Panorama mytologie

Panorama mytologie https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402998/bmid_panorama-mytologie-W18-402998.png 4 19 7

Rozkládačky série

Kniha s rozložitelnými stránkami slovem i obrazem seznamuje čtenáře především s řeckou mytologií a postavami, které v ní vystupují. Všímá si také vlivu řeckých mýtů na náš současný život. Prostřednictvím QR kódu pak čtenář získá přístup k doplňujícím videím.

Přidat komentář

Shashlick
03.02.2022 2 z 5

Zajímavý nápad, provedení poněkud pokulhává. Rozmotávání stránek dává knize zajímavé možnosti, ale pokud knihu nemáte položenou na podložce, tak se s ní těžko manipuluje.

Mrzela také nepovedená česká redakce. Chybějící písmena, prohozená slova a nebylo jich zrovna málo - na to, že v knize textu moc není.

Nejhorší však byly faktické chyby - pokud se to u mýtů dá napsat:
- Nejhorší boje (trojské války) nastaly v posledních deseti letech války.
- (Orfeus smí odvést Eurydiku) za jedné podmínky: až budou na zemi, nesmí se na ní podívat.

Atlantis
11.11.2021 4 z 5

Zajímavé, ale bolestivě nedotažené. Rozkládací stránky jsou vítaným a originálním prvkem, ale na druhou stranu, při kompletním roztažením se nečtou dobře. Situace a události jsou vybrány pečlivě, ale jejich shrnutí je extrémně zjednodušené. Přiložené QR kódy jsou zajímavé, ale ve francouzštině. A tak dále. 3,5*


oblakaknih
13.01.2021 4 z 5

Panorama mytologie jsem dostala jako dárek, do té doby jsem o knize neměla ani tušení. Pravda je, že jsem z ní byla nadšená.
O mytologii jsem toho moc nevěděla, ale na seznamu mám knihy, které jsou s mytologií silně spjaté a bez nějakých informací bych byla nejspíš ztracená. Tato kniha je pro mě něco jako příručka při čtení těchto knih.
Musím samozřejmě vyzdvihnout zpracování, protože takto rozkládací knihy vám při čtení zajistí i zábavu navíc. Co mě ale zklamalo byly chyby v textu, které v tomto případě prostě nemohu přehlížet. Kniha není nijak textově obsáhlá, na nějakých stránkách najdete i čtyři řádky, ale chyb je tam dost a hlavně jsou do očí bijící.
Občas jsem se v knize trochu ztrácela, takže bych ji snesla o něco přehlednější. Je ale pravda, že to bylo pouze v případech, kdy byla kapitola trochu složitější.
Nadšená jsem byla z QR kódů, díky kterým jsem se mohla podívat na ukázku umění, filmu nebo si pustit písničku.
Mojí nejoblíbenější kapitolou byla určitě Proměny bohů, u které jsem se nestačila divit.
Pokud jste jako já a nevíte o mytologii moc věcí, určitě vám knihu doporučuji.

Set123
19.11.2020

Upřímně jsem čekal, že kniha bude jakousi zbytečností, která zbytečně zjednodušuje. A ano, podání je samozřejmě v zásadě primitivní, ale!

Když si chcete přečíst opravdu rozsáhlé texty, nikdo vám nebrání přečíst si Iliadu a Odysseu. Toto panorama je velice pěkným souhrnem, pokud potřebujete pouze jakýsi seznam základů mytologie. Osobně jsem rád, že mám tuto rychlou příručku po ruce a nemusím nikde složitě bádat. Mytologie je pěkně komentována, jednotlivé příběhy stručně podány. Pravda, knihy nemůže být považována za dokonalou, pokud neobsahuje příběh o Syfilovi (sarkasmus), ale i tak je to dobré.

Jediným opravdovým problémem knihy je textová úprava. Opravdu bylo tak těžké u tak malého množství textu udělat korekturu?

Osobně bych takovéto zpracování ocenil i pro egyptskou – která je ještě složitější nežli ta řecká - a severskou/skandinávskou mytologii. Ani ta slovanská by nebyla od věci, ale to bych už chtěl opravdu mnoho.

LilKure
09.07.2020 4 z 5

Nádherná autorská kniha, super zpracování, osvědčené téma a celkem přehledná.
Za co strhávám hvězdičku, jsou problémy tisku a korektury textu. Než pošlu něco do oběhu, tak si, proboha, zkontroluji, jestli tam nejsou třeba slovíčka (se se) navíc nebo naopak chybí nějaká interpunkce. Některé zmenšené grafiky byly špatně vytištěné (v Illustrátoru asi neumí nastavit pořadí vrstev).
Rád ale tuhle knížku zařadím na svůj seznam povedených autorských knih.

Bustedka
10.02.2020 5 z 5

Úžasná publikace pro mládež. Myslím, že právě ta atypická forma tomu dává hodně plusových bodů. Je to něco jiného a proto to může zaujmout. Stejně jako u ostatních dílů - textu tak akorát.
Nutno tedy podotknout, že se jedná pouze o řeckou mytologii. Tudíž jména všech bohů mohou v tom kvantu trochu poplést hlavu.
1) Bohové - rodina - krásně grafické popsané rodinné vazby
2) Odyssea - 10 let cesty - popsáno 12 zastávek + cíl. S mapou je to krásně srozumitelné.
3) 12 úkolů Héraklových - jednoduše popsáno s krásnou frafikou
4) Hrdinské činy - ukázka těch nejznámějších- Théseus, Perseus a další
5) Bájná válka - veškeré informace týkající se Trójské války
6) Proměny bohů - kdo a jak se uměl proměňovat
7) Nestvůry a jejich společnost - Gorgona Medusa, Harpyje apod. - opět krásná ucelená grafika
8) Mýty kolem nás - asi jedna z nejzajímavějších kapitol - of film Trója, Venuše Mélské k logu Starbucks + QR kódy s odkazy

milamarus
29.05.2019 5 z 5

Jednoznačně nejkomplikovanější rozkládačka. Těch jmen, vztahů a příhod! Bylo pro mě těžké se v nich orientovat a pochopit, což je ale moje chyba a na hodnocení se to neodrazí.// Vypichuji druhou kapitolu popisující strastiplnou Odysseovu cestu domů - může být velmi nápomocná při tvorbě čtenářského deníku. Stejně tak ta nesoucí název: "12 úkolů Héraklových". // Díky za skvělou sérii.