Rozbití andělé

Rozbití andělé https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/235357/bmid_rozbiti-andele-fvP-235357.jpg 4 428 131

Druhá kniha ze série o komisařce Katie Maguirové. Hradba mlčení skrývá tajemství, jemuž se nechce věřit. Jednoho chladného jarního rána najdou dva rybáři ranec hadrů plovoucích na řece Blackwater v Corku. Jde o mrtvolu otce Heaneyho, bývalého učitele hudby na místní chlapecké škole. Má svázané ruce a nohy a na krku stopy po škrcení drátem. A co hůř, je vykastrovaný. Případ místní komunitu hluboce zasáhne a inspektorka Katie Maguirová se ocitne pod velkým tlakem, aby ho co nejrychleji vyřešila. Jenže pak je nalezen další zavražděný kněz… Katie objeví důkazy, že v sirotčinci Sv. Josefa došlo ke zlověstnému spiknutí, pokud však ve vyšetřování zajde příliš daleko, přivolá na sebe hněv katolické diecéze. Jestliže chce chytit vraha dřív, než znovu udeří, bude muset čelit církevní hierarchii a prolomit hradbu mlčení, která už desetiletí skrývá strašlivé tajemství.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Host
Originální název:

Broken Angels , 2012


více info...

Přidat komentář

Kami33
07.04.2024 5 z 5

První díl se mi líbil a líbil se mi i tento druhý díl. Místy docela brutální, ale čtivé.

hana4834
01.11.2023 4 z 5

Tento díl se mi líbil víc jak první. A zajímavý námět i když už trochu přetřásány


Luigi1
17.10.2023 5 z 5

Moc pěkná detektivka která se dala číst

Lee7
21.09.2023 4 z 5

Druhý díl byl pro mě slabší než první. Přesto se mi líbí, že nás autor udržuje v napětí a odhaluje nepoznané útrapy, které se řešili v Irsku.. Katie mi je až líto, nemá vůbec nic jednoduché. Jestli se chytnete stylu psaní spisovatele, můžu jen doporučit číst další díl.

Butterfly340
30.06.2023 3 z 5

Přiznám se, že první díl jsem nečetla, do rukou se mi dostal až tento druhý. Takže nemám s čím srovnávat.

Vzhledem k vysokému hodnocení jsem však měla docela velká očekávání. Je tu spoustu pochvalných komentářů a lidé si Rozbité anděly vesměs chválí...
Já z knihy ale zas tak odvázaná nejsem. Četla jsem i lepší detektivky. Samozřejmě i několik horších. Rozbité anděly bych zařadila do nějakého lepšího průměru.

Chyběl mi jakýkoliv plot twist. Děj je extrémně předvídatelný. Od začátku víte jaký asi byl důvod vraždy a jak to vše bude pokračovat. Až do posledních stran jsem čekala nějaké překvapení. To se bohužel nedostavilo.
Knize chybí napětí a bohužel to nevynahrazuje ani přemíra brutality. Místy to tímhle víc než detektivku připomíná dystopii.

Hlavní postava Katie mi k srdci nepřirostla. Občas se chovala divně. Jakože jsem si fakt říkala, proč se takhle chová. Třeba když se vyhýbala tomu svýmu příteli s tím, že nemá čas a je unavená. Ne že bych tuhle výmluvu na nikoho nikdy nepoužila, nicméně ona byla takhle "unavená" snad pořád. Tak se mohla jednou překonat, když toho týpka ostatně tolik miluje, a vyřešit s ním jejich vztahový problémy. A ne furt omílat dokola, že nemůže, když mohla. Fakt mě to štvalo.

Jména dalších vyšetřovatelů jsem si nebyla schopná zapamatovat. Ty irský jména jsou nad mé síly. Navíc všichni mluvili tak nějak stejně.

Ještě jednu věc zmíním. Když se policajti baví o trestných činech, který kdy vyšetřovali, tak za všechny ty delikty můžou východoevropané :D Pořád si stěžují na Rumuny, Bulhary, Poláky a já nevím koho ještě. Už jsem jenom čekala, kdy zazní, že za krádež oblečení může nějaký Čech :D Achjo, šlo tam vidět, jakou averzi autor cítí k východní Evropě.

Emma27
03.05.2023 4 z 5

Druhý díl mi přišel trochu slabší ,ale nebyl špatny..

katerina8537
23.04.2023 5 z 5

Druhý díl v sérii Katie a zase trefa do černého. Příběh je od začátku napínavý, hlavně opět obsahuje palčivá témata, která hnula irskou církví. Mohu jen doporučit.

Adriena838772
22.04.2023 5 z 5

Tahle knížka fakt byla hodně napínavá a moc se mi to líbilo

67pista
13.01.2023 5 z 5

druhý diel o trochu lepší ako prvý diel napínavé, zvrátené, dobré páčila a mi tá náboženská línia , ešte raz škoda tej milostnej línie hlavnej detektívky nesedí to k tomuto žánru.

twigxi
10.01.2023 1 z 5

Dala jsem Katie jeste jednu sanci. Navzdory vysokemu hodnoceni se mi to ale nelibi. Autor pise jako pres kopirak podle stejne osnovy. Je to predvidatelne, prekombinovane a hodne casto nelogicke, coz je u detektivky fakt spatne. K tomu neustale nejake tiskovky a koukani na vrany. Ztrata casu.

iv.ča
19.12.2022 5 z 5

Super, já nemám slov. Skvělá kniha, výborně se čte, skvělý příběh. Již druhá kniha v tomto roce od tohoto autora a Pecka!! Těším se na další.

MisakCZE
11.11.2022 4 z 5

Druhý díl série a neméně dobrý.
Tentokrát řeší Katie vraždy a jiné trestné činy v irské církvi.
Autor si udržuje vysoko nastavenou laťku z prvního dílu a opět se neštítí detailního popisování brutality pachatelů.
Samo sebou že další díl už mám v hledáčku ...

Jaruš71
08.11.2022

Po přečtení dvou dílu /s přeskakováním brutálních popisů/ přiznávám, že na to nemám žaludek. Další díly ani náhodou.

Pavlnka
29.08.2022 4 z 5

Napínavé čtení s hodně zajímavou zápletkou. Je to drsné čtení. Chvíli si počkám, než začnu číst další díl.

EleanorJane
14.08.2022 4 z 5

Druhý dál jsem četla s delším časovým odstupem po tom prvním, takže mi chvíli trvalo se zorientovat a vzpomenout si na nějaké info. Ale věděla jsem, že první díl mne fascinoval. A druhý nezůstal pozadu. Máte rádi severskou krimi? Nevadí vám pár (no vlastně dost) až nechutných krvavých detailů? Pak jste tu správně! Brilantní a detailní popis, nic pro slabé povahy. Někomu možná bude vadit, že je tam docela velký důraz na náboženství - ano, případ se sice točí kolem církve, ale čiší to i z jiných zdrojů. Už se nemůžu dočkat, až budu moci vzít do rukou další díl...

monte
02.05.2022 5 z 5

Na tuto sérii jsem narazila čirou náhodou a jsem moc ráda. Ani tento díl nezklamal.

Titas9001
18.04.2022 4 z 5

Církev a její tajemství. Zneužívání v jiné podobě. Bezmezná brutalita, která se stupňuje. Bohužel konec, který už byl snad i trochu zbytečný, mně vůbec nesedl . Ale dobrá série se sympatickou vyšetřovatelkou !

Imis
30.03.2022 3 z 5

Čtivé, napínavé, ale na mě trochu moc brutální. A závěr už taky dost přitažený za vlasy.

zp87
16.03.2022 5 z 5

Lepší než první díl.
Nestává se často, abych fandila zloduchům, ale tady jsem musela. A kdo byl vlastně zloduch? Odplata za přikryté zločiny pokrytecké církve jsou moje slabost, asi mě v minulém životě zhýralí představitelé církve upálili na hranici, jinak si to neumím vysvětlit. Ti parchanti s kolárkem dostali, co si zasloužili.
Uznávám, že občas to už bylo moc, snad by stačila jen ta kastrace, ale na druhou stranu... Vždyť šlo o děti.
Autor mi zde připomíná krále tohoto žánru Chrise Cartera, ne jen drastickými popisy, ale i pachatelem, který jedná na popud vypořádání se s něčím, třeba s pomstou.
Ten konec - nemusela bych to tak mít, ale zvykla jsem si od prvního dílu.
Ovšem Katie a John, na jednu stranu chci pokračování Katie v Irsku, ale na druhou stranu jsem stará romantička a chtěla bych vidět vyhrát lásku nad smrtí a nenávistí.

Ticiana
07.03.2022 4 z 5

Druha kniha a pomerne snadno mne napadlo, co se za tim skryva. Ale presnejsi motiv jsem nezjistila. Kniha je dobre vystavena, jsem zvedava na dalsi rozhodnuti Katie v jejim soukromym zivote. Ty brutalni opisy mi moc nevadi, pripomina mi to Chrise Cartera. Dalsi dil na mne ceka.

Štítky knihy

vraždy Irsko církev mučení

Autorovy další knížky

Graham Masterton
britská, 1946
2014  80%Bílé kosti
2015  83%Rozbití andělé
2016  84%Červená lucerna
2017  85%Krvavé sestry
2017  83%Výkupné pro krále

Kniha Rozbití andělé je v

Právě čtených1x
Přečtených600x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených26x
Knihotéce311x
Chystám se číst163x
Chci si koupit31x
dalších seznamech8x