympatické nové postavy, přišlo mi to takové nejucelenější. Probíhají zde zároveň dvě dějové linie, které se na konci parádně spojí a vše se krásně vysvětlí! Opravdu se mi po dočtení hrozně moc ulevilo, měla jsem chuť se rozjet za Liv do té jejich oázy míru :o)
I když mě druhý díl trochu zklamal, tak tímto dílkem to pan spisovatel dokonale završil a vřele tuto trilogii doporučuji milovníkům konspiračních teorií :)

kaninaj
07.05.2015 5 z 5

Musím se přiznat, že na třetí díl jsem se moc těšila a mě osobně nezklamal. Celá serie byla opravdu velice poutavá. Tento díl je - tedy alespoň pro mne - ten typ knihy, která už na začátku zaujme a nepustí Vás, dokud ji nepřečtete a věřte, že ji přečtete hodně rychle :)
Příběh začíná ve státech, vyšetřováním FBI. Setkáváme se tu se zkušeným agentem Franklinem, kterému je přidělen "zelenáč" Shepherd, který se ukáže jako velice schopný.
Ze států se vyšetřování přesune do Turecka.....
Turecko - Ruina - naši známí z minulých dílů - Liv, Gabriel, komisař Arkadian, Athanasius.
Ruina...tady se bojuje o život se zákeřnou snětí a naproti tomu se o tisíc km dál rodí nový Eden, začátek všeho

Štítky knihy

záhady FBI apokryfy NASA

Autorovy další knížky

Simon Toyne
britská, 1968
2011  81%Sanctus
2018  72%Neznámý
2013  81%Klíč
2015  78%Věž - vzestup předchází pádu
2019  82%Chlapec, který viděl

Kniha Věž - vzestup předchází pádu je v

Přečtených132x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených11x
Knihotéce121x
Chystám se číst36x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x