Rubínový pokoj

Rubínový pokoj https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353859/bmid_rubinovy-pokoj-KF1-353859.png 3 83 29

Viktoria série

1. díl >

Londýn, 1907 Mladičká Victoria žije proti vůli své vlivné šlechtické rodiny ve společném bytě sama se starým komorníkem svého nedávno zesnulého otce. Není bohatá, ale šťastná. Její svět se ale otřese, když se začnou šířit nehezké narážky na temné rodinné tajemství. Jediný muž, který by mohl na její otázky odpovědět, je zavražděn… Victoriina dobrá pověst je ohrožena. Při pokusu odhalit rodinné tajemství se dívka k zděšení své rodiny záhy ocitne sama v nebezpečí. V nouzi ji zachrání atraktivní novinář Jeremy Ryder. Může mu však důvěřovat? Strhující román o temném tajemství, překvapivých pravdách a lásce na pozadí viktoriánské Anglie.... celý text

Detektivky, krimi Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Die rubinrote Kammer , 2016


více info...

Přidat komentář

Marcik7
24.02.2024 3 z 5

Londýn na počátku 19. století , sufražetky- bojovnice za volební právo žen, rozdělení společnosti na vrstvy přes nejnižší lůzu, nízkou, střední , ze které pochází i naše hlavní hrdinka Victorie se svým komorníkem a hospodyní, vyšší třída šlechty až po nejvyšší královskou. Zastaralé předsudky co je a co už není společensky vhodné a do toho vyšetřování několika vražd a vydírání. Nechybí ani romantická linka. Dost se to táhlo, ale vzhledem k předchozímu to asi ani jinak nešlo.

katpas76
08.12.2023 2 z 5

Obvykle mi trvá týden přečíst knihu. Tuto jsem četla 4! To svědčí o čtivosti kniha byla pro mě překombinovaná, málo čtivá sama nevím proč, protože námět knihy byl dobrý a začátek slibný. Ale nebýt výzvy, tak bych knihu určitě nedočetla. Pokračovat v sérii určitě nebudu.


jfialova
20.11.2023 4 z 5

Za mě milé, odpočinkové čtení. Ano, je tam řada klišé-nažehlený anglický sluha Hoppkins, pití hektolitrů čaje, nakupování v Harrods, aristokratické kratochvíle různého typu atd. Nicméně nějak zvlášť mi to při čtení nevadilo. Děj je přiměřeně napínavý, jasně, v určité fázi se už dá předvídat, jak to celé skončí, ale i tak se to dalo snést. Nechybí ani trocha romantiky. Není to žádný literární klenot, ale kniha mi pár večerů zpříjemnila, takže časem ráda sáhnu i po dalším dílu série.

annes
15.11.2023 4 z 5

Hehe, po přečtení prvního dílu Rebelky z Oxfordu, jako bych se dostala do podobné knihy, až podezřele podobné. Nevím, jestli to autorka nechala inspirovat četbou téhle série, ale já osobně (až na to že styl psaní který je dost odlišný, místy až zdlouhavý skrze detaily a jsou zde také detektivní prvky) vidím opravdu velkou podobnost.
Nicméně takhle kniha rozhodně zabere delší čas, ale i tak je to takové milé čtení s hlavní hrdinkou, která není úplně tak dokonalá, romantickou linkou, která není zase tak předvídatelná a záhadou, která je nakonec více záhadnou než se zdá být.

martina.culik
28.08.2023 3 z 5

Knížka byla taková oddychová, postavy trochu předvídatelné včetně vztahů mezi nimi. Tím nechci říct, že mě v knize nic nepřekvapilo.
Přiznám se, že jsem se do knihy nemohla začíst - rozčiloval mě zvláštní překlad, při kterém byla například oslovení ponechána v angličtině, což mě (ani nevím proč) velmi rušilo a vždy mě to vytrhlo ze samotného příběhu. Proto jsem knihu četla poměrně dlouho.
Ačkoli se jedná o sérii, je příběh v této knize uzavřený, což oceňuji, protože se o pokračování v četbě mohu rozhodnout zcela podle nálady a nenutí mě nějaká nezodpovězená otázka.

SumýšIrena
26.03.2023 2 z 5

Průměrná detektivka kombinovaná s podprůměrnou romancí na mě nezapůsobila.

babystar
14.03.2023 3 z 5

Historická romance s trochou lásky, tajemství i napětí, ale i s nějakou tou nelogičností a technickými vynálezy, které mne zarazily (ty ale vysvětlila autorka na konci knihy). Příjemná oddechovka, v níž se i něco zajímavého dozvíme o historii ženského hnutí. Původně jsem chtěla knihu zařadit do čtenářské výzvy na téma "název místnosti v názvu", ale po přečtení ji dám do "boje o lidská práva".

Kerberos
14.01.2023 4 z 5

Knihu jsem začala číst kvůli čtenářské výzvě a čekala jsem romantiku. Byla jsem mile překvapena. Jde spíš o historickou detektivku z viktoriánské doby.

Medicka19
26.12.2022 3 z 5

Chtěla jsem autorku nachytat na historické nepřesnosti, a tak jsem její líčení hnutí sufražetek podrobila pečlivé rešerši. A skutečně vše je více než přesné!
Dialogy, reálie, historické souvislosti... No až na postavu "strýčka" komorníka.
Jenže ten probeh není tak chytlavý. Ryder je první milovník z červené knihovny, teta až příliš jednoduše zlá atd
Trochu jako dětská kniha či roman pro ženy v měkké trafikové vazbě...

AndreaP.
27.05.2022 3 z 5

Nevím proč, ale hlavní hrdinka knihy mi byla něčím nesympatická, což se nedá říct o komorníkovi Hopkinsovi, ten naopak mě v knize velmi bavil. Historických románů, s ohledem na to, že je to můj oblíbený žánr, jsem přečetla už mnoho, musím konstatovat, že i mnohem lepších, než byl tento. Je fakt, že tato je kniha zaměřením spíše detektivka. Takže mé hodnocení je taková zlatá střední cesta, tři hvězdičky, osobně si myslím, že do dalších dílů se ale pouštět nebudu. Ale nikdy neříkej nikdy.

čef
20.03.2022 4 z 5

Konečně jsem se dostal po 3. a 4. díle k tomu prvnímu. Kromě hledání vraha se zde propírá boj sufražetek za volební právo. Také se odhaluje tajemství hrdinčina života a láskyplné eskapády. Pro mne bylo na této knize nejzajímavější, jak autorka dokáže barvitě popsat život v Anglii na počátku 20. století. Zdařilý je i doslov, ve kterém jsou věci uvedeny do souladu s dobovými prameny.

Inka8
28.02.2022

Kniha se mi velmi líbila , jen jsem neočekávala rozuzlení . Vůbec mě nenapadlo , kdo je vrah . Právě jsem si všimla , že kniha má pokračování , které si moc ráda přečtu , protože se mi postavy líbily a jsem zvědavá , jak Victoria a Hopkins budou zase po něčem pátrat

Barbara182
21.02.2022 4 z 5

Kniha naprosto splnila očekávání, čtení mě moc bavilo a děj ubíhal opět ze začátku volněji a postupně nabíral na obrátkách. Postavy jsou mi sympatické (komorník Hopkins si získal obzvlášť velké zásluhy za obranu cti své svěřenkyně :-), a tak s nimi ráda strávím víc času u dalších pokračování. Jen snad by mohla autorka aspoň jednou vymyslet zápletku, aby vrah Viktorii přímo neohrožoval :-)

cmelda26
02.12.2021 4 z 5

Knížka splnila očekávání , líbila se.

Zuzulinka
08.08.2021 5 z 5

Moc krásná kniha. Jsem ráda, že jsem je objevila. Nemohla jsem se od čtení odtrhnout. Moc hezky napsáno.
Je to první díl ze 4. Již mám připravený druhý, třetí i čtvrtý díl.

milena8281
10.05.2021 3 z 5

Příjemná oddychovka s trochou detektivního napětí. :) Užila jsem si to.

kvetuse3368
14.02.2020 5 z 5

Přečetla jsem jedním dechem, moc se mi líbila.

essene
07.10.2019 4 z 5

Moc se mi to líbilo.Pěkný detektivní napínavý román

Znedla
19.09.2019 3 z 5

Tak trochu detektivní román, kdy se mladá Victoria se svým sluhou Hopkinsem pouští do velmi nebezpečného pátrání po vrahovi sira Francise, který jí před svou smrtí naznačil, že část jejího života se mohla odehrát úplně jinak než si myslí....

Ze začátku jsem se do knihy nemohla začíst, ale pak věci nabraly rychlý spád a dočteno jedním dechem.

Maria95
12.02.2019 3 z 5

Musím souhlasit s komentáři níže a to tím, že to byla detektivka. Také to oslovovani mě neskutečně rusilo, kdyby to přeložili do češtiny, nebylo by to od věci. Jinak to byla celkem dobrá detektivka, ikdyz tento žánr moc nevyhledavam

Štítky knihy

Anglie vraždy Londýn historické detektivky rodinná tajemství

Autorovy další knížky

Pauline Peters (p)
německá, 1966
2017  69%Rubínový pokoj
2018  77%Tajemství růžového pokoje
2021  81%Chýše v močále
2020  78%Cedrový dům

Kniha Rubínový pokoj je v

Právě čtených1x
Přečtených117x
Čtenářské výzvě23x
Doporučených4x
Knihotéce114x
Chystám se číst134x
Chci si koupit29x
dalších seznamech5x