Rozhodná chvíle

Rozhodná chvíle https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87967/bmid_rozhodna-chvile-tDD-87967.jpg 4 29 5

Každému z nás přicházejí v životě chvíle, které naráz mění všechno dosavadní. A právě o těchto zlomových situacích píše Jaromíra Kolárová ve své nové knize, kterou nazvala Rozhodná chvíle. Je to soubor tří povídek, v nichž autorka ztvárňuje příběhy jejich hlavních hrdinek – mladých žen – které se ocitly náhle na životním rozhraní. První z povídek je psychologickou sondou s detektivními prvky, druhá příběhem dvou blíženců hledajících bolestně svou cestu a třetí pak dává nahlédnout do pocitů mladé matky. Povídky nesou osobitý rukopis své autorky, pro nějž je charakteristický smysl pro realitu, otevřenost, úsilí o přesvědčivou, místy až drsnou výpověď. Autorka píše s plným pochopením pro své hrdinky, věrna přitom zásadě, že pro pravdivou literaturu neplatí žádná tabu. Vžívá se do mentality svých postav, jejichž radost, štěstí i trápení a zoufalství se v této knize povídek snaží čtenáři přiblížit stejně intenzivně, jako to činila ve svých předchozích úspěšných románech.... celý text

Přidat komentář

Moudd
07.04.2023 5 z 5

Rozhodně za plný počet. Autorka dokáže přesvědčivě popsat pocity žen v různých situacích,velmi čtivá kniha.

Pivka1
04.07.2022 4 z 5

Včera jsem vyhrábla u babičky v knihovně a za jedno odpoledne přečetla. Tři povídky které se hezky četly, děj tak pěkně ubíhal. Samozřejmě, problémy z trochu jiné doby, ale knížka se mi fakt líbila.


georginaa
31.07.2020 3 z 5

Opravdové povídky ze života. Plno z nás si prožili podobné osudy jako tyto tři ženy i když konec byl určitě jiný. Nic nekončí stejně, nikdo nežije stejný život někoho jiného. Proto je život rozmanitý a poutavý a když to někdo umí tak dobře napsat slovy v knihách, jako tato spisovatelka, čte se vše velmi dobře.

pedi
19.05.2014 4 z 5

Tři příběhy Dobře vyjádřené hlavně myšlenkové pochody všech žen a pravdivé.I já se v jedné postavě našla i když se mnou to nakonec dopadlo jinak.Dobrá spisovatelka

zuzepka
10.04.2014 3 z 5

Všechny ze tří příběhů jsou k zamyšlení.Dopodrobna vykreslené pocity jednotlivých postav mě nutilo neodložit knihu dřív než na konci.Ačkoliv je to napsané již řádku let.S nenaplněnou touhou,láskou,povinností, frustrací se setkáme v každé době.Pěkné čtení.

Štítky knihy

pro ženy

Kniha Rozhodná chvíle je v

Přečtených44x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce57x
Chystám se číst10x
Chci si koupit3x