Rozhovor s Einsteinem – Vědomí pokory

Rozhovor s Einsteinem – Vědomí pokory https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/441096/bmid_rozhovor-s-einsteinem-vedomi-pokory-1ZT-441096.jpeg 4 16 2

Kniha předkládá formou dialogu názory světoznámého vědce na řadu oblastí lidského života. Patří sem věda, filosofie, náboženství, politika a další. Vybrané kapitoly čte na přiloženém CD Radovan Lukavský. Třetí vydání.

Přidat komentář

Chytuš
05.07.2023 5 z 5

Kniha tenoučká rozsahem, o to výživnější obsahem. Fiktivní rozhovor, který nikdy neproběhl, ale klidně by proběhnout mohl - autoři čerpají z publikovaných knih a článků. Meditativní dialog o hledání smyslu života, kráse, pravdě, pokoře a zodpovědnosti každého z nás... A ano, taky o vesmíru :-)

kamibe
24.02.2023 5 z 5

Útlá knížečka tak akorát do kabely a čtení na cestu, při které vás nikdo nebude rušit.
Vhledy do jiné než zcela vědecké oblasti uvažování Alberta Einsteina. Autoři seřadili myšlenky a otázky fiktivního mladého učitele s myšlenkami a odpověďmi tohoto génia v pomyslném rozhovoru a my čtenáři se můžeme vnořit do hlubokých úvah o světě, náboženství, kosmu a o sobě samých. Jako červená nit se tu vine myšlenka pokory, kdo jak ji může chápat a jak ji pojímá AE.
Úsměvná mi připadá jeho věta o tom, co je vlastně věda: S trochou nadsázky můžeme říci, že věda je snaha po stvoření něčeho, co již existuje.


Autoři knihy

Marie Mihulová
česká, 1926 - 2020
Milan Svoboda
česká, 1972

Kniha Rozhovor s Einsteinem – Vědomí pokory je v

Právě čtených1x
Přečtených23x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst16x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x