Rozum do hrsti

Rozum do hrsti https://www.databazeknih.cz/img/books/81_/81328/bmid_rozum-do-hrsti-zhL-81328.jpg 3 3 2

Hádanky, hlavolamy, triky a kouzla, která mohou sloužit pro pobavení mládeže, ale která mohou zkoušet i děti samy.

Přidat komentář

Morbidus
12.01.2022 2 z 5

Z nostalgie, kdy jsem se jako kluk tímto svazkem hádanek, rébusů a chytáků (nepříliš úspěšně) prokousával, jsem zprvu zvažoval vyšší hodnocení. Když jsem ale nyní po letech jako dospělec zkusil totéž, byl jsem nepříjemně překvapen. V principu mě totiž dokázaly zaujmout jen ty části knihy, které mě zaujaly už kdysi.
I tak jsem se do toho pustil. Problém je ovšem v tom, že relativně seriózní úlohy jsou namixované s „haha, to jsem tě dostal, co?“ chytáky, které řešitele spíš demotivují než aby ho povzbudily v dalším luštění. Snad by to až tolik nevadilo, kdyby zaúřadovaly korektury - jsou zde totiž překlepy gramatické, stylistické i výpočetní. Jako by některé ty úlohy (a občas jde o zajímavé kusy!) pořádně neprošel a neověřil, zda fungují. Je to škoda, pečlivější pojetí by udělalo divy.
Knihu nemohu doporučit dětem (některé úlohy jsou na ně složité až demotivující) ani dospělým (které nemá příliš čím namotivovat, aby šli luštit). Ale pokud jste trochu hračičkové, tuhle knihu určitě oceníte a budete se k ní občas vracet.

WEIL
30.06.2011 2 z 5

Pro děti i dospělé.


Autorovy knížky

Jan Bařinka
česká, 1931 - 2004
1992  60%Rozum do hrsti

Kniha Rozum do hrsti je v

Přečtených3x
Knihotéce4x
Chci si koupit1x