Rozmýšľaj ako mních

Rozmýšľaj ako mních https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482945/bmid_rozmyslaj-ako-mnich-5d6-482945.jpg 5 13 4

CVIČ SI MYSEĽ A DOSIAHNEŠ VNÚTORNÝ POKOJ AJ SVOJE CIELE Keď začneš rozmýšľať ako mních, tak pochopíš: v čom spočíva nákazlivosť negativity, ako sa vyhnúť zbytočnému analyzovaniu niektorých vecí, prečo je porovnávanie zhubné, ako využiť vlastný strach, prečo šťastie nenájdeme tak, že ho budeme hľadať, ako sa niečo priučiť od každého, koho stretneme, prečo nepozostávame len zo svojich myšlienok, ako nájsť v živote správne smerovanie, prečo je na dosiahnutie úspechu nevyhnutné byť láskavý. A ešte mnoho ďalšieho…... celý text

Žánr:
Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Fortuna Libri (SK)
Originální název:

Think like a Monk


více info...

Přidat komentář

Žirafa94
09.07.2023 3 z 5

Kniha obsahuje zajímavé myšlenky o tom, jak přemýšlet nad egem, vztahy, vděčností. Uvádí hodně konkrétních příkladů a cvičení. Nicméně mi kniha připadá zdlouhavá a kolikrát až hodně duchovní.

strzaa
04.05.2023

Skvělé, skvělé, skvělé!

Pokud člověk chce žít naplněný a spokojený život v souladu s těmi nejvyššími a nejčistšími hodnoty - pak je tato kniha skvělým průvodcem.


hu_87
28.04.2023 5 z 5

Krásně a polopatě napsané. Navíc pravdivé.
Aneb jak přiblížit laikovi to, jak myslí mniši :))

Vendy 96
25.11.2021 5 z 5

Ach, na tenhle kousek jsem se neskutečně těšila. Mysli jako mnich je momentálně asi nejaktuálnější kniha, co se jejího poslání a praktičnosti týče. Protože co je důležitější než naše myšlení? Způsob, jakým vnímáme svět a reagujeme? Od toho se odvíjí vše.

Stejně jako je fajn posilovat fyzicky, tak i mysl, jeden z nejcennějších nástrojů, je třeba trénovat. Ba ne, zdravá mysl je v mnoha ohledech mocnější než svalová hmota. Jen dnes jsme se od našeho vnitřního světa odpojili tak moc, že ani nevíme, že je dobré se s naší myslí skamarádit a přijít na kloub tomu, jak funguje. A to je kámen úrazu, který Jay Shetty ve své knize úspěšně rozšifroval.

Autor má velký dar – dokáže předat velice jednoduchou a srozumitelnou formou nadčasovou moudrost, kterou nabyl jako mnich. Své rady a objevy navíc podkládá vědeckými výzkumy, čímž „duchovno“ a „neviditelno“ získává důvěru ze strany vědy i široké veřejnosti. Kdo umí, umí. Jay Shetty rozhodně.

Pro mě osobně je to jedna z mála knih, která mi opravdu změnila život. Přiměla mě nahlídnout hluboko do svého nitra a dívat se na svět jinýma očima. S její pomocí se mi podařilo rozšifrovat i spoustu nevysloveného, co jsem ani nevěděla, že v sobě dusím.

Nejlépe bych své dojmy shrnula do jedné věty následovně. Jestli existuje kniha, kterou si máte letos přečíst, pak je to tato.

Kniha Rozmýšľaj ako mních je v

Právě čtených4x
Přečtených21x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce9x
Chystám se číst30x
Chci si koupit12x