Rozprávky za měsíčního svitu

Rozprávky za měsíčního svitu https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/159017/rozpravky-za-mesicniho-svitu-159017.jpg 4 9 3

Všechny povídky prozrazují to, v čem tkví Šukšinova sugestivní síla. Je to jeho láska k podivínskému, a někdy i zdánlivě slabošskému a neukázněnému hrdinovi.

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Melantrich
Originální název:

Besedy pri jasnoj lune , 1974


více info...

Přidat komentář

sika444
10.08.2018 5 z 5

Velmi silné povídky, zachycující mravní úpadek sovětské společnosti přelomu 60. a 70. let. Současně však autor miluje své postavy, soucítí s nimi, doslova trpí jejich samotou a ponížením.Velký zážitek.

Franc
30.11.2016 5 z 5

Krásná kniha. Autor nabízí prosté příběhy prostých lidí, které Vás silně osloví. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je síla. A tato kniha toto rčení naplňuje bezezbytku. Autor je pouze vypravěčem, neodsuzuje ani neobhajuje. Přesto krásně a nenásilně ukazuje, jak člověk zdánlivě malý může být velkým, a naopak předstíraná velikost se ve skutečnosti ukáže být jejím opakem.

Autor touto knihou navazuje na nejlepší tradice ruské literatury. A nikdo, komu není cizí, by si tuto knihu neměl nechat proklouznout mezi prsty.


hlavin
24.01.2016 5 z 5

Tuto Šukšinovu knihu jsem četl mnohokrát a nesmírně mě obohatila. Není o žádných supermanech, machrech a vládcích. Je o prostých lidech, o jejich každodenních problémech, radostech, starostech. Tam, kde většina lidí na první pohled vidí slabost, tam Šukšin nalézá sílu, objevuje hodnotu člověka. V tom je autor jedinečný, vynikající.
Kniha je napsána velmi poutavě.