Rozum proti populismu

Rozum proti populismu https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480043/bmid_rozum-proti-populismu-qWz-480043.jpg 3 17 5

Ať už si o Petru Fialovi myslíte cokoliv, těžko mu můžete vyčíst, že je nečitelný. Je to naopak jeden z mála politiků, u kterého víte, za čím si dlouhodobě stojí, jak uvažuje a co prosazuje. Petr Fiala není mužem momentálních nálad a rozmarů: svou politickou vizi a program má důkladně promyšlené. Tato publikace umožní čtenáři ještě lépe proniknout do jeho myšlení i soukromého života, a dokreslí jeho osobnost. Zahrnuje výběr z nejzajímavějších rozhovorů, které s ním vedli dlouholetí přátelé – o politice, společnosti a vzdělání, ale také o mládí za komunismu, listopadové revoluci a akademické dráze. A navíc osvětlí i to, proč je, jak už název napovídá, důležité svést bitvu rozumu proti populismu…... celý text

Přidat komentář

Emik87
24.02.2024 4 z 5

Kniha se mi četla dobře a chválím i to, že s ní není velký elaborát.

Marrco
07.10.2023 4 z 5

Zajímavé myšlenky, řekl bych až velmi střízlivý pohled na minulost i přítomnost. Jen škoda, že ideály, které současný premiér evidentně zatratil, zůstaly pouze na papíře této knihy. Ale to je zřejmě obecně úděl praktické politiky.


IvonaK
29.12.2021 4 z 5

Petr Fiala není v žádném případě levičák jak si někteří lidé co ho nenávidí myslí. Je to typický pravičák a je velmi obdivuhodné s jakými nepříjemnostmi se v životě dokázal vyrovnat předtím než vstoupil do politiky. Přeji mu ať mu rodinné vztahy vydrží a ať má v životě stále hodně štěstí. Narozdíl od jiných politiků jejichž existence je omyl, si zaslouží podporu. Alespoň teda ode mě a jeho voličů. :-)

Mateo67
25.10.2021 4 z 5

Knihu přinesl syn domů s tím, ať si ji přečtu a pošlu dál, nebo ať ji nečtu a pošlu dál. Přečetla jsem ji během sobotního odpoledne. Necelé dvě hodiny to trvalo a bylo to nečekaně zajímavé a nečekaně nostalgické. Tedy až na kapitolu o politice:-). Zjistila jsem, že Petr Fiala studoval na fakultě jen rok nade mnou, a kapitola o jeho mládí a studiích mě proto s překvapivou silou vtáhla a vrátila o víc jak 30 let zpět. Moc pěkně jsme si tu odpolední sobotu spolu užili. Takže za ten nenadálý výlet do mládí to u mě má Petr Fiala ryze subjektivně za čtyři. Hvězdy:-).

kate9326
17.09.2021 5 z 5

Docela mne zaujalo, jak je kniha tenká...Je ted dost populární dát do knihy různá interwiew - někomu tento styl čtení sedne, někomu ne. Ačkoliv se s autorem neshoduji v mnoha názorech- například nejsem věřící- respektuju to, že je to každého věc, pokud to "nevnucuje" všem jako "povinnost"..Je vidět, že autor je velmi edudovaný a subjektivně precizní, a i pokud máte odlišné názory, můžete si knihu přečíst.