Rozpravy o józe

Rozpravy o józe https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202300/bmid_rozpravy-o-joze-202300.jpg 5 7 4

Překlad a komentář Pataňdžaliho Jógasúter. Tato kniha je nejzákladnějším spisem prastaré vědy o člověku a lidské mysli, na níž všechny směry jógy stavějí. Známý český učitel jógy přeložil základní spis o józe tak, aby mu porozuměl opravdu každý, a přidal k němu 24 kapitol výkladu, aby odhalil jeho vnitřní souvislosti a hluboký obsah.... celý text

Přidat komentář

knih-o-mol
18.03.2021 4 z 5

Dobrý úvod do jogy, který bych bez váhání doporučil každému začátečníkovi.

Nyoko
28.05.2019 5 z 5

Klasika pro každého jogína. Komentáře jógasútry hezky vysvětlují. Určitě se budu ke knize pravidelně vracet.


lalikpepa
17.10.2018 5 z 5

Jeden z mnoha českých překladů Patandžaliho Jógasúter s komentářem a vysvětlením. Zcela splnilo mé očekávaní a budu se ke knize vracet. Pro zájemce o jógu a jógovou filozofii je tato kniha jedna z must have. Knižní jógová klasika a absolutní základ, na kterém pam dál stavět.

moni.ka
30.07.2014 5 z 5

Učení jógy vzniklo mnohem dříve, než myslitel Paťandžali základní Jógasútry asi 200 let př.n.l. zapsal. Předtím se tyto aforismy šířily ústním podáním ve veršované podobě.
Málokdo si uvědomuje, že až ve 20. století dostala jóga dnešní, převážně vnější, tělesný rozměr a spíše než na duchovní stránku se zaměřuje na cvičení ásan, které jsou mnohými studii jógy prezentovány jako novodobý všelék na téměř všechny tělesné i duševní neduhy.
Autor zde poskytuje velmi srozumitelný výklad toho, co je původním smyslem jógy, aniž by sklouzával do jakékoliv demagogie nebo ezoterického poblouznění. Prastaré myšlenky předkládá tak, že jsou srozumitelné a použitelné pro člověka žijícího současným životním stylem.
Velmi stravitelné zamyšlení nad smyslem lidské existence.